?>

'İçtüzük hükümlerince tamamlanmış bir rapor yok'

TBMM Başkanı Şentop, FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporunun TBMM Başkanlığına sunulduğu ancak ortadan kaybolduğu yönündeki iddialara yanıt verdi.

Siyaset - 6 yıl önce

TBMM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporunun TBMM Başkanlığına sunulduğu ve ortadan kaybolduğuna yönelik iddialara yanıt verdi. Şentop, TBMM Başkanlığı tarafından İçtüzük hükümlerine göre, "Meclis Araştırması Komisyonu Raporu" olarak kabul edilebilecek, İçtüzük’te öngörülen hukuki süreçleri tamamlamış bir rapor bulunmadığını bildirdi.

Mustafa Şentop, AA muhabirinin, "FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporunun Meclis Başkanlığına sunulduğu, raporun kaybolduğu, Meclis Başkanlığının, olan bir rapora 'yok' dediği" yönünde iddiaların yer aldığı haberlere ilişkin sorusunu yanıtladı.

Şentop, komisyon çalışmalarının neticesinde bir raporun hazırlandığını ve raporun ilk halinin, dönemin Meclis Başkanı'na iletildiğini anımsattı. Söz konusu iddiaların yer aldığı haberlerde bu iletilme anının görsellerinin kullanıldığına işaret eden Şentop, şunları söyledi:

"Ancak raporun içeriğine sonradan itirazlar gelmiş. Milletvekilleri, taslak raporda yer alan unsurların son raporda olmadığını belirterek itiraz etmişler. Bunun üzerine eklemeler, itirazların verilmesi ve düzeltmeler için tekrar yazı yazılmış. Ancak bütün bu süreçler, 26. Dönem içinde TBMM Başkanlığı’nın 'Meclis Araştırması Komisyonu Raporu' olarak kabul edebileceği, İçtüzük hükümlerine uygun olarak tamamlanmış bir rapor haline dönüştürülememiş. Bizim belirtmek istediğimiz, İçtüzük hükümlerine uygun olarak tüm süreçleri tamamlanarak, hazırlanıp sonuçlandırılmış bir raporun olmadığı. Biliyorsunuz, bir yasama dönemi içinde tamamlanamayan raporlar İçtüzüğün 77. Maddesi uyarınca ‘kadük’ oluyor. Dolayısıyla söz konusu rapor da dönem içinde tamamlanmadığı için kadük olmuş. Hukuki süreçleri tamamlanmış ve İçtüzük hükümlerine göre TBMM Başkanlığı tarafından kabul edilebilecek bir rapor bulunmuyor."

Şentop, "Bazı arkadaşlar ve bazı gazeteler bu konuyu sürekli gündeme getiriyorlar ama onlar da biliyorlar ki şu anda TBMM Başkanlığı’nın bu konuyla ilgili yapabileceği bir şey bulunmuyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nesnelerin internetiyle iş kazalarını önleyen sistem TEKNOFEST'te

2019-09-20 15:32 - Teknoloji

'Bozkırın Tezenesi' mütevazılığıyla gönüllerde taht kurdu

2019-09-24 14:24 - Kültür Sanat

'Ölüm nedenlerinin yüzde 11'inden solunum hastalıkları sorumlu'

2019-09-24 14:37 - Sağlık

Mısır muhalefetinin 'yönetimi köşeye sıkıştırma' girişimi

2019-09-20 15:07 - Dünya

New York’ta Türk-Amerikan ilişkileri değerlendirildi

2019-09-20 10:37 - Dünya

'Koca Sinan'ın köprüleri yüzyılların yükünü taşıyor

2019-09-20 15:22 - Kültür Sanat

Etnospor Kültür Festivali 3-6 Ekim'de İstanbul'da

2019-09-20 18:37 - Spor

Sudan'da Beşir rejiminin sembol isimlerinin yargılanması talebiyle gösteri

2019-09-19 21:02 - Dünya

'Penaltı kurtarmak hayat kurtarmaya benziyor'

2019-09-25 15:02 - Spor

KYB ile KDP arasındaki gerginlik artıyor

2019-09-21 03:07 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında Eurofighter savaş uçağı işbirliği anlaşması imzalandı

20:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Milli Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi'yi kabul etti

16:03 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan trafik cezalarına ilişkin açıklama

15:57 - Siyaset

Dışişleri Bakanlığından Karadağ'da yaşananlara ilişkin açıklama

15:32 - Siyaset

İngiltere Başbakanı Starmer Ankara'da

14:52 - Siyaset

Günün Manşetleri

Eurofighter savaş uçaklarını Türk hava sahasında F-16'lar karşıladı

22:48 - Gündem

Gazze'de Abluka ve Aç Bırakma: "Sessiz İşleyen Bir Soykırım Mekanizması" paneli

22:32 - Gündem

Uluslararası Göç Örgütü: Sudan'ın Faşir şehrinde son iki günde 26 binden fazla kişi yerinden edildi

22:27 - Dünya

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi mağlup etti

22:22 - Spor

Gazze'de su kıtlığı ve 250 bin ton atık Filistin halkının sağlığını tehdit ediyor

22:08 - Dünya