?>

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan, Çanakkale'de depremzede vatandaşlarla bir araya geldi

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Türk milletinin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "Sağlık, afiyet içinde, kazasız, belasız nice bayramlara ulaşmayı ümit ediyorum." dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

Çanakkale

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, TKurban Bayramı dolayısıyla Çanakkale'deki Hüseyin Akif Terzioğlu Yurdu'nda kalan depremzede vatandaşları ziyaret etti.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve 27. Dönem AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile vatandaşlarla bayramlaşan Turan, ihtiyaç ve beklentileri dinledi.

Turan, gazetecilere, Türkiye'nin bir süre önce çok büyük bir acı yaşadığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, ülkenin büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını dile getiren Turan, "O afetten sonra devletimiz tüm imkanlarıyla süreci yönetip, inşaat sürecini başlatıp, depremzedelerimizin evlerini inşaatına başlandı. Şu an Çanakkale'miz başta, birçok ilimizde oradaki kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Çanakkale'mizde çok sayıda misafirimiz var deprem bölgesinden gelen. Bugün bayramlaşmamızı kardeşlerimize ayırdık. İlk programımızı onlarla yapıyoruz." diye konuştu.

Turan, depremden etkilenen vatandaşlardan bazılarının Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kaldığını hatırlattı.

Onların ev sahibi, kendilerinin misafir olduğunu dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"Çocuklarıyla beraber hediyeleştik, sohbet ettik. Dertlerine, davalarına gönül vermeye çalıştık ama yüreklerin bir parçasını da kendi evlerinin olduğu yerlerde olduğunu bir daha gördük. Ümit ediyorum bir an önce inşaat süreci biter. Oranın tekrar eski günlerine huzurlu, sağlıklı günlerine dönmesine imkan sağlanır. O yüzden bugün dertlerini paylaşmak, azaltmak için bir araya geldik. Kurban en özel günlerden biri, yakınlaşmak demek. Hem Rabb'imize yakınlaşmayı hem de kendi aramızdaki sosyal kesimlerin dertlerini anlamayı, dinlemeyi ve yakınlaşmayı sağlayan günler demek. O yüzden biz bu yakınlaşmanın ifadesi olarak Türkiye'mizin en doğusuyla en batısının, Malatyalının, Gazianteplinin misafir olduğu bu güzel topraklarda beraber bayramı geçirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle başta depremzedelerimiz olmak üzere bütün milletimizin bayramını yürekten tebrik ediyorum. Sağlık, afiyet içinde, kazasız, belasız nice bayramlara ulaşmayı ümit ediyorum."

Bayramlaşma programına, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı Yarbay Ercan Oran, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe, Edin Dzeko transferini KAP'a bildirdi

2023-06-22 19:53 - Spor

İş dünyası örgütleri TCMB faiz kararını olumlu karşıladı

2023-06-22 18:53 - Ekonomi

ABD istihbaratı, Prigojin'in silahlı eylem hazırlığında olduğunu bildiklerini iddia etti

2023-06-25 12:08 - Dünya

MSB'den Kurban Bayramı paylaşımı

2023-06-28 07:28 - Gündem

Avusturya'dan Rusya'ya kısmi seyahat uyarısı

2023-06-24 17:17 - Dünya

Etin yanında baharat kullanımı sağlık risklerini azaltıyor

2023-06-26 10:18 - Çevre-Hayat

Kasaplar Odasından kurban etlerinin işlenmesi ve muhafazası için öneriler

2023-06-26 11:47 - Çevre-Hayat

İngiltere, Interflex Operasyonu kapsamında 17 bin Ukraynalı askerin eğitildiğini açıkladı

2023-06-26 18:47 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tendürek Üs Bölgesi'ndeki jandarmaların Kurban Bayramı'nı kutladı

2023-06-27 00:38 - Gündem

İsrail'de, Cenin’deki saldırılarda Filistinlilerle dayanışma mesajı veren askerler açığa alındı

2023-06-21 14:02 - Dünya

İlgili Haberler

TBMM'de hijyen için karekod takip sistemi kuruldu

11:52 - Siyaset

Bakan Şimşek: (Terörsüz Türkiye süreci) Allah'ın izniyle başarıya ulaşacağız

22:43 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş Macaristan'da

15:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yavuz Bülent Bakiler için taziye mesajı

14:22 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: Filistin konulu tüm toplantılara ya öncülük ettik ya koordine ettik ya destek verdik

00:56 - Siyaset

Günün Manşetleri

60 saniyede ekonomide bugün (29 Eylül 2025)

17:18 - Ekonomi

Gazze’de yetersiz beslenme sonucu 12 kiloya düşen 7 yaşındaki May yürüme yetisini kaybetti

17:02 - Dünya

Yeşilayın "Türkiye Kumar Raporu" açıklandı

16:57 - Gündem

İzmir'de 121 gün sonra yağmur yağdı

16:52 - Gündem

Trump: ABD dışında yapılan tüm filmlere yüzde 100 tarife uygulayacağım

16:37 - Dünya