?>

İçi para dolu 200 kiloluk kasayı böyle çaldılar

Eskişehir'de bir emlak dükkanına giren yüzleri maskeli hırsızlar, içerisinde para ve çek bulunan çelik kasayı kısa sürede çalarak olay yerinden uzaklaştı.

Asayiş - 8 yıl önce

Olay, 71 Evler mahallesinde sabah 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre bir dükkana giren hırsızlar, yaklaşık 200 kilogram ağırlığında olan ve içerisinde 18 bin TL nakit para ile 15 bin TL'lik çek bulunan çelik kasayı dükkandan çıkarttı. Bir müddet kasayı taşıyan hırsızlar yorulunca, kendilerini otomobilde hazırda bekleyen arkadaşlarını da alıp kasayı aracın bagajına hızla yükledi. Durumu fark eden dükkan sahibi Niyazi Başaran ise, sabah gördüğü manzara karşısında polis ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemeler ve izlenen güvenlik kameraları sonucunda, hırsızlık olayını 4 kişinin yaptığı anlaşıldı.

"3 kişi kasayı taşıyamayınca arkadaşlarından destek aldılar" Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yüzleri maskeli hırsızların gelip, dükkan kapılarını açmaya çalışmaları yer alıyor. Bir müddet sonra emlak dükkanına giren 2 hırsızın göründüğü görüntülerde, diğer bir hırsızın da farklı bir dükkan kapısını açmaya zorlaması yer alıyor. Ardından emlak dükkanına giren hırsızların, içeriden çaldıkları yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı sürükleyerek dışarı çıkartması da kameralara takılıyor. Kasayı bir müddet taşıyan hırsızlar daha sonra yorulunca, kasayı kaldırımda bırakıp, arabada hazırda bekleyen arkadaşlarını geri geliyor. Kasayı arabaya yükleyip kısa sürede hırsızlık olayını tamamlayan 4 hırsızın, olay yerinden hızlıca uzaklaşması da an be an kaydediliyor.

"Kasanın ağırlığı yaklaşık 200 kilogramdı" Konu hakkında açıklamalarda bulunan dükkan sahibi Başaran, hırsızlık olayını sabah dükkanı açtığında fark ettiğini söyledi. Kasada bir miktar para ve çek olduğunu, kasanın ise yaklaşık 200 kilogram ağırlığında olduğunu belirten Niyazi Başaran "Sabah geldiğimizde kapı sonuna kadar açıktı. kasaya baktık, kasanın çalındığını gördükten sonra güvenlik kameralarını inceledik ve durumun bu şekilde olduğunu anladık. Kasanın içerisinde 18 bin TL civarında para, 15 bin TL civarında ise çek vardı. Kasanın ağırlığı 150 veya 200 kilogram civarındadır. Hırsılar kasayı sürükleyerek götürüyorlar. Daha sonra dışarı çıkartıp arabaya atıp götürüyorlar. Polis ekiplerine şikayette bulundum. Buraya gelip görüntüleri alıp, çeşitli incelemelerde bulundular" şeklinde konuştu. Polis ekipleri, olayla alakalı çalışmalarını sürdürüyor.  

Aydın Sarıoğlu - Selim Kuşcu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Boş valiz polis ekiplerini alarma geçirdi

2016-12-08 10:27 - Asayiş

Üzerine elektrik teli düşen 2 koyun telef oldu

2016-12-13 17:47 - Asayiş

Askeri ataşe FETÖ soruşturmasında tutuklandı

2016-12-08 22:02 - Gündem

Aziz Yıldırım PFDK'ya sevk edildi

2016-12-06 20:17 - Spor

Mursi'nin oğlu Usame gözaltına alındı

2016-12-08 23:17 - Dünya

2 yılda 100 kilo verdi, eski pantolonuyla poz verdi

2016-12-08 15:47 - Gündem

Eski TBMM Başkanı Sezgin, Meclisten uğurlandı

2016-12-09 14:52 - Gündem

Şehit polisler için mevlit okutup lokma döktüler

2016-12-12 01:47 - Çevre-Hayat

Mobil abone sayısı 74,5 milyon oldu

2016-12-13 16:47 - Teknoloji

'Temennimiz darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmesi'

2016-12-07 20:07 - Gündem

İlgili Haberler

Manisa'da buğday tarlasında yangın

21:18 - Asayiş

Adana'da köprüden Seyhan Baraj Gölü'ne düşen kadını polis kurtardı

20:07 - Asayiş

Elazığ'da oksijen ve asetilen gazı dolum tesisinde patlama meydana geldi

16:33 - Asayiş

51 ilde düzenlenen operasyonlarda 273 göçmen kaçakçısı yakalandı

09:12 - Asayiş

Çorum'da devrilen minibüsteki 17 kişi yaralandı

08:27 - Asayiş

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz zorbalığa boyun eğmeyeceğiz

23:18 - Dünya

ABD, Bağdat Büyükelçiliği'ndeki bazı personelini geri çekeceğini AA'ya doğruladı

22:57 - Dünya

AP: ABD, Bağdat Büyükelçiliğindeki zorunlu olmayan personelini geri çekmeye hazırlanıyor

22:03 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu: Osmanlı İmparatorluğu'nun yakın zamanda geri döneceğini düşünmüyorum

21:57 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanlığı, tescilli tarla ve bahçe bitkileri sayısını açıkladı

21:38 - Ekonomi