?>

İdlib şehidi Tankçı Sözleşmeli Er Mecit Demir son yolculuğuna uğurlandı

İdlib'de rejim güçlerinin saldırısında şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Mecit Demir'in cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. Cenaze törenine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı.

Gündem - 5 yıl önce

Gaziantep

İdlib'de rejim güçlerinin saldırısında şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Mecit Demir'in cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

İdlib şehitlerinden Demir'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreni için Gaziantep merkezdeki Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne götürüldü.

Şehidin annesi Nisa Karataş, kardeşleri Şemsi Demir, Zeynep Demir, Dursun Erdoğan, Sultan Aslan, Hanım Demir, Ayşe Demir Kıyan, Dilek Doğan, Mustafa Demir, Elif Yıldırım, Emine Demir ve İbrahim Demir ile aile yakınlarının katıldığı törende ayrıca Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, Vali Davut Gül, AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Tabuta sarılarak gözyaşı döken aile yakınları asker selamı verdi.

Şehidin kardeşi İbrahim Demir, tabutun başına gelerek önce asker selam verdi, sonra tabuta bakarak "3 gün önce konuştuk. Bir ay sonra geleceğini söyledin. Beni seni gelip kapıdan alacaktım, anneme götürecektim. Sen şimdi niye geldin? Kanın yerde kalmayacak." diye seslendi.

Şehidin yeğeni Mehmet Demir de "Sen bizim onurumuzsun, gururumuzsun. Dimdik duracağız. Arkanda bizler varız. Mekanın cennet olsun. Şehitler ölmez." diye konuştu.

Tören alanında bulunan kalabalık ise zaman zaman tekbir getirerek, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

Gaziantep Müftü Vekili Ramazan Yıldırım'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Demir'in naaşı, asri mezarlıktaki şehitliğe defnedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akademisyenler fabrikalarda 'akıl hocalığı' yapacak

2020-02-17 15:12 - Ekonomi

Juventus Ronaldo'suz kazandı

2020-02-16 22:55 - Spor

Milli güreşçi Süleyman Karadeniz Avrupa şampiyonu

2020-02-17 02:06 - Spor

Libyalılar devrimin dokuzuncu yılında darbeci Hafter'e direniyor

2020-02-17 17:12 - Genel

Kasımpaşa Süper Lig'de yarın Denizlispor'u ağırlayacak

2020-02-23 16:01 - Spor

Bal görünümlü şurup üretimine yasak getirildi

2020-02-19 13:47 - Ekonomi

Konfor ekonomisi hızla büyüyor

2020-02-20 13:53 - Genel

'Tarçın'ın dişleri kök hücre nakliyle kurtuldu

2020-02-18 14:37 - Çevre-Hayat

İran 'rejime güven oylaması' seçimine gidiyor

2020-02-20 16:25 - Genel

Babasıyla yaptığı antrenmanlar Beyza'yı şampiyonluğa taşıdı

2020-02-17 17:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bağcılar'da alt geçitte düşen beton parçaları trafikte tehlike oluşturdu

18:43 - Gündem

Bakanlardan Emine Erdoğan'ın Melania Trump'a gönderdiği Gazze mektubuna ilişkin paylaşım

18:33 - Gündem

İstanbul Boğazı'nda deniz konvoyuyla Gazze eylemi

18:13 - Gündem

Van'da "Üniversite Hastaneler Birliği Çalıştayı" başladı

18:02 - Gündem

Trafikte yol kesenlere hapis cezası geliyor

17:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Bağcılar'da alt geçitte düşen beton parçaları trafikte tehlike oluşturdu

18:43 - Gündem

Bakanlardan Emine Erdoğan'ın Melania Trump'a gönderdiği Gazze mektubuna ilişkin paylaşım

18:33 - Gündem

İstanbul Boğazı'nda deniz konvoyuyla Gazze eylemi

18:13 - Gündem

Van'da "Üniversite Hastaneler Birliği Çalıştayı" başladı

18:02 - Gündem

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan Süper Kupa finalinde attığı golle tarihe geçti

17:47 - Spor