Huzurevi sakinlerine yerinde sağlık hizmeti yapıldı

Sağlık Bakanlığınca, huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinde kalan vatandaşlara yönelik yerinde ve kapsamlı sağlık hizmetleri sunulmaya devam ediliyor.

Sağlık - 1 yıl önce

Ankara
Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, bu kapsamda yaşlı bireylerin muayene, tedavi süreçlerinin takibi ve sağlık raporlarının güncellenmesi gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.
Bu doğrultuda, Bilkent Şehir Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, Ümitköy Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.
????
Sağlık ekibi tarafından, huzurevi sakinlerine fiziksel muayenenin yanı sıra kan şekeri ve tansiyon ölçümleri gibi genel sağlık taramaları yapıldı.

26 Mayıs itibarıyla devreye alınan yeni "e-Rapor" uygulamasıyla birlikte, 80 yaş ve üzerindeki hastalarla yatağa bağımlı bireylerin sağlık raporları, herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın yerinde yenilenebilirken, uygulama kapsamı dışında ve huzurevlerinde kalan 80 yaş altı vatandaşların ise yenilenmesi gereken sağlık raporları yerinde güncelleniyor.

"Rutin aralıklarla huzurevlerinde sağlık taramaları yapılıyor"

Sağlık taramalarına ilişkin bilgi veren Bilkent Şehir Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Uzman Doktor Hakan Çime, yaşlı bireylerin sağlık sorunlarına ortak olmaya, çözüm üretmeye ve yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerine katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Sağlık Bakanlığının yaşlılara evde bakım hastaları ve huzurevi sakinlerine özel ilgi gösterdiğini anımsatan Çime, bu doğrultuda sunulan hizmetleri sürekli geliştirmeye çalıştıklarını vurguladı.
Çime, huzurevlerinde gerçekleştirdikleri sağlık taramalarına ilişkin şunları kaydetti:
"Muayeneler, raporların yazılması, aynı zamanda başka branşlarla ilgili sorunları varsa bu durumların çözülmesine ilişkin hizmetler veriyoruz. Yaraları olan hastalarımıza yara bakımının sağlanması, beslenme problemi olan hastalarımıza, yaşlılarımıza beslenme desteğinin sağlanması noktasında çözümler üretmeye çalışıyoruz."

Hastaları yerinde ziyaret ederek sağlık raporlarını güncellediklerini söyleyen Çime,"Yaşlılarımızı, hastalarımızı hastaneye gelmeden, yerinde huzurevinde, odalarında, yataklarından ayırmadan bu işlemleri sağlıyoruz." dedi.
Ümitköy Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 72 yaşındaki Gül Ökten de yerinde sağlık hizmetlerini oldukça faydalı bulduğunu belirterek, "Nabız ve tansiyon ölçümüm yapıldı, kan verdim sonuçlarım normal çıktı." diye konuştu.

Huzurevi sakini Nevin Kutlu ise yerinde sağlık hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, değerlerinin iyi çıktığını belirtti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe'de en fazla süreyi Fred aldı

2025-06-02 11:23 - Spor

Alanya'da denizde hortum oluştu

2025-05-30 11:57 - Gündem

Borsa güne yükselişle başladı

2025-05-29 10:05 - Ekonomi

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Yanık tedavi hizmetleri modern ve yaygın hizmet ağına ulaşmıştır

2025-05-29 11:38 - Sağlık

A Milli Erkek Voleybol Takımı, hazırlık maçında yarın Slovenya'yı konuk edecek

2025-05-31 10:23 - Spor

Adana'da yerli ve milli tohumlar "Tarla Günü" etkinliğinde tanıtıldı

2025-05-29 17:48 - Ekonomi

Ankara Valiliğinden gök gürültülü sağanak uyarısı

2025-05-29 18:07 - Asayiş

İsrail saldırısında sağ kolunu kaybeden minik Tala, sol eliyle hayata tutunmaya çalışıyor

2025-06-02 12:28 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ın en büyük şantiyesinde konutlar ve iş yerleri yıl sonunda teslim edilecek

2025-05-31 14:12 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan sürücü ve yolculara 'Trafik kurallarına uyalım' çağrısı

2025-06-05 08:32 - Gündem

İlgili Haberler

Yaşlılarda enfeksiyonlara karşı en etkili koruma "aşı"

18:42 - Sağlık

Baş dönmesi şikayetiyle gittiği hastanede "dünyada 68'inci vaka" olarak literatüre geçti

12:37 - Sağlık

Mobil sigara bırakma poliklinik araçları Eskişehir'de 2 ayda yaklaşık 600 kişiye ulaştı

12:12 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından hiperbarik oksijen tedavisiyle ilgili açıklama

17:37 - Sağlık

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde uzaktan hasta değerlendirme dönemi başladı

12:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Aydın, Antalya ve Muğla'da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:08 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor

17:02 - Dünya

Güneş tutulması Avrupa'da elektrik fiyatlarını akşam saatlerinde yükseltecek

16:48 - Ekonomi

ABD'nin iç kesimlerinde şiddetli fırtınalar, hortum, yağış ve seller hayatı olumsuz etkiledi

16:42 - Dünya

ABD'de enflasyon temmuzda beklentilere paralel gerçekleşti

16:38 - Ekonomi