?>

İhracata yönelik devlet yardımı ödemelerinin denetimine düzenleme

Ticaret Bakanlığının ihracata yönelik devlet yardımları kapsamında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan yaptığı destek ödemelerine ilişkin incelemeci kuruluşlar nezdindeki denetimleri Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı gerçekleştirecek.

Ekonomi - 5 yıl önce

Ankara

Ticaret Bakanlığının "İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kapsamında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan Yapılan Ödemelere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle, söz konusu ödemelere ilişkin inceleme ve denetim usulünde değişikliğe gidildi.

Buna göre, bakanlık tarafından ihracata yönelik devlet yardımları kapsamında DFİF'ten yapılan destek ödemelerine ilişkin incelemeci kuruluşlar nezdinde inceleme ve denetimler yapılacak. Denetimleri Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı gerçekleştirecek.

Daha önce denetimlerin Dış Ticaret Kontrolörleri Kurulunca yapılması esastı.

Vergi, resim ve harç istisnası belgelerinde düzenleme

Vergi, resim ve harç istisnası belgelerine yönelik iş ve işlemlerin fiziksel ortamda oluşturulmasına ilişkin tanınan 6 aylık süre, 9 aya çıkarıldı.

Ticaret Bakanlığının, "İhracat, Transit Ticaret, İhracat Sayılan Satış ve Teslimler ile Döviz Kazandırıcı Hizmet ve Faaliyetlerde Vergi, Resim ve Harç İstisnası Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü girdi.

Tebliğ, ihracat, transit ticaret, ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetlerde vergi, resim ve harç istisnasının uygulama usul ve esaslarının belirlenmesini ve yürütülmesini kapsıyor.

Önceki düzenleme, vergi, resim ve harç istisnası belgelerine ilişkin iş ve işlemlerin 31 Mart 2020'ye kadar fiziksel ortamda tekemmül ettirilebileceğini, gerekli görülmesi halinde bu sürenin Bakanlık tarafından 6 aya kadar uzatılabileceğini içeriyordu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Toyota Gazoo Racing'den görsel şölen

2020-09-18 17:18 - Genel

Hazır giyim ihracatı yükselişte

2020-09-22 14:55 - Ekonomi

Kovid-19'dan son 24 saatte Hindistan'da 1157, Brezilya'da 363, Meksika'da 235 kişi öldü

2020-09-21 16:55 - Gündem

Oruç Reis test çalışması için Antalya açıklarına demirledi

2020-09-22 18:16 - Gündem

Pakistan'da 289 işçinin öldüğü fabrika yangınında 2 kişi idama çarptırıldı

2020-09-22 18:06 - Dünya

Dünyada Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 23 milyonu geçti

2020-09-22 12:16 - Dünya

Avrupa 'ikinci dalga' tehlikesine karşı Kovid-19 tedbirlerini sıkılaştırıyor

2020-09-22 14:11 - Dünya

İran'da 3 bin 712 ile en yüksek günlük Kovid-19 vakası kaydedildi

2020-09-22 17:16 - Dünya

Beşiktaş, Rio Ave maçı hazırlıklarına başladı

2020-09-20 16:41 - Spor

Adıyaman'da bir terörist etkisiz hale getirildi

2020-09-18 12:31 - Gündem

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Karşılaşılan şoklara rağmen enflasyon düşmeye devam ediyor

14:37 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın günlük yolcu rekorunu kırdı

13:37 - Ekonomi

Türk kadın girişimcinin ürettiği askeri ekipmanlar yabancı ordulardan talep görüyor

13:18 - Ekonomi

Gıda satış ve tüketim yerlerinde "karekod" uygulaması yarın itibarıyla zorunlu olacak

12:23 - Ekonomi

Türk savunma sanayisinden 3 ülkeye mühimmat üretim hattı ihracatı

12:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı bilet fiyatları belli oldu

17:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailelerine başsağlığı diledi

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Vakıf Mağaza'yı ziyaret etti

16:38 - Gündem

Yurt geneli, hafta boyunca "tropikal gece"nin etkisinde olacak

15:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil Vatan'ı korumak için gece gündüz teyakkuz halindeyiz

15:47 - Gündem