?>

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Malatya'daki 5,9'luk depremle ilgili açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremin olduğu ilk andan itibaren ilk önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiklerini, ardından süratle ilgili valilerle irtibata geçtiklerini belirtti.

Gündem - 6 ay önce

Ankara

Yerlikaya, 5,9 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Malatya'da, Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Malatya’daki 5,9 büyüklüğündeki depremde 3 bina hasar aldı

Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan depremden, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Tunceli illerinin etkilendiğini vurgulayan Yerlikaya, "Depremin olduğu ilk andan itibaren ilk önce Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgiyi arz ettik ve hemen süratle valilerimizle irtibata geçtik." dedi.

Depremin hemen ardından ilgili tüm valiler, AFAD, jandarma, emniyet, büyükşehir, il, ilçe belediyeleri başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon halinde saha taraması başlattıklarını aktaran Yerlikaya, ilk etapta gelen ihbarlar üzerine saha taramaları yapıldığını, ardından diğer taramaların yürütüldüğünü anlattı.

Bakan Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin de süratle faaliyete geçtiklerini belirterek, "İki genel müdür, üç daire başkanımız Malatya ilinde, bir genel müdür ve iki daire başkanımız da Elazığ ilinde görevlendirildi." bilgisini verdi. Diğer illerde de hasar tespit komisyonlarının kurulduğunu söyleyen Yerlikaya, "Hem Malatya'da hem de Elazığ'da bugün bu an itibarıyla hasar tespitleriyle ilgili çalışma süreçlerimiz başlatıldı." diye konuştu.

AFAD'dan 55 araç, 210 personel, jandarma ve emniyet teşkilatından 3 İHA ve 1 insanlı keşif uçağının çalışmalarına devam ettiğini aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz anbean gelişmeleri takip ediyor. Şu ana kadar 112 çağrı merkezimize, saat 15.00 itibarıyla 1112 ihbar geldi. Bu ihbarların 963'ü bilgi, 149'u yardım amaçlıdır. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da birer olmak üzere toplam üç binada kısmi çökme meydana geldi. Şükürler olsun herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır."

Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre toplam 187 kişinin depremden etkilendiğini bildiren Yerlikaya, 43 kişinin gözetim altında tutulduğunu, diğerlerinin ayaktan tedaviyle taburcu edildiklerini söyledi.

Ali Yerlikaya, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman ve Batman'da eğitime bir gün süreyle ara verildiğini aktardı.

Pütürge ve Kale ilçesinde kaya düşmesi meydana geldiğini, bu yolların karayollarınca süratle temizlendiğini vurgulayan Yerlikaya, bölgede kapalı yol bulunmadığını ifade etti.

"Depremden etkilenen illerimizde enerji kesintisi yoktur. Altyapı hasar ve su kesintisi ihbarı yoktur" diyen Yerlikaya, bölgedeki hastanelerin binalarında da herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

AB, X platformuna daha katı kurallar uygulayacak

2024-10-16 15:47 - Medya

Genç milli boksör İbrahim Alp Bakır, Dünya Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor

2024-10-16 13:23 - Spor

Rusya: Ukrayna'nın Mıkolayiv kentindeki zırhlı araç üretim fabrikasını füzelerle vurduk

2024-10-16 14:17 - Dünya

Almanya’nın ABD’ye karşı dış ticaret fazlası 2023'te rekor seviyeye yükseldi

2024-10-16 15:08 - Ekonomi

Genç doktorun en büyük yardımcısı aynı hastanede çalıştığı hemşire annesi

2024-10-16 13:33 - Çevre-Hayat

Ankara'da sıcaklıklar yarından itibaren 6 ila 12 derece azalacak

2024-10-16 13:53 - Gündem

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: Gazze'deki yıkım daha önce görülmemiş boyutta

2024-10-16 17:07 - Dünya

Bakan Yumaklı: Elimizdeki en değerli hazinelerden olan gıdamıza hep birlikte sahip çıkalım

2024-10-16 14:22 - Siyaset

Airbus 2 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

2024-10-16 16:42 - Dünya

İlgili Haberler

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AA standını ziyaret etti

18:53 - Gündem

Minguzzi davasına ilişkin bilirkişi raporuna ulaşıldı

17:47 - Gündem

AA ile YTB arasında işbirliği anlaşması imzalandı

17:42 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangınının başlama anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı

16:53 - Gündem

DMM'den "İtalya 5 bin Türk'ün vize randevusunu iptal etti" iddiasına ilişkin açı

16:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump'ın yasa kapsamında Venezuelalı göçmenleri sınır dışı etmesi 'hukuka aykırı' bulundu

05:23 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Rubio'nun yeni geçici görevini basından öğrendi

02:03 - Dünya

Berlin'deki 1 Mayıs yürüyüşünde Filistin'e destek sloganları atıldı

00:48 - Dünya

Fas'taki 1 Mayıs gösterilerinde Filistin'e destek sloganları yükseldi

00:38 - Dünya

Konferans Ligi'nde yarı final ilk maçları yapıldı

00:33 - Spor