?>

İçişleri Bakanı Soylu, Rumelililerle buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytinburnu'ndaki Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Siyaset - 3 yıl önce

İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "HDP'nin bugün bir cumhurbaşkanı adayı yok. Bunu hepimiz biliyoruz. Kimi destekledikleri belli, çok net ve açık. Büyük bir sorumlulukla karşı karşıya Türkiye." dedi.

İstanbul 2. Bölge'den AK Parti milletvekili adayı olan Soylu, Zeytinburnu'ndaki Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, babasının yıllarca siyasetin içinde olduğunu belirtti.

Geçmişte evlerine sabahın 4'ünde, 5'inde hastalar geldiğini anlatan Soylu, "'Hastaneye gittik almıyorlar.' diye. Kapımızın önünde insan olurdu. Kalkardık. 'Baba böyle böyle diye.' kaldırırdık babamızı. Trakya'dan, Tekirdağ'dan, Kırklareli'nden gelenler Haseki Hastanesine battaniyeyle beraber gelirlerdi. Samatya'ya öyle gelirlerdi. Vakıf Gureba'ya öyle gelirlerdi. Bunu hep beraber yaşadık. Doktorun yüzünü görmek en önemli işti. Doktorun yüzünü görene kadar kapıdan randevu alacaksın. Hastanelerdeki ilaç kuyruklarını hep beraber yaşadık." diye konuştu.

"Böyle bir Türkiye'de yaşadık"

Emekli maaşları konusunda da durumun aynı olduğunu anlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zeytinburnu Ziraat Bankasının dili olsa da konuşsa. Akşamleyin gelirdi insanlar sıraya. Başımızı kaldırıp İHA yapmayalım, SİHA yapmayalım, üretim yapmayalım, her tarafta üniversitemiz olmasın, şehir hastaneleri yapmayalım, bu ülkede kendi kendimize yetebilir enerji kaynakları oluşturmayalım diye bizi Ziraat Bankasının önünde emekli kuyruklarında beklettiler. Hastanede doktoru görebilmeyi bize en önemli ödül olarak verdiler. Böyle bir Türkiye'de yaşadık."

Dedesiyle geçmişte yaşadığı Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'yle ilgili bir anısını anlatan Soylu, "Biz Tayyip Erdoğan'la sadece şehir hastanelerine kavuşmadık, sadece dünyanın en büyük havalimanına kavuşmadık, biz yitiklerimizi Tayyip Erdoğan'la yakaladık." dedi.

Soylu'nun bu sözleri üzerine bir vatandaş, "Dünya lideri oldu. Dünya lideri evelallah." diye seslendi.

Terörle mücadele süreciyle ilgili konuşan Soylu, "Hem Afrin'de hem de diğer noktalarda terör örgütünü oralardan söküp atabilme kabiliyetini ortaya koyduk. Öyle kolay bir iş değildir. Onlar konvansiyonel güçlerini bir şekilde büyütürken yani uçakta diğer savaş gemilerinde biz başka bir yola geçtik. İnsansız hava aracı ve silahsız insansız hava aracı oluşturarak kendimizi başka bir yerde üstün bir alana doğru taşıdık." ifadelerini kullandı.

"Bir daha gelemediler"

Soylu, uyuşturucuyla mücadele noktasındaki çalışmalarla ilgili olarak, "Biz gelen eroinin rotasını değiştirdik. 24 ton eroin de yakalayan biziz, 22 ton eroini de yakalayan biziz. Geçen yıl bu zaman diliminde 7 ton, 6,5 ton eroin yakalandı. Şu anda 1 ton, 1,5 ton eroin yakalandı. Eroinin rotası değişti. Neden değişti biliyor musunuz? Türkiye'nin ve dünyanın en büyük yakalamalarını yaptık. Nerede yaptık? Sınırlarımızda yaptık. Bir daha gelemediler. Kayıpları çoktu." diye konuştu.

Bir süre önce Diyarbakır'a gittiğini anlatan Soylu, uyuşturucu operasyonunda 215 kişinin yakalandığını ve bunlardan 165'inin tutuklanarak cezaevine girdiğini söyledi.

Türkiye'nin ilk kez kendi meselelerine dokunduğunu aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de terörle mücadele verdiniz. Bu ülkenin Doğu ve Güneydoğusuna gidilemiyordu. Saat 4'ten sonra kepenkler kapalıydı. Ben 2015, 2013, 2009'da da gittim. Nasıl işlerle karşı karşıya kaldığımı iyi bilirim. Hakkari'de 2016, 2017, 2018, 2019'da bir tek çocuk tıp fakültesini kazanmadı. Ondan önce zaten yoktu. Ama ne zaman? Türkiye terörle mücadelede Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başka bir aşamaya geçti, hele 15 Temmuz'dan sonra, o FETÖ darbesinden sonra başka bir aşamaya geçti."

Bakan Soylu, Türkiye'nin Avrupa, Amerika ve Batı'nın baskısına rağmen büyük işler yaptığının altını çizdi.

Bu yolculuğu devam ettireceklerini vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Şimdi ne diyorlar? 'Kuzey Suriye'de ve Kuzey Irak'ta terör operasyonları sona erecek'. Bu ne demektir biliyor musunuz? Ben size söyleyeyim. Hakurk'tan Avaşin-Basyan'a kadar, Metina'ya kadar, Zap'a kadar hatta Gara'ya kadar olan alanın tamamında terör örgütü yeniden hakimiyetini kuracaktır. Bir, iki yetmeyecek. 'Göreceksiniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki operasyonları da durduracağız.' diyorlar. Beni bağışlayın, HDP'nin bugün bir cumhurbaşkanı adayı yok. Bunu hepimiz biliyoruz. Kimi destekledikleri belli, çok net ve açık. Büyük bir sorumlulukla karşı karşıya Türkiye. Ha bir oyu vererek kendi sorumluluğumuzu kurtarmıyoruz yani. Yarın öbür gün yine orada aynı şekilde terör hortlarsa bunun bedeli ve sorumluluğu bize aittir. Bunu çok net söylüyorum. Bugün orada terörü hortlatabilmelerinin imkanı söz konusu değildir. Bunu ülkenin İçişleri Bakanı olarak söylüyorum." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin tarihinin en güvenli noktasında olduğunu vurguladı.

Bakan Soylu, ziyaret öncesinde Zeytinburnu'nda da vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye nüfusunun yüzde 26,5'i çocuk

2023-04-18 10:47 - Gündem

Depremzede çiftçilere son yağışlar "can suyu" oldu

2023-04-13 11:23 - Çevre-Hayat

Onikişubat ilçesinde kurulan konteyner çarşılar için kura çekimi yapıldı

2023-04-14 10:52 - Gündem

Şanlıurfa'da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

2023-04-13 12:53 - Gündem

Fenerbahçe Kulübü ve üç yöneticisi PFDK'ye sevk edildi

2023-04-17 23:07 - Spor

Rusya'nın Baltık Filosu, denetim kapsamında savaşa yüksek hazırlık durumuna geçirildi

2023-04-17 18:58 - Dünya

TFF'den statlarda küfüre ilişkin açıklama

2023-04-13 16:39 - Spor

İçişleri Bakanı Soylu, Rumelililerle buluştu

2023-04-18 20:23 - Siyaset

Akademisyen, depremzede çocuklar için palyaço oldu

2023-04-17 13:09 - Magazin

Bakan Dönmez, Togg ile ilk yerli otomobil Devrim'in üretildiği Eskişehir'e gitti

2023-04-12 16:02 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 350 bin 178 bağımsız bölümün anahtarlarını hak sahibi kardeşlerimize takdim etmiş oluyoruz

17:08 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten deprem bölgesinde yapımı tamamlanan 350 bininci konuta ilişkin paylaşım

14:02 - Siyaset

Sudan Devlet Bakanı Abdurrahim yeniden inşa sürecinde Türkiye'nin önemine işaret etti

12:17 - Siyaset

ABD'nin yeni İstanbul Başkonsolosu Michael Lally göreve başladı

11:42 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik, KKTC'nin kuruluşunun 42. yılını kutladı

11:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'den 15 Filistinli esirin naaşının teslim alındığını aç

18:13 - Dünya

Bakan Kurum: Önümüzdeki ay evine kavuşmamış tek bir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız

18:07 - Gündem

Fatih'teki zehirlenme olayıyla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı

17:47 - Gündem

Beşiktaş Başkanı Adalı: Rafa kimseyle sorunu olmadığını, artık futbol oynamak istemediğini söyledi

17:43 - Spor

Pakistan'da ordunun en üst düzey görevi için yetkiler artırıldı

17:37 - Dünya