?>

İçişleri Bakanı Soylu, Sudanlı mevkidaşı ile bir araya geldi

İçişleri Bakanı Soylu, Sudan İçişleri Bakanı İsmet Abdurrahman Zeynel Abidin ile bir araya geldi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

ANKARA İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sudan İçişleri Bakanı İsmet Abdurrahman Zeynel Abidin, İçişleri Bakanlığında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sudan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Güvenlik İş Birliği Anlaşması"nı imzalamak üzere bir araya geldi.

Soylu, yaptığı konuşmada, Abidin ile gerçekleştirdikleri görüşmede ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel alandaki gelişmeleri kapsamlı biçimde ele aldıklarını ifade etti.

Terör lobisinin 21. yüzyılı ve insanlığı teslim almak istediğini anlatan Soylu, güçlerini, ekonomilerinin geleceklerini terör örgütleri üzerinden tahkim etmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini belirtti. Soylu, dost ülkelerin birbiriyle olan münasebetleriyle buna engel olunacağını vurguladı.

Soylu, "Ülkemizi 15 Temmuz ve sonrası istila etmeye çalışanlara karşı bu milletin, toprakların, şanlı tarihimizin, en büyük teminat olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Masum ülkelerin, devletlerin, milletlerin iş birliği bu oyunu bozacaktır. Biz Müslümanız ve teslimiz. Bilinmelidir ki biz ancak Allah'a teslimiz. Hainlere ve senaryo kuranlara ne teslim edilecek milletimiz ne teslim edilecek ülkemiz var." şeklinde konuştu.

"Bu bir ilktir"

Sudan İçişleri Bakanı Abidin de ikili güvenlik iş birliği anlaşmasının Türkiye ile olan ilişkileri daha da ileriye taşıyacağını ifade etti.

Bakan Soylu'yu 15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkının kararlı şekildeki duruşu için tebrik ettiğini dile getiren Abidin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine halkın tankların önüne geçtiğini, bunun da dünya tarihinde bir ilk olduğunu ifade etti.

Abidin, "Silahsız bir halk tankların önünde durdu ve aynı zamanda zafer kazandı, bu da bir ilktir." dedi.

Konuşmaların ardından protokole imza atıldı.

Muhabir: Merve Yıldızalp

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'En büyük dış yardım programını Afganistan'da yürütüyoruz'

2017-01-04 00:07 - Gündem

Bakan Bozdağ'dan sosyal medya uyarısı

2017-01-01 23:32 - Gündem

Başbakan Yıldırım emeklilere ödenecek promosyon rakamlarını açıkladı

2016-12-30 16:22 - Gündem

Meclis Başkanı Kahraman ameliyattan çıktı

2016-12-30 18:02 - Politika

FETÖ’den 41 bin 326 kişi tutuklandı

2017-01-02 17:02 - Asayiş

Rize’de 25 polis gözaltına alındı

2017-01-03 15:22 - Asayiş

Meteorolojiden 5 ilde buzlanma ve don uyarısı

2017-01-03 11:27 - Gündem

Yaylada mahsur kalan 2 kişi helikopterle kurtarıldı

2017-01-02 19:17 - Gündem

Afganistan'da güvenlik güçlerinin konvoyuna saldırı

2017-01-04 12:42 - Dünya

Czartoryski koleksiyonu 105 milyon dolara satıldı

2016-12-30 12:57 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye barış masalarının aranan aktörü haline geliyor

18:32 - Siyaset

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı

17:57 - Siyaset

Bakan Fidan, ABD'nin Afrika Kıdemli Danışmanı Boulos'u kabul etti

16:52 - Siyaset

İsrail'in Gazze'yi işgal kararına tepkiler

15:37 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Savaş suçlusu İsrail hükümetinin kanlı planı asla kabul edilemez

13:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'e ait İHA'nın Lübnan’ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü

20:02 - Dünya

AJet'ten kaptan pilot ve ikinci pilot alımı için ilan

19:42 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 72 artarak 61 bin 330’a çıktı

18:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye barış masalarının aranan aktörü haline geliyor

18:32 - Siyaset

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı

17:57 - Siyaset