?>

Huzurevlerindeki Kovid-19 tedbirlerinin süresi ikinci emre kadar uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, resmi ve özel huzurevleri ile engelli bakım kuruluşlarında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemlerin süresini ikinci bir emre kadar uzattı.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye genelinde vaka sayılarındaki artışı da dikkate alarak, engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında Kovid-19 ile mücadele sürecindeki önlemlerin etkin şekilde sürdürülmesine karar verdi.

Bu kapsamda, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce il müdürlüklerine Kovid-19 nedeniyle ortaya çıkabilecek sağlık problemlerine müdahale konusunda izlenecek yöntemler, alınması gereken tedbirler ile daha önce alınan bazı önlemlerin devam ettirilmesine ilişkin genelge gönderildi.

Önlemlerin hassasiyetle uygulanmasının istendiği genelgeye göre, resmi ve özel huzurevleri ile engelli bakım kuruluşlarında sağlık problemi yaşayan veya rahatsızlanan kişiler için en yakın sağlık birimi, kuruluşu ya da görevli sağlık heyetiyle iletişime geçilerek sağlık ekibinin yönlendirme, öneri ve görüşleri doğrultusunda tedbir alınıp işlem yapılmasına ilişkin uygulamaya devam edilecek.

Kovid-19 saptanan ya da semptomları bulunan engelli ve yaşlıların hastaneye sevki sağlanacak. Sağlık kuruluşunca "taburcu" kararı verilenler ile görevli sağlık ekibi tarafından izolasyon önerilerek kuruluşta takibi gereken engelli ile yaşlıların, sosyal izolasyon ve kısıtlama tedbirlerine uygun şekilde, ayrı müstakil bir kuruluşta ya da kuruluş ek ünitesinde bakım ve takipleri yapılacak.

Bu durumdaki kişiler, ek ünite bulunmaması durumunda, kuruluşta belirlenmiş sosyal izolasyon bloğu, sosyal izolasyon katı veya sosyal izolasyon odasında takip edilecek.

İzinden dönen yaşlı ve engellilere Kovid-19 testi yapılacak

Öte yandan, Bakanlık, normalleşme adımları kapsamında kuruluşlardaki bazı uygulamalara, gereken tedbirler alınarak devam edilmesi kararı verdi.

Bu çerçevede, engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında kalan vatandaşların en az 7 gün süreyle yakınlarının yanına gidebilmesine izin verilecek. İzinden dönen her kişi daha önce de olduğu gibi kuruluşa girmeden önce Kovid-19 testine alınacak. Ayrıca engelli ve yaşlılar, izin dönüşlerinde 7 gün kuruluştaki sosyal izolasyon katı veya sosyal izolasyon odasında kalacak.

Bakanlık, kuruluşlarda çalışan personelin en az 7 gün olacak şekilde sabit vardiya uygulamasını da ikinci bir duyuruya kadar devam ettirecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Otomatik vites araçlarda verimi artırıp yakıtı düşüren sistem tescil edildi

2020-08-27 20:36 - Teknoloji

TBMM Başkanı Şentop uluslararası kuruluşların yeniden yapılanmasını önerdi

2020-09-01 22:06 - Siyaset

Huzurevlerindeki Kovid-19 tedbirlerinin süresi ikinci emre kadar uzatıldı

2020-09-03 12:46 - Gündem

Adalet Bakanı Gül: Yeni adli yıl hukuk devleti ilkesini daha da güçlendirme yılı olacaktır

2020-08-31 17:45 - Siyaset

TÜVTÜRK'ten muayene ertelemeyle ilgili 'kapsama tarihi' uyarısı

2020-09-02 16:31 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Limiti aşan silahlandırmalar olursa kaybeden Yunanistan olur

2020-09-01 15:36 - Gündem

Fransa'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 30 bin 576'ya yükseldi

2020-08-28 01:31 - Dünya

Sosyal Hizmet Merkezleri iki yılda 6 milyonu aşkın vatandaşa destek verdi

2020-08-27 13:58 - Gündem

Bakan Varank'tan İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi değerlendirmesi

2020-09-01 15:01 - Ekonomi

Uzuvları olmayan Muhammed bebek, tutunacak bir hayat arıyor

2020-08-28 19:41 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bakan Kurum'dan "Ulusal Döngüsel Ekonomi Stratejisi ve Eylem Planı"na ilişkin paylaşı

14:03 - Gündem

Büyükçekmece'de devrilen tır nedeniyle kapanan D-100 kara yolu Edirne istikameti trafiğe açıldı

13:48 - Gündem

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu gelecek hafta son toplantısını yapacak

13:27 - Gündem

Büyükçekmece'de devrilen tır nedeniyle D-100 kara yolu Edirne istikameti trafiğe kapatıldı

13:17 - Gündem

"Uluslararası Sıfır Atık Forumu" ikinci günde sürüyor

13:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Kurum'dan "Ulusal Döngüsel Ekonomi Stratejisi ve Eylem Planı"na ilişkin paylaşı

14:03 - Gündem

KKTC'li akademisyenler Türkiye'nin garantörlüğünün ve varlığının önemine vurgu yaptı

13:57 - Dünya

Afrika dijital dönüşümü şekillendirecek nadir metallerin yüzde 30'unu barındırıyor

13:53 - Ekonomi

Büyükçekmece'de devrilen tır nedeniyle kapanan D-100 kara yolu Edirne istikameti trafiğe açıldı

13:48 - Gündem

Azerbaycan, bağımsızlığını yeniden kazanmanın 34. yılını kutluyor

13:42 - Dünya