?>

Ifo: Alman ekonomisi krize saplandı

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsünün (Ifo) Anketler Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, "Alman ekonomisi krize saplandı." ifadesini kullandı.

Ekonomi - 1 yıl önce

Moskova

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsünün (Ifo) Anketler Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, Alman ekonomisinde bu yılın üçüncü çeyreğinde olumlu yönde bir gelişme beklemediklerini belirterek, "Alman ekonomisi krize saplandı." ifadesini kullandı.

Ifo'dan yapılan yazılı açıklamada, Wohlrabe'nin, Alman ekonomisinde bu yılın ikinci çeyreğinde yaşanan yüzde 0,1'lik küçülmeye ilişkin değerlendirmesine yer verildi.

Başta sanayi olmak üzere ekonomik toparlanmanın uzun bir süre daha gerçekleşmeyeceğine işaret eden Wohlrabe, "Enerji yoğun endüstriler, yılın başından bu yana üretimlerini bir miktar artırabildiler. Üretim sektörünün geri kalanında ise ekonomik üretim durgunlaştı." yorumunda bulundu.

Wohlrabe, birikmiş siparişlerdeki düşüşün sürdüğüne, yeni siparişlerin ise eksik kaldığına işaret ederek, "2024'ün üçüncü çeyreğinde de pek bir iyileşme beklenmiyor. Alman ekonomisi krize saplandı." ifadesini kullandı.

Özel tüketimdeki toparlanmanın da durgun olduğunu belirten Wohlrabe, "Tüketicilere yönelik hizmet sağlayanlar ve perakende sektörü için iş ortamı temmuzda daha da kötüleşti. Sonuç olarak, özel tüketimin üçüncü çeyrekte sadece bir miktar artması muhtemeldir." dedi.

Almanya, Avro Bölgesi'nin büyümede geride kalan ülkesi

Öte yandan, Alman ekonomisine ilişkin ING'den yapılan değerlendirmede, Almanya'nın Avro Bölgesi'nin büyümede geride kalan ülkesi olduğuna işaret edildi.

Ülkenin içinde bulunduğu durgunluktan kolay bir çıkış yolu bulunmadığı belirtilen değerlendirmede, "Yine de yılın ikinci yarısında bir toparlanma hala mümkün, ancak bunun güçlü olması pek olası değil." ifadesi kullanıldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisinin açıkladığı ikinci çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla öncü verilerine göre Alman ekonomisi ikinci çeyrekte dönemsel bazda yüzde 0,1 daraldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tayvan ve Filipinler'de etkili olan Gaemi Tayfunu nedeniyle 25 kişi öldü

2024-07-25 11:52 - Dünya

Venezuela'daki seçimlere uluslararası alandan farklı tepkiler

2024-07-29 13:37 - Dünya

Pentagon: İlk kez Rusya ve Çin uçaklarının birlikte uçtuğunu gördük

2024-07-25 20:47 - Dünya

Hataysporlu futbolcu Recep Burak Yılmaz, Galatasaray önünde sezona iyi başlayacaklarına inanıyor

2024-07-25 12:58 - Spor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni düzenlendi

2024-07-27 08:47 - Spor

ABD'de 94 farklı bölgede çıkan orman yangınları sürüyor

2024-07-30 16:58 - Dünya

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni

2024-07-26 21:32 - Spor

Türkiye rüzgar sanayisinden ekonomiye 2,2 milyar dolarlık katkı

2024-07-24 11:52 - Ekonomi

Fransa'da erkekler triatlon müsabakası Sen Nehri'nin kirliliği nedeniyle yarına ertelendi

2024-07-30 14:58 - Spor

TFF Genel Sekreterliği görevine Abdullah Ayaz getirildi

2024-07-24 14:27 - Spor

İlgili Haberler

Sinop'ta coğrafi işaretli Boyabat Gazidere domatesinin hasadı başladı

15:42 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Bu yıl otomotiv ihracatında 40 milyar doları aşacağız

15:07 - Ekonomi

Otomotiv sektörü temsilcileri YEDPA'da bir araya geldi

14:37 - Ekonomi

Engelsiz İşgücü Uyum Programı başladı

13:22 - Ekonomi

İGA İstanbul Havalimanı "2024 Sürdürülebilirlik Raporu"nda hedef yükseltti

13:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Zelenskiy'nin Trump ile görüşmesinde takım elbise benzeri bir kıyafet giyeceği iddia edildi

15:57 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Son 23 yılda 11 bine yakın su ve sulama eserini ülkemize kazandırdık

15:53 - Gündem

Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleriyle ilgili basın toplantısı düzenlendi

15:47 - Gündem

Sinop'ta coğrafi işaretli Boyabat Gazidere domatesinin hasadı başladı

15:42 - Ekonomi

Süper Lig'de 2'de 2 yapan Antalyaspor, 9 sezon sonra "ilki" başardı

15:37 - Spor