?>

İdlib'de insani yardım çalışanları Gazze'ye destek için gösteri düzenledi

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki insani yardım kuruluşları, İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek gösterisi düzenledi.

Dünya - 2 yıl önce

İdlib

İdlib'de Gazze'ye destek için düzenlenen gösteriye, 50'den fazla insani yardım kuruluşunun temsilcileri ile aktivistler ve yerel sivil toplum örgütleri katıldı.

Göstericiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek sivillerin korunması çağrısında bulundu.

Mulhem Yardım Ekibi sorumlusu Abdullah Süveyid, AA muhabirine, Filistin halkı ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Filistin meselesinin herkesin ana davası olduğunu ifade eden Süveyid, "İsrail'in Filistin'e yönelik düşmanca eylemlerini ve bombardımanlarını kınıyor ve reddediyoruz. Özellikle Gazze'de çocukları parçalara ayırmak, hastaneleri hedef almak ve masum insanları sebepsiz yere öldürmek kabul edilemez. Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz ve onlara destek olduğumuzu söylüyoruz. Sivil toplumun Gazze'deki kardeşlerimiz için bir çözüm bulmasını umuyoruz." dedi.

Suriye'nin kuzeybatısında çalışmalar yürüten Unsur Derneği sorumlusu Muhammed Neccar da "İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve katliamları nedeniyle" gösteri düzenlediklerini söyledi.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk 3 bin 785 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 73 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Belçika'da Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

2023-10-15 20:38 - Dünya

Rekabet Kurulu 2 soruşturmayı uzlaşmayla sonlandırdı

2023-10-16 11:23 - Ekonomi

Lübnanlılar İsrail'e yardımlarından dolayı Fransa'yı protesto etti

2023-10-16 19:32 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor

2023-10-18 09:32 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Reisi: ABD ve İsrail'in destekçileri Gazze'de işlenen savaş suçlarına o

2023-10-13 12:18 - Dünya

NATO, Kosova'ya ilave asker gönderdi

2023-10-14 14:12 - Dünya

"Afrika'nın en önde gelen milli parkı" yine Serengeti oldu

2023-10-16 17:22 - Çevre-Hayat

Brüksel'de 2 kişiyi öldüren zanlı yakalandı

2023-10-17 10:43 - Dünya

Karacakılavuz dokumasını 20 yıldır kadınlara öğretiyor

2023-10-18 14:47 - Kültür Sanat

Biden'dan hastaneye saldırı konusunda İsrail'e destek

2023-10-18 12:23 - Dünya

İlgili Haberler

ABD, Belçika'ya "dron tehdidiyle mücadele için destek" teklifinde bulundu

14:42 - Dünya

Asi Nehri’nin kuraklığı İdlib’de gıda krizi ve geçim sıkıntısını derinleştiriyor

14:08 - Dünya

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD halkına "barış için birlik olma" çağrısında bulundu

13:57 - Dünya

ABD'de Bosna Savaşı'nda sivil ölümlerine karışan Amerikalılar olup olmadığı araştırılacak

13:33 - Dünya

Çin'in uzay istasyonundaki taykonot ekibi Dünya'ya döndü

12:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı

15:08 - Gündem

Türkiye'de 22 ayda 3 milyon 800 bin dosya çözüm için arabuluculara yönlendirildi

14:58 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı 10 ayda yaklaşık 50 bin mükellefi inceledi

14:53 - Ekonomi

Fatih'te gıda zehirlenmesi şüphesiyle anne ve 2 çocuğunun ölümüne ilişkin 3 gözaltı

14:48 - Gündem

ABD, Belçika'ya "dron tehdidiyle mücadele için destek" teklifinde bulundu

14:42 - Dünya