?>

İdlibli küçük Muhammed savaşın kararttığı gözlerine yeniden kavuşmak istiyor

Esed rejiminin 5 yıl önce Suriye'nin İdlib kentine yönelik hava saldırısında görme yetisini kaybeden 10 yaşındaki Suriyeli Muhammed, Türkiye'de ameliyat olarak yeniden görebilme umuduyla yaşıyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Hatay

Esed rejiminin 5 yıl önce Suriye'nin İdlib kentine yönelik hava saldırısında görme yetisini kaybeden 10 yaşındaki Suriyeli Muhammed Sabboh, Türkiye'de ameliyat olarak yeniden görebilme umuduyla yaşıyor.

İdlibli Muhammed Sabboh'un dünyası, 5 yıl önce Esed rejimine ait savaş uçaklarından atılan bombanın evlerine isabet etmesiyle karardı. Muhammed, saldırıda gözlerini, babası Ahmed ayaklarını, kız kardeşi Vefa ise bir kolunu kaybetti.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverlerin katkısıyla yaşamını sürdürmeye çalışan Muhammed, kendilerine uzanacak yardım eliyle tedavi olup tekrar görebileceği günü bekliyor.

"Büyük bir gürültü ve bağırma sesleri dışında hiçbir şey hatırlamıyorum"

Sabboh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evin önünde oynadığı sırada büyük bir gürültü ve bağırma sesleri dışında hiçbir şey hatırlamadığını belirtti.

Kendine geldiğinde göremediğini anladığını aktaran Muhammed, İdlib'de bir süre tedavi olduktan sonra saldırıların yoğunlaşmasıyla Türkiye sınırına yakın bölgelere kaçtıklarını ifade etti.

Muhammed, burada uzun süre çadırlarda soğuk ve zorlu hava koşullarıyla mücadele ettiklerini dile getirerek, annesi sayesinde bu zorlukların üstesinden geldiğini aktardı.

Savaşın sadece kendisinden gözlerini değil, eğitim göremediği için geleceğini de aldığını vurgulayan Muhammed, "Yeniden annemi, babamı ve arkadaşlarımı görebilmek istiyorum. Okula gitmek ve top oynamak istiyorum." dedi.

"Savaş her aileyi olduğu gibi bizim de hayallerimizi yarım bıraktı"

Anne Hasne Serakbi de Esed rejiminin saldırılarının hayatlarını kararttığını ifade etti.

Dayanacak güçleri kalmaması üzerine Türkiye sınırındaki çadır kamplara kaçtıklarını dile getiren Serakbi, oğlunun tedavisi için yaklaşık 3 ay önce Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye geçiş yaptıklarını belirtti.

Hayırseverlerin yardımlarıyla geçinebildiklerini belirten Serakbi, "Savaş her aileyi olduğu gibi bizim de hayallerimizi yarım bıraktı. Kızım ve eşim Suriye'de kaldı. Ben oğlumun yeniden görebilmesi umuduyla Türkiye'ye geldim. Oğlumun tedavi ettirilerek karanlık dünyasının aydınlanmasını istiyorum. Her gün ağlıyor. Görmek ve arkadaşlarıyla oyun oynamak istediğini söylüyor. Hayırseverlerden bize uzanacak yardım eline ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Millet Kütüphanesi'nin kapıları 7/24 açık

2020-02-22 17:27 - Kültür Sanat

fastPay ve İstanbul Wildcats'ten esporda iş birliği

2020-02-25 14:56 - Ekonomi

Nissan Türkiye yönetici ihraç etmeye devam ediyor

2020-02-21 18:07 - Ekonomi

Küresel piyasalar virüs tehdidi ile negatif seyrediyor

2020-02-24 13:17 - Ekonomi

TBMM Dışişleri Komisyonundan 'Hocalı katliamı' bildirisi

2020-02-25 16:12 - Siyaset

2020 Monster Notebook için dünyaya açılma yılı

2020-02-22 14:10 - Ekonomi

Irak'ta Sadr'dan, yeni kabinenin meclisten geçmemesi halinde gösteri uyarısı

2020-02-22 17:32 - Dünya

Mısır'da Mübarek'in oğullarına 'borsa manipülasyonu' davasında beraat

2020-02-22 19:22 - Dünya

NATO Genel Sekreter Yardımcısı İldem: Türkiye, NATO açısından son derece önemli bir müttefik

2020-02-19 15:37 - Dünya

Ilımlı muhalif gruplar, esir düşen 2 savaşçılarını takasla kurtardı

2020-02-21 22:02 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye'nin korunan alanları 2030'a kadar yüzde 30'a yükseltilecek

16:27 - Çevre-Hayat

Kurban Bayramı tatilinde Saros Körfezi'nde 200 ton atık toplandı

16:42 - Çevre-Hayat

Batman'da restorasyonu tamamlanan balıklı göl turizme açıldı

15:52 - Çevre-Hayat

Yakınlarını kan bağışında bulunmaya ikna eden Zeynep'e Türk Kızılaydan 7 madalya

15:48 - Çevre-Hayat

Gökgöl Mağarası bayram tatilinde yaklaşık 4 bin kişiyi ağırladı

15:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump'tan Amerikan bayrağını yakanlara 1 yıl hapis cezası önerisi

00:57 - Dünya

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 4. hafta maçları sona erdi

00:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, canlı yayında soruları yanıtladı

00:42 - Gündem

ABD'deki Pew Research raporu: Müslümanların dünya genelindeki nüfus artışı birinci sırada

23:57 - Dünya

Madleen'deki Brezilyalı aktivist Avila, İsrail'in uygulamalarına karşı açlık grevine başladı

23:52 - Dünya