İBB Meclisi bazı taşınmazları ilçe belediyelerine tahsis etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin kasım ayında aldığı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun veto ettiği, bazı ilçelerdeki taşınmazların ilçe belediyelerine devir ve tahsisini içeren karar yeniden görüşülerek kabul edildi.

Gündem - 6 yıl önce

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin kasım ayında aldığı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun veto ettiği, bazı ilçelerdeki taşınmazların ilçe belediyelerine devir ve tahsisini içeren karar yeniden görüşülerek kabul edildi.
İBB Meclisi'nde Şile, Güngören, Sultangazi, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Bağcılar ve Esenler'deki taşınmazların ilçe belediyelerine tahsisi ele alındı.
Kasım ayı meclis toplantısında kabul edilen karar, İBB Başkanı İmamoğlu tarafından yeniden görüşülmek üzere komisyona iade edilmişti.
İncelemelerini tamamlayan komisyon, mülkiyetleri Şile, Güngören ve Sultangazi'de bulunan arazilerin, üzerindeki taşınmazlarla beraber 10 yıllığına bedelsiz olarak devredilmesini istedi.
Komisyon Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Bağcılar, Güngören, Esenler'deki mülkiyeti İBB ve Maliye hazinesine ait parsel ve yapıları ise 10 yıllığına bedelsiz olarak belediyelere devrini talep etti.
Komisyon kararının okunmasının ardından konuyla ilgili olarak CHP ve AK Parti'li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.
CHP'li meclis üyeleri yapılanın hukuksuzluk olduğunu savunurken, AK Parti'li Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar ise mülkiyetlerin büyük çoğunluğunun ilçe belediyelerine ait, üzerlerindeki yapıların Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu bildirerek, yapılan işlemin hukuka uygun olduğunu kaydetti.
CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Mecliste salt çoğunluk olmadığını öne sürerek sayım yapılmasını talep etti.
Oturumu yöneten Meclis 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın yaptırdığı sayımla mecliste salt çoğunluğun bulunduğu belirlendi.
Karar, salt çoğunlukla ısrar kararı olarak kabul edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Katil kim?' sorusuna yanıt arayan 'Bıçaklar Çekildi' vizyona girdi

2020-01-10 13:17 - Kültür Sanat

Bağcılar Belediyesince 16. Kadınlar Şurası düzenlendi

2020-01-10 14:26 - Yerel haber-Şirket Haber

Ali Koç şampiyonluk için ikinci yarının ilk 6 haftasına dikkati çekti

2020-01-10 16:57 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar: Tokyo'da kürsüye çıkmak için mücadele edeceğiz

2020-01-15 01:30 - Spor

Irak'taki Haşdi Şabi'den 'Başbakan'ın emirlerine uyulacak' açıklaması

2020-01-11 04:57 - Dünya

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş'ten Ahmet Nur Çebi'ye ziyaret

2020-01-15 16:42 - Genel

Adalet Bakanı Gül: Yargı hiçbir yerden ve kimseden emir almaz

2020-01-10 14:02 - Gündem

Ruhani'den Ukrayna uçağının düşürülmesine ilişkin 'affedilmez hata' açıklaması

2020-01-14 15:02 - Dünya

Doğu Anadolu'da 'dondurucu soğuklar' etkisini sürdürüyor

2020-01-11 13:52 - Gündem

Medipol Başakşehirli Skrtel şampiyonluğa inanıyor

2020-01-10 14:42 - Spor

İlgili Haberler

Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

10:37 - Gündem

EGM'den araç plakası uygulamalarına ilişkin açıklama

02:37 - Gündem

Bakan Fidan, TDT Gayriresmi Toplantısı'na ev sahipliği yaptı

19:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı heyetini kabul etti

18:28 - Gündem

KKTC'nin güvenliği için adaya F-16 uçaklarının konuşlandırılması değerlendiriliyor

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail Lübnan'ın güneyine hava saldırılarına devam ediyor

11:27 - Dünya

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü 2,5 trilyon lirayı aştı

11:22 - Ekonomi

Emtia piyasalarında Orta Doğu gerilimi ayrışmaya sebep oldu

11:18 - Ekonomi

Milli Savunma Bakanı Güler ile Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Genel Kurulunu bilgilendirecek

11:12 - Siyaset

Erzurum, Ardahan ve Kars'ta soğuk hava etkisini sürdürüyor

11:07 - Çevre-Hayat