?>

İBB Meclisi'nde Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer'deki villalarına ilişkin soru önergesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanında gizlediği iddia edilen Sarıyer'deki 3 villaya ilişkin soru önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem - 3 ay önce

İstanbul

İBB Meclisi şubat ayı toplantılarının üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

Soru önergesi için söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Bekir Karakuş, İBB'nin uzun süredir karşı karşıya olduğu mali sorunların, artan bütçe açıklarının, ödenemeyen borçların, borçların kapatılması amacıyla yapılan astronomik zamların ve yurt dışı borçlanmalarının kamuoyunun gündeminde olduğunu söyledi.

Bu durumun yanı sıra kaynak yaratmak amacıyla yeşil alanların imara açıldığını ve belediye taşınmazlarının satışı gibi yöntemlere başvurulduğunu dile getiren Karakuş, "Bu mali tablo içinde, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer ilçesindeki 3 villa inşaatının bulunduğu sokakta yoğun bir bakım ve düzenleme çalışması yapıldığı dikkati çekmektedir. Bahse konu sokakta bordür taşları yenilenmiş, bölgede bulunmayan kaldırımlar yapılmış, peyzaj düzenlemeleri gerçekleştirilmiş ve asfaltlama çalışmaları tamamlanmıştır. Ancak aynı mahalledeki diğer sokaklar, çukurlar ve altyapı eksiklikleri nedeniyle kullanılmaz haldeyken, yalnızca söz konusu Sayın İmamoğlu'nun villalarının olduğu sokağa yatırım yapılması 'çifte standart' tartışmalarına neden olmaktadır." diye konuştu.

"Kamulaştırılan alan içinde ağaç kesimi gerçekleştirilmiş midir?"

Bu gelişmelerin kamuoyuna yansımasının hemen ardından Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi'nde, Ekrem İmamoğlu'nun villalarının önünde bulunan "629" ada, "175" parsel sayılı 3 bin 40 metrekarelik arazinin, 11 Temmuz 2024 tarihli, "1185964" sayılı İBB Başkanlık onayıyla ve 17 Temmuz 2024 tarihli Encümen kararıyla kamulaştırıldığının basına yansıdığını aktaran Karakuş, şöyle devam etti:

"Bahse konu arazinin kamulaştırılması için hangi gerekçeler dikkate alınmıştır? Kamulaştırma kararının ardından, arazinin bedeli İBB tarafından 2 Ağustos 2024 tarihinde belirlenmiş ve 5 Ağustos 2024 tarihinde mülk sahiplerine tebliğ edilmiş midir? Mülk sahipleri kamulaştırmaya itiraz etmiş midir? Kamulaştırma süreci mülk sahipleriyle uzlaşmaya varılarak mı tamamlanmıştır? İlgili kamulaştırma sürecinde belediye kasasından 156 milyon lira ödeme yapıldığı iddiaları doğru mudur? Kamulaştırılan alan içinde ağaç kesimi gerçekleştirilmiş midir? Eğer gerçekleştirildiyse, kaç ağaç kesilmiş, kaç tanesi budanmıştır? Bu yeşil alan içinde beton zemin uygulamaları ve yol düzenlemeleri yapılmış mıdır? Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında, bu alanın kamulaştırılması hangi kamu yararı gözetilerek yapılmıştır?"

Karakuş, belediye kaynaklarının ekonomik sıkıntılar yaşanırken belli bir bölgede ve İBB Başkanı'nın konfor alanının iyileştirmek için kullanılmasının kamu vicdanını zedeleyen bir durum olduğunu belirterek, "Eğer bu iddialar doğruysa, İBB'nin mali kaynaklarının kamu hizmetlerinden ziyade şahsi alanlara yönlendirildiği anlamına gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Mecliste yapılan oylamada, soru önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin halkına ikinci bir Nekbe yaşatmaya kimsenin gücü yetmez

2025-02-10 12:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da resmi törenle karşılandı

2025-02-12 07:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 252 bin konutla iş yerimizin inşasını hızlıca bitirmenin gayretindeyiz

2025-02-07 19:12 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğüne haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

2025-02-12 10:36 - Siyaset

Panama, Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nden resmen ayrılacağını duyurdu

2025-02-07 08:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazzelileri binlerce yıllık ezeli ve ebedi vatanlarından çıkarmaya kimsenin gücü yetmez

2025-02-09 23:03 - Siyaset

TeknOn ile teknolojide bu hafta (31 Ocak-06 Şubat 2025)

2025-02-06 20:17 - Teknoloji

Göztepe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep FK'yi tek golle geçti

2025-02-06 23:23 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir vatandaşımızı dahi bırakmayacağız

2025-02-06 19:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlık ittifakının bu kritik süreçte Gazzelileri yalnız ve sahipsiz bırakmayacağına inanıyorum

2025-02-13 16:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

03:56 - Gündem

İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarındaki yardım kararında değişikliğe gidildi

03:53 - Gündem

Isparta'da boğulma tehlikesi geçiren öğrenciye öğretmeni müdahale etti

23:57 - Gündem

Kameraları kapatılan otelin eski müdürünün savcılık ifadesine ulaşıldı

20:13 - Gündem

Polatların şirketlerine yönelik vergi suçu davasında karar

18:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi

09:47 - Ekonomi

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı

09:43 - Ekonomi

Van'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada 28 kişi yaralandı

08:13 - Asayiş

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

03:56 - Gündem

İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarındaki yardım kararında değişikliğe gidildi

03:53 - Gündem