?>

İHH, Bosna Hersek'teki göçmenlere yemek dağıttı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Bosna Hersek'in Bihaç şehri yakınlarında bulunan Lipa Kampı'nda zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veren göçmenlere yemek dağıttı.

Dünya - 5 yıl önce

Saraybosnasna

Birçok çadırın Aralık 2020'de çıkan yangının ardından kullanılamaz hale geldiği kampta yeni çadırların kurulması için çalışmalar devam ederken kamptaki çok sayıda göçmen dondurucu soğukta hayatta kalma mücadelesi veriyor.

İHH'den yapılan açıklamada, kampta kötü koşullarda yaşayan göçmenlere sandviç, kruvasan, su, yoğurt, meyve ve konserveden oluşan yemek paketi dağıtımı yapıldığı, iki gün süren dağıtımlarda 2 bin 400 kişinin yemekten istifade ettiği bildirildi.

Açıklamada, ağır kış şartlarının yaşandığı bölgede yoğun kar yağışının da etkisiyle dışarıda korumasız kalan göçmenlerin donma tehlikesi geçirdiği aktarılırken, İHH'nin bölgede yemek dağıtım projelerine devam edeceği belirtildi.

Bağış yapmak isteyen hayırseverlerin, banka hesaplarına para yatırırken açıklama kısmına "PROJE KODU 13865" yazarak bağış yapabileceği de kaydedildi.

Lipa kampında son durum

Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Bihaç şehrine yakın bir noktada bulunan Lipa Kampı, Aralık 2020'de çıkan yangının ardından büyük oranda kullanılamaz hale gelmiş ve buradaki göçmenlerin başka bir bölgeye nakledilmesi kararlaştırılmıştı.

Yetkililerin göçmenleri yerleştirmeyi planladığı bölgedeki yerel halkın tepkisi üzerine göçmenler yeniden Lipa'nın bulunduğu alana getirilmiş ve aynı noktada büyük askeri çadırların kurulmasına başlanmıştı.

Askeri çadırların kurulmasının birkaç ay daha devam edeceği ifade edilirken, karın yağması ve dondurucu soğukların başlamasıyla buradaki birçok göçmenin şartları da oldukça ağırlaşmıştı.

Kampta kalan çok sayıda göçmen, hem kıyafetlerini hem de kendilerini yakınlardaki küçük bir derede yıkamak zorunda kalırken, sağlıklarının kötüleşmesinden de endişe ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Libertadores Kupası'nda FC Santos adını finale yazdırdı

2021-01-14 13:01 - Spor

Kılıçdaroğlu'ndan besteci ve eğitimci Muammer Sun için başsağlığı mesajı

2021-01-17 02:21 - Siyaset

Konyaspor kupada adını çeyrek finale yazdırdı

2021-01-13 21:16 - Spor

Fenerbahçe tek golle çeyrek finalde

2021-01-15 02:26 - Spor

Türk Kızılay İdlib'deki selzedelere yardım gönderdi

2021-01-19 16:31 - Gündem

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliği başvuru ilanı Resmi Gazete'de

2021-01-16 04:36 - Gündem

AK Parti Genel Sekreteri Şahin: İlk günkü heyecanla ülkemize hizmet ediyoruz

2021-01-19 01:01 - Siyaset

Barış Pınar Harekatı bölgesinde PTT şubesi açıldı

2021-01-20 00:26 - Dünya

NVIDIA GeForce Now, Turkcell'in yeni oyun platformu Gameplus iş birliği ile Türkiye sunucularında

2021-01-19 16:56 - Genel

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, inşaatı süren 15 Temmuz Müzesi'nde incelemelerde bulundu

2021-01-15 01:51 - Siyaset

İlgili Haberler

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Rodriguez, hiçbir ülkenin kolonisi olmayacaklarını belirtti

00:37 - Dünya

Şam'da roket saldırısı düzenlendi

22:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Makul geçiş yapabileceğimiz bir zamana kadar (Venezuela'yı) yönetmeye devam edeceğiz

20:41 - Dünya

Rusya: Maduro ve eşinin durumu derhal açıklığa kavuşturulsun

16:30 - Dünya

ABD, Venezuela'nın başkenti Caracas'ı bombaladı

16:16 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD basını: Maduro ve eşini taşıyan uçak New York'a indi

01:23 - Medya

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Rodriguez, hiçbir ülkenin kolonisi olmayacaklarını belirtti

00:37 - Dünya

Şam'da roket saldırısı düzenlendi

22:42 - Dünya

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tepki

22:38 - Siyaset

Bakan Kacır: Yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürün ihracatımız 112 milyar dolara erişti

22:28 - Ekonomi