?>

"Hürrem" ile başlayan hayvan sevgisiyle hayatını sahipsiz hayvanların bakımına adadı

Kırklareli'nde yaşayan Emel Onay, 20 yıl önce sahiplenerek "Hürrem" adını verdiği sokak kedisiyle artan hayvan sevgisi sayesinde hayatını sahipsiz hayvanların bakımına adadı.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Kırklareli

Onay, İstanbul'da 20 yıl önce rastladığı bakıma muhtaç kediyi sahiplenerek "Hürrem" adını verdi, ardından evinde birkaç kedi daha beslemeye başladı.

İstanbul'da çeşitli hayvan koruma dernekleriyle işbirliğinde sahipsiz hayvanları besleyip ve bakımlarını yapan Onay, özel sektörden emekli olduktan sonra memleketi Kırklareli'ne yerleşti.

Bakımını üstlendiği kedi ve köpek sayısı her geçen gün artan Onay, daha sonra Karahıdır Mahallesi'nde bahçeli müstakil bir ev satın alarak buraya taşındı.

Evinin kapılarını tamamen sahipsiz hayvanlara açan Onay, 3'ü kör, 2'si felçli 14 kedi ile 1'i kör 9 köpeğe evinde bakıyor.

"Hürrem ile başlayan serüven yıllardır devam ediyor"

Onay, AA muhabirine, 20 yıldır sahipsiz hayvanlara gönüllü bakıcılık yaptığını söyledi.

İstanbul'da üşümüş bir kediyle başlayan hayvan sevgisinin her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Onay, hayatını sahipsiz hayvanlara adadığını belirtti.

İlk kedisi Hürrem'i kucağına aldığında çok sevindiğini ve mutlu olduğunu anlatan Onay, "Çok sevindim ve 'sen benim nasibimsin gel' dedim, böyle başladı hikayemiz. Bir süre sonra Hürrem'i kaybettim ama hayvanlara olan sevgim artarak devam etti." dedi.

Sahipsiz hayvanlarla bir araya gelmeye başladıktan sonra hayatında büyük değişiklikler olduğunu dile getiren Onay, az ve öz bir insan olmayı ve sabretmeyi öğrendiğini kaydetti.

Evinin kapılarını sahipsiz hayvanlara açtığını belirten Onay, "Çok kediyle uğraşmak çok zor oluyor. Onların temizliğinin yapılması gerekiyor. Hem maddi hem de manevi olarak zor oluyor, zaman açısından çok uğraşıyorsunuz ama sonrasında onlar size mutluluk ve bereketle dönüyor, onu hissediyorsunuz hayatınızda." diye konuştu.

"Hürrem ile başlayan serüven yıllardır devam ediyor." diyen Onay, şunları kaydetti:

"Hayvan sevgisi 20 yılı aştı neredeyse ve bitmiyor, ömrüm yettiğince, gücüm yettiğince sahipsiz hayvanlara bakmaya devam edeceğim. Bu bitmez çünkü. Bu merhamet gereği yapılan bir şey. O alma ve vermeyi gördüğünüzde, o hazzı başka hiçbir şey vermiyor size. Onlar Rabbimin sessiz kulları, büyüyen bebekler gibi. Bir çocuğumuz olduğunda nasıl ki o çocuk için ev dizayn ediliyorsa, bunlar da büyümeyen bebekler o yüzden onlar burada yaşıyorsa ben onlara göre dizayn etmek zorundayım evimi. Hayvan sevgisi yaşamadan anlaşılacak bir şey değil, illa ki ona eliniz değecek, o pozitif enerjiyi alacaksınız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BM'ye göre insani yardım görevlileri, MSC 2025'teki tartışmalardan en çok endişe duyanlar arasında

2025-02-16 01:58 - Dünya

TeknOn ile teknolojide bu hafta (07 Şubat-13 Şubat 2025)

2025-02-13 18:48 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğünü haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

2025-02-12 12:21 - Siyaset

Suriye'de Ulusal Diyalog Konferansı için hazırlık komitesi kuruldu

2025-02-12 18:38 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'ya Togg hediye etti

2025-02-12 13:02 - Dünya

Şubat ayına ait SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

2025-02-17 10:08 - Gündem

Suriye'de silah bırakmayanlar, Ulusal Diyalog Konferansı'na davet edilmeyecek

2025-02-13 20:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da Cumhurbaşkanı Subianto tarafından resmi törenle karşılandı

2025-02-12 08:23 - Gündem

Ürdün'de yaşayan Filistinli mülteciler, Trump'ın Gazze planını "Nekbe"ye benzett

2025-02-12 14:37 - Dünya

Suriye ile karşılıklı ticarette yeni düzenleme yürürlüğe girdi

2025-02-11 19:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

Muğla'da caretta carettalar İztuzu sahiline yumurta bırakmaya başladı

21:48 - Çevre-Hayat

Gümüşhane'deki Limni Gölü'nde turizm sezonu başladı

15:57 - Çevre-Hayat

Erzurum'da vatandaşlar Hıdırellez kapsamında ecdat yadigarı tabyayı temizledi

15:53 - Çevre-Hayat

Gece devriyesindeki polislerin yardımı hayatını kurtardı

15:47 - Çevre-Hayat

Bağcılar'da çöp konteynerine atılan çanta, temizlik işçilerinin çabasıyla bulundu

14:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump'ın yasa kapsamında Venezuelalı göçmenleri sınır dışı etmesi 'hukuka aykırı' bulundu

05:23 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Rubio'nun yeni geçici görevini basından öğrendi

02:03 - Dünya

Berlin'deki 1 Mayıs yürüyüşünde Filistin'e destek sloganları atıldı

00:48 - Dünya

Fas'taki 1 Mayıs gösterilerinde Filistin'e destek sloganları yükseldi

00:38 - Dünya

Konferans Ligi'nde yarı final ilk maçları yapıldı

00:33 - Spor