?>

'İdlib'deki amaç ateşkesi ve siyasi çözümü tesis etmektir'

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Diriöz, "Türkiye ve Rusya arasında Suriye'de başarılı bir iş birliği yürütülüyor. Ankara'nın İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesiyle ilgili adımları, Suriye'de ateşkesi ve siyasi çözümü tesis etmeye yöneliktir." dedi.

Dünya - 8 yıl önce

MOSKOVA

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Ankara'nın İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesiyle ilgili adımlarının, Suriye'de ateşkesi ve siyasi çözümü tesis etmeye yönelik olduğunu söyledi.

Rus Parlamentskaya Gazeta'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Diriöz, Türkiye ve Rusya arasında Suriye'de başarılı bir iş birliği yürütüldüğüne işaret etti.

Karşılıklı güvenin esas alınarak Astana'da, ateşkesin gözlenmesi ve bazı uygulamaların hayata geçirilmesi konusunda önemli adımlar atıldığını anlatan Diriöz, "Bu adımlar Suriye'de siyasi uzlaşmayı beraberinde getirebilir. Suriye'de terörist unsurlara yönelik mücadele de büyük önem taşıyor." dedi.

İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde gözlem noktasının kurulduğunu hatırlatan Diriöz, "Ankara'nın İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesiyle ilgili adımları, Suriye'de ateşkesi ve siyasi çözümü tesis etmeye yöneliktir." diye konuştu.

Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik ilişkilere de değinen Diriöz, Rusya'nın ticarette Türkiye'ye yönelik devam eden bazı kısıtlamalarının, 21 Ekim'de Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenecek Rus-Türk Hükümetlerarası Komisyonunda ele alınacağını söyledi.

Diriöz, kısıtlamaların bu zirvede kaldırılmasını umduklarını kaydederek, "Amacımız, iki ülkenin de liderleri tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TSK'nın İdlib'e askeri sevkiyatları sürüyor

2017-10-14 03:37 - Gündem

Devlet yeni yılda 23,7 milyar lira harç toplayacak

2017-10-17 18:22 - Ekonomi

Milli okçular Meksika yolcusu

2017-10-12 16:47 - Spor

Esenler TEM Bağlantı yolunda feci ölüm

2017-10-13 03:17 - Asayiş

Hakkari Valiliğinden ‘Şemdinli’ açıklaması

2017-10-17 02:17 - Asayiş

Samsung Galaxy C8 n11.com'da satışta

2017-10-12 14:07 - Ekonomi

ABD'nin Başkonsolosluk görevlisinin eşi ve kızı serbest

2017-10-17 00:04 - Genel

İstanbul'da iki yakada da birçok ilçede su kesintisi

2017-10-18 13:42 - Gündem

Toprağa gömülü esrar bulundu

2017-10-11 23:37 - Asayiş

'Üniversitelerden gelen taleplere aşırı duyarlıyız'

2017-10-13 23:02 - Gündem

İlgili Haberler

Gazze için yeniden yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Vicdan gemisi Girit açıklarında

13:57 - Dünya

İşgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilerin hayatı Yom Kippur'da yine kısıtlandı

13:52 - Dünya

Fransızlar, hükümetin kemer sıkma politikalarına karşı grevde

13:48 - Dünya

Avrupa Siyasi Topluluğunun 7'nci zirvesi, Danimarka'da başladı

13:28 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki son saldırılarında 10 Filistinli hayatını kaybetti

12:46 - Dünya

Günün Manşetleri

"Milli Anadolu Ankası-2025" tatbikatı Konya'da icra ediliyor

15:52 - Gündem

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ne altın madalya

15:37 - Gündem

TCMB ve BAE Merkez Bankası arasında 3 anlaşma imzalandı

15:27 - Ekonomi

Marmara Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem

15:23 - Gündem

Iraklı uzmanlara göre Ceyhan üzerinden petrol ihracatı Avrupa'nın enerji güvenliğini sağlayacak

15:17 - Ekonomi