?>

ICAPP 11. Genel Kurulu, AK Parti ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak

Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP) 11. Genel Kurulu, AK Parti ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 18 Kasım'da Genel Kurula hitap edecek.

Siyaset - 3 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2020'de Türkiye'de yapılması planlanan ancak Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen ICAPP 11. Genel Kurulu, 17-20 Kasım'da AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığının organizasyonunda İstanbul'da düzenlenecek.

ICAPP Daimi Üyeler Komitesinde yer alan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, 11. Genel Kurul Organizasyon Komitesi Başkanı sıfatıyla 2 yıllık dönem için ICAPP Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, başkanlığını da yapacağı ICAPP 11. Genel Kurulu'nun 18 Kasım'daki açılış oturumunda katılımcılara hitap edecek.

Bu oturuma, Türkiye'deki mukim büyükelçiler ve uluslararası kuruluş temsilcileri, hükümet üyeleri, milletvekilleri, parti temsilcileri, sivil toplum ve düşünce kuruluşu temsilcileri ile yerli ve yabancı medya mensuplarının katılması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Genel Kurul üyelerine hitap edecek.

33 Asya ülkesinden 70 siyasi parti temsilcisi katılacak

Aralarında Çin, Rusya, Güney Kore, Hindistan, Moğolistan, Endonezya, Özbekistan, Filipinler'in de yer aldığı 33 Asya ülkesinden 70 siyasi parti ve uluslararası kuruluştan yaklaşık 200 davetli, ICAPP'ın 11. Genel Kurulunda "Küresel Barış, Refah ve İşbirliği için Diyaloğu Güçlendirmede Siyasi Partilerin Rolü" konusunda sunum yapacak.

Avrupa'daki dört büyük siyasi grup temsilcileri, Afrika ve Latin Amerika siyasi partilerinin çatı kuruluşları da ICAPP 11. Genel Kurulu'nda hazır bulunacak.

ICAPP Genel Kurulu'nun yanı sıra Medya Forumu, Turizm Teşvik ve Şehirlerarası İşbirliği Konseyi, İş Konseyi toplantıları da yapılacak.

ICAPP nedir?

Asya ülkeleri siyasi partileri arasında iş birliği ve diyaloğu teşvik etmek üzere 2000'de kurulan ve uluslararası bir çatı kuruluş olan ICAPP, düzenli tematik toplantılar ile siyasetçileri bir araya getiriyor. ICAPP, iki yılda bir düzenlenen Genel Kurul faaliyetlerinin yanı sıra, Medya Forumu, Turizm Konseyi, Kültür Konseyi, İş Konseyi, Doğal Afetler ile Mücadele Programı gibi tematik toplantılar yapıyor.

ICAPP, Daimi Üyeler Komitesi altında görev yapan Kadın Kolları ve Gençlik Kolları birimleri ile siyasetin bütün alanlarında aktif ve tecrübeli siyasetçileri bölgesel ve küresel konular çerçevesinde bir araya getiriyor. Ayrıca ICAPP, Avrupa, Afrika ve Latin Amerika'da faaliyet gösteren siyasi partilerin benzer çatı kuruluşları ile de iş birliği toplantıları yapıyor.

ICAPP 10. Genel Kurul 2018'de Birleşik Rusya Partisi ev sahipliğinde Moskova'da düzenlenmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar tutuklandı

2022-11-09 21:39 - Asayiş

Dünya Kupası'nın son "Altın Top"u Modric'in

2022-11-09 11:48 - Spor

Ukrayna'da bir apartmana düzenlenen füze saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti

2022-11-11 16:39 - Dünya

Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi hazırlıkları devam ediyor

2022-11-09 16:13 - Dünya

İspanya, Türkiye'ye "Patriot desteği"ni sürdürecek

2022-11-13 10:39 - Gündem

Antika koleksiyonunu oto tamirhanesinde sergiliyor

2022-11-10 12:02 - Çevre-Hayat

Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi ziyaretçilerini sonbahar renkleriyle ağırlıyor

2022-11-09 14:09 - Çevre-Hayat

Çin açısından AB ile iş birliği, rekabete ağır basıyor

2022-11-08 21:33 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye'nin kimyasal silah kullandığı sözü iftiradır

2022-11-08 22:29 - Siyaset

Havaların soğumasıyla yeşilbaş ördekler Ağrı Dağı'na geldi

2022-11-13 10:51 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Brezilya'da

09:13 - Siyaset

Bakan Fidan: Finlandiya ile savunma sanayi işbirliğimizi somut projelerle daha da geliştirmeyi hedefliyoruz

17:33 - Siyaset

Siyasilerden, CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklamalar

00:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Brezilya'da

00:22 - Siyaset

TBMM Genel Kurulunda HSK üyeliğine Havvanur Yurtsever yeniden seçildi

23:07 - Siyaset

Günün Manşetleri

Osimhen, Galatasaray tarihinin en fazla gol atan 5. yabancısı

11:18 - Spor

"Yüzyılın Konut Projesi"ne başvurular 10 Kasım'da e-Devlet üzerinden alınacak

11:12 - Gündem

THY'den Boeing firmasından uçak alımına ilişkin açıklama

11:08 - Ekonomi

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin ekim ayı sahipleri belli oldu

11:02 - Spor

Azerbaycan'da, Karabağ Zaferi'nin 5. yılı dolayısıyla yürüyüşler düzenlendi

10:58 - Dünya