?>

İHASAVAR'ların güvenlik güçlerine teslimatları sürüyor

Düşük maliyeti ve kolay kullanımı nedeniyle son dönemde kötü niyetli ellerde birer silaha dönüşen drone ve mini insansız hava araçlarına (İHA) karşı geliştirilen İHASAVAR'ların güvenlik güçlerine teslimatları devam ediyor.

Teknoloji - 5 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB) edindiği bilgiye göre, Mini/Mikro İHA'lara Karşı Taşınabilir Karıştırma Sistemi Projesi kapsamında ASELSAN tarafından İHASAVAR üretimi yapılıyor.

ASELSAN'ın RF karıştırma/köreltme sistemlerinin geliştirilmesine yönelik yıllar içinde edindiği tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde çok hızlı şekilde drone ve mini İHA'lara karşı koruma sağlama amaçlı, taşınabilir ve tek personel tarafından kolaylıkla kullanılabilen İHASAVAR sistemi, SSB'nin koordinasyonunda güvenlik güçlerinin envanterine dahil ediliyor.

İHASAVAR'ların güvenlik güçlerine teslimatları sürüyor

Drone ve mini İHA'lar, düşman unsurlar tarafından keşif, casusluk, taciz, silahlı saldırı ve bombalama amaçlı kullanılabiliyor. Bu tehditlere karşı İHASAVAR'lar koruma sağlıyor.

Kullanıcıya maksimum ergonomi imkanı

İHASAVAR Anti-Drone RF Karıştırma ve Köreltme Sistemi, askeri tesislerin/üslerin, devlet kurum binalarının, üst düzey yetkili konutlarının, tören alanlarının, nizamiye ve kontrol noktalarının yakınlarında drone ve mini İHA uçurulmasını aktif karıştırma uygulamasıyla engelleyerek koruma sağlıyor.

Drone ve mini İHA'ları üstün harp yetenekleriyle bertaraf edebilen İHASAVAR, tercihe göre yönlü veya küresel anteniyle bu boyutta bir sistemden beklenen etkinlik mesafelerinin çok daha fazlasını sunuyor.

Silah tipi tasarımlı İHASAVAR, kompakt sistem mimarisi, hafifliği ve taşınabilirliğiyle kullanıcıya maksimum ergonomi sağlıyor.

Sistem, hem şebeke hem de yüksek kapasiteli bataryalarla uzun süre görev yapma kabiliyetine sahip bulunuyor.

İHASAVAR programlanabilme imkanı sayesinde taktik ve operasyonel ihtiyaçlara etkili çözüm sunuyor. Farklı taktik senaryolarda kullanmak üzere, kullanıcı tarafından 100'den fazla karıştırma profili bir dizüstü bilgisayar aracılığıyla programlanarak tanımlanabiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ahlatçı Holding istihdamı artıracak

2020-04-01 19:42 - Ekonomi

Tapu ve Kadastro'dan 'Milli Dayanışma Kampanyası'na destek

2020-04-02 19:47 - Ekonomi

Domatesin kurusu da salçası da döviz kazandırıyor

2020-04-06 16:13 - Ekonomi

İzmir'in 20 noktasına termal kamera kurulacak

2020-04-01 20:03 - Gündem

Bakan Çavuşoğlu: Yurt dışında Kovid-19 nedeniyle 124 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

2020-04-02 22:47 - Siyaset

Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Kovid-19 testi için yetkilendirildi

2020-04-03 21:12 - Gündem

OPET'ten Milli Dayanışma Kampanyası'na destek

2020-04-03 14:33 - Ekonomi

Yemen'de Husilerin cezaevine saldırısında 5 kadın öldü

2020-04-05 23:52 - Dünya

Samsun'da bir mahalle karantinaya alındı

2020-04-01 16:52 - Gündem

Kovid-19 tedavisinde 'sigorta' güvencesi

2020-04-07 15:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Gençlik merkezleri takımlarından TEKNOFEST 2025'te önemli başarılar

14:33 - Teknoloji

Genç mühendislerin Türkçe dil destekli yazılımı TEKNOFEST ödülü getirdi

14:23 - Teknoloji

Havacılık sektörü için çözüm geliştiren Türk öğrenciler dünya birincisi oldu

17:47 - Teknoloji

İnsansı robotların günlük yaşamın hemen her alanını kolaylaştırması bekleniyor

13:23 - Teknoloji

Geliştirilen cihaz depremde enkazdakilerin yerini tespit edip iletişim kurulmasını sağlıyor

13:18 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bu yıl 1,5 trilyon doların üzerinde ekonomik büyüklük hedefliyoruz

23:58 - Ekonomi

Starbucks, bazı kahve dükkanlarını kapatacak ve çalışanlarını işten çıkaracak

23:28 - Ekonomi

Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can gözaltına alındı

23:13 - Gündem

2. Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybedenler için Ankara'da anma etkinliği düzenlendi

22:43 - Gündem

Türkiye ile ABD arasında Stratejik Sivil Nükleer İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı

22:32 - Ekonomi