?>

HÜRJET ve GÖKBEY birlikte dünya sahnesine çıkacak

Türkiye'nin milli hava araçları HÜRJET ve GÖKBEY, İngiltere'deki Farnborough Airshow'da yurt dışındaki ilk uçuşlarını gerçekleştirecek.

Teknoloji - 1 yıl önce

Ankara

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET ve GÖKBEY, havacılık, savunma ve uzay sanayisinin dünyadaki en prestijli etkinliklerinden Farnborough Airshow'da 22-26 Temmuz'da vitrine çıkacak. Türk savunma ve havacılık sanayisinin milli hava araçları, etkinlik kapsamında yurt dışındaki ilk uçuşlarını gerçekleştirecek. Milli hava araçları etkinlik boyunca 4'er uçuş yapacak.

HÜRJET ve GÖKBEY, etkinlikte sergileyecekleri performanslarla Türkiye'nin havacılık teknolojisindeki ilerlemesini ve uluslararası rekabet gücünü gözler önüne serecek.

Jet eğitim ve hafif taarruz görevlerini yerine getirebilen çok amaçlı bir uçak olarak ilk görevine hazırlanan HÜRJET'in, bu yıl ayrıca 3-5 Eylül'de gerçekleştirilecek Mısır Uluslararası Airshow kapsamında gösteri uçuşu yapması planlanıyor.

Arama-kurtarma, VIP taşımacılığı, sağlık hizmetleri ve askeri görevler gibi çeşitli amaçlarla kullanılabilen GÖKBEY helikopteri ise çok yönlü bir genel maksat helikopteri olarak farklı ihtiyaçlara cevap verebiliyor.

HÜRJET, Farnborough Airshow’da gerçekleştireceği gösteri uçuşunda yüksek G kuvveti manevraları, hızlı tırmanış ve dalış ile uçuş dinamiklerinden örnekler verecek. GÖKBEY de manevra kabiliyetini ve stabil uçuş performansını ortaya koyacak.

Bu uçuşlar aynı zamanda Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki mühendislik ve tasarım yeteneklerini de gözler önüne serecek. HÜRJET ve GÖKBEY'in bu prestijli etkinlikte yer alması, Türk havacılık sanayisinin uluslararası arenadaki tanınırlığını ve prestijini artıracak. Sergilenen performanslar, potansiyel uluslararası iş birlikleri ve ihracat fırsatları için de önemli zemin oluşturacak.

Son dönemde havacılık sanayisinde görülen canlanmanın bir yansıması olarak Farnborough Airshow'a yoğun bir ilgi ve rekor katılım bekleniyor.

Etkinlik boyunca çeşitli hava araçlarıyla hava gösterileri yapılacak, yeni satın alma ve işbirliği anlaşmaları gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cristiano Ronaldo, Almanya'da da "ilkleri" kovalayacak

2024-06-07 12:03 - Spor

WORLDEF ISTANBUL 6 Haziran'da kapılarını açıyor

2024-06-04 14:08 - Ekonomi

6. Etnospor Kültür Festivali'nde Türklerin savaş öncesi hazırlıkları gösterisi

2024-06-07 13:53 - Spor

Bakan Özhaseki: "Özel Çevre Koruma Bölgeleri"nin sayılarını artıracağız

2024-06-05 15:22 - Gündem

ABD'nin California Santa Cruz Üniversitesi'nde protestocu öğrencilere polis müdahalesi

2024-05-31 17:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'i kabul etti

2024-05-31 16:47 - Siyaset

İsrail ordusu, uluslararası uyarılara rağmen Refah'a saldırılarına devam ediyor

2024-05-31 18:23 - Dünya

"TEKNOFEST Drone Şampiyonası"na başvurular başladı

2024-06-04 15:57 - Teknoloji

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan uçak bileti fiyatlarına ilişkin açıklama

2024-06-06 11:37 - Gündem

E-ticaret fuarı WORLDEF ISTANBUL başladı

2024-06-06 13:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Baykar, İtalyan havacılık devi Piaggio'yu resmen bünyesine kattı

23:53 - Teknoloji

Baykar, 140 yıllık İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace'i satın aldı

23:23 - Teknoloji

Samsung yapay zeka ve kodlama eğitimleriyle gençlerin geleceğine yatırım yapıyor

15:27 - Teknoloji

Gök bilimciler, son bir yılda 162 asteroidin Dünya'ya Ay'dan daha yakın mesafeden geçtiğin

11:28 - Teknoloji

Kamu Siber Güvenlik Derneğinden ücretsiz Uygulamalı Sızma Testi Eğitimi

11:23 - Teknoloji

Günün Manşetleri

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Fluminense, Inter'i yenerek çeyrek finale yükseldi

02:37 - Spor

Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan derginin grafikeri gözaltına alındı

00:32 - Gündem

Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan dergiye ilişkin soruşturmada 4 gözaltı kararı

00:28 - Gündem

Netanyahu'nun 7 Temmuz'da ABD Başkanı Trump'la görüşmesi bekleniyor

00:07 - Dünya

Trump, ABD'nin Suriye'ye yaptırımlarını sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı

00:02 - Dünya