?>

Husilerin kontrolündeki bölgelerde 4 milyon Yemenli zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor

Yemen'de İran destekli Husiler, kontrolleri altındaki bölgelerde yerlerinden edilenlerin sayısının 4 milyonu aştığını ve zor koşullarda yaşadıklarını belirtti.

Dünya - 5 yıl önce

Yemen

Yemen'de İran destekli Husiler, kontrolleri altındaki bölgelerde yerlerinden edilenlerin sayısının 4 milyonu aştığını ve zor koşullarda yaşadıklarını belirtti.

Husilere bağlı İnsani İşler Yönetimi ve Koordinasyon Kurulunun raporuna göre, ağustos ayının sonuna kadar 15 kentte yerinden edilen aile sayısının 606'ya, kişi sayısının da 4 milyon 168'e ulaştığı aktarıldı.

Raporda ülkede yaklaşık 6 senedir devam eden savaştan dolayı binlerce ailenin korkunç insani koşullar altında yaşadığı kaydedilen açıklamada, Birleşmiş Milletler kurumlarının yardımları azaltması ve yardım projelerini iptal etmesi sebebiyle ülkedeki insani krizin artarak devam ettiği vurgulandı.

Eylül ayında BM, Yemen'deki 15 insani yardım programını finansman yetersizliği nedeniyle sona erdirmek zorunda kaldığını duyurmuştu.

BM Yemen İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande, eylül ayında yaptığı yazılı açıklamada, "BM'nin Yemen'deki 45 yardım programından 15'ine son verilmesi durumunda kalındı. Eğer finansal destek sağlanmazsa 30 program daha aynı şekilde hizmet veremez duruma gelebilir." ifadelerini kullanmıştı.

BM ajansları aylardır, Yemen'e insani yardım planları için ciddi bir finansman sıkıntısı yaşandığına dikkati çekerek, uluslararası topluma milyonlarca insana acilen yardım edilmesi için harekete geçme çağrısı yapıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İhtiyaç sahipleri için 'Gönüllü Kahve'de gönüllü çalışıyorlar

2020-10-04 15:51 - Çevre-Hayat

DSP Genel Başkanı Aksakal: KKTC Türkiye devletinin garantörlüğündedir

2020-10-05 15:46 - Siyaset

KKTC halkı Acil Durum Hastanesi için gün sayıyor

2020-10-06 21:23 - Dünya

Fenerbahçe futbolda transfere damga vurdu

2020-10-06 14:16 - Spor

Trump'ın hastanede ilaç tedavisine başlandı

2020-10-03 14:16 - Dünya

EREN TALHA ALTUN KİMDİR ? NERELİ ? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

2020-10-05 06:36 - Genel

İslami Cihad Hareketi: Askıda kalan meseleler Filistin seçimlerini engelleyebilir

2020-10-02 22:31 - Dünya

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 36 milyonu aştı

2020-10-07 13:01 - Dünya

Güçlerini birleştiren Çankaya Sahne ve Kulis Sanat yeni sezona hazır

2020-10-03 17:46 - Kültür Sanat

Londra Borsası, Borsa Italiana’nın satışında anlaştı

2020-10-09 13:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

Grönland Başbakanı Nielsen: Korku ve endişeye gerek yok

00:22 - Dünya

Papa 14. Leo'dan Venezuela'nın egemenliğinin korunması ve şiddetin sona erdirilmesi çağrıs

23:47 - Dünya

Danimarka Başbakanı Frederiksen'den ABD’ye "tehditleri durdurun" çağrısı

23:43 - Dünya

Maduro'nun yargılanmak üzere ABD'ye getirilmesi, New York'ta protesto edildi

23:37 - Dünya

NYT: ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesinde ölü sayısı 80'e çıktı

23:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Grönland Başbakanı Nielsen: Korku ve endişeye gerek yok

00:22 - Dünya

Şırnak'ta bir evin üzerine çığ düştü

00:12 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Portekiz'i ziyaret edecek

00:08 - Siyaset

Papa 14. Leo'dan Venezuela'nın egemenliğinin korunması ve şiddetin sona erdirilmesi çağrıs

23:47 - Dünya

Danimarka Başbakanı Frederiksen'den ABD’ye "tehditleri durdurun" çağrısı

23:43 - Dünya