Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'nın gönlü Arjantin'den yana

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, İspanya ile Arjantin arasında oynanacak Dünya Kupası finalinde gönlünün Arjantin'den yana olduğunu söyledi.

Spor - 3 hafta önce

2026 FIFA Dünya Kupası mücadelelerini takip etmek üzere ABD'ye gelen Acun Ilıcalı, Miami'de AA muhabirinin sorularını cevapladı
New York New Jersey Stadı'nda İspanya ile Arjantin arasında oynanacak Dünya Kupası finaline değinen Ilıcalı, İspanya'nın kağıt üzerinde favori olduğunu belirterek, "Ancak Arjantin'in inanmışlığı, takım olması önemli. Toplara girişleri bile farklı. Final beklenenin dışında biraz gollü geçecek gibi hissediyorum. Yani karşılıklı goller olabileceğini düşünüyorum. İspanya ağır favori ama gönlüm ne olursa olsun Arjantin'den yana. Sanki uzatmalara gidecek gibi hissediyorum." diye konuştu.
Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nı hatırlatan Ilıcalı, "Katar'daki turnuvayı çok beğenmiştim. Katar'daki final belki de dünyanın en iyi finaliydi. Şimdiye kadarki en iyi 3-4 maçtan birisiydi. Onun dışında yine Katar'daki Arjantin-Hollanda maçı çok iyiydi. Bu seneye bakarsak yine Arjantin'in iki tane maçı efsane oldu; Mısır maçı ve İngiltere maçı. Yani İspanya'nın oynadığı futbol mükemmel. Ben yarı finalleri canlı seyrettim. Hem İspanya hem de Arjantin finale çıkmayı hak etti." açıklamasını yaptı.
2024-2025 sezonunda son hafta ligde tutunan, 2025-2026 sezonunda ise Premier Lig'e yükselen Hull City'deki değişimi aktaran Acun Ilıcalı, geçen sezon takıma daha fazla konsantre olduğunu vurguladı.
Takımla çok ilgilendiğini ve İngiltere'de çok ciddi derecede vakit harcadığını sözlerine ekleyen Ilıcalı, "Sonuçta işinizin başında durmanız gerekiyor. Her işin kuralı budur zaten. Medyada da aynı şeyi hayatıştım, futbolda da öyle. Enerjimi verdim, her şeyimi verdim. Mükemmel bir taraftarımız var. Gerçekten İngiltere'nin bana göre en kendine has taraftarı. Holiganımız yok. Taraftarlara baktığınızda içiniz açılıyor. Onları her gördüğümde mutlu oluyorum. Wembley'deki finalde 40 bin taraftarımız vardı. O muhteşem günü beraber yaşadık. Finali çok mutlu sonla biten, işin içinde gerilimin, heyecanın, bana göre maceranın olduğu bir sezon oldu. Final o kadar güzeldi ki hayatım boyunca unutmayacağım bir gündü." diye konuştu.
Premier Lig'deki diğer kulüp sahiplerine göre kendisinin daha farklı olduğunu vurgulayan Ilıcalı, şunları söyledi:
“Onlara göre çok farklı olduğum kesin. Bir kere ben Türk'üm, öyle bir farkım var. Onun dışında, riski seven bir yapım var. İnandığım şeyi çok zorlayan bir yapım var. O yüzden Allah çok şey nasip etti bana. Bu sene de tabii ki takıma konsantre olacağım. Premier Lig'de ilk maçımız Manchester United'la. Mücadeleye oradan başlıyoruz. İyi bir rakip.”
Hull City taraftarıyla iyi bir ilişkisi olduğunu belirten Ilıcalı, "Benim farklı bir sistemim var. Genelde taraftarla, futbolcuyla hep beraber birleşip bir aile olup pozitiflikten beslenen birisiyim. Yani şu anda benim olduğum ortamda o kadar çok pozitiflik var ki futbolcularımız pırıl pırıl, hocamız, çok çok iyi bir karakter, taraftarımız mükemmel. Bu kadar güzellikten de güzel şeyler çıkıyor ortaya. Ben de elimden geldiğince her şeyimi veriyorum. Taraftarla diyaloğumuz çok farklı. Onları Türkiye'ye davet ediyorum. Gittiğim zaman evlerinde ağırlıyorlar beni. Defalarca evlerinde yemek yemişliğim vardır. Mükemmel bir diyalog bu. Hep söylüyorum, dünyanın en güzel ülkelerinden birisi hatta bana göre en güzel Türkiye. İngiltere'nin de en güzel şehri Hull. Hull City çatısı altında berliştilir. Büyük bir birliktelik, büyük bir güç birliği görüyoruz." açıklamasını yaptı.
Hull City Teknik Direktörü Sergej Jakirovic'in Premier Lig'e yükselmelerinin ardından taraftara seslenip "Takımı ligde tutamadığım için özür dilerim." açıklamasına da değinen Ilıcalı, "Çok güzel bir söz. Gerçekten hocamız çok zekidir, güzel sözler söylüyor. Ben de hocamıza bir mesaj vereyim; bu sene ligde tutarsa iyi olur." diye konuştu.
A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası performansını da değerlendiren Ilıcalı, şunları söyledi:
"Büyük bir hayal kırıklığı oldu. Ama futbolda bunlar var. Takımların yarısı hayal kırıklığı yaşıyor. Bizim takımımız açısından belki biraz erken veda oldu, gruptan çıkmalıydık ama başka takımların da başına gelen sonuçlar bunlar. Brezilya, 2014'te kendi ev sahibi olduğu Dünya Kupası'nda 7 gol yiyerek elendi. Futbolda bunlar var. Ben futbolcular adına çok üzüldüm, çok hayal kurmuşlardı. Bu kadar uzun süre sonra başarısız oldukları için ne kadar üzüldüklerini tahmin ediyorum ama en çok da halkımız için üzüldüm. Hep beraber biz de kahrolduk. Ama kader böyleymiş diyelim. Genç takımımız, ilerisi için ümidimiz var." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İdeolojik körlükten milli direnişe: 15 Temmuz, ihanetin anatomisi ve savunma sanayisindeki sabotajlar... -E. Yarbay Halil Mert yazdı-

2026-07-17 16:36 - En Son Yazılar

TRT Sinema ortak yapımı "On Kere Daha" kısa filmi 15 Temmuz'da izleyiciyle buluşacak

2026-07-11 12:38 - Kültür Sanat

İngiltere Teknik Direktörü Tuchel: Eğer kazanırsak son 60 yılda Dünya Kupası'ndaki en iyi sonucumuz olacak

2026-07-18 06:43 - Spor

Yönetmen İsmail Güneş'ten sanat dünyasının 15 Temmuz yaklaşımına eleştiri

2026-07-13 12:08 - Kültür Sanat

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde "İrade Bizim, Zafer Bizim" yürüyüşü düzenlendi

2026-07-15 12:17 - Çevre-Hayat

Yazar Zeki Bulduk, 15 Temmuz'un kültür ve sanattaki sonuçlarını anlattı

2026-07-13 16:04 - Kültür Sanat

Öğrenci affına ve yükseköğretime ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

2026-07-15 04:58 - Siyaset

BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu kapsamında yapacağı alımlara ilişkin usul ve esaslar yürürlüğe girdi

2026-07-18 12:08 - Ekonomi

CerModern, İtalyan ve Fransız filmlerini açık hava sinemasında sunacak

2026-07-13 12:43 - Kültür Sanat

Romanları ve fikir yazılarıyla kadınların sesi olan öncü yazar: Fatma Aliye Topuz

2026-07-12 12:58 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Şekip Mosturoğlu'ndan takım otobüsüne saldırı dosyasına ilişkin açıklama

17:38 - Spor

Skibbe'nin yardımcısı Serhat Umar, yoluna teknik direktör olarak devam etmek istiyor

13:02 - Spor

Milli para masa tenisçi Kübra Korkut, Tayland'da dünya şampiyonluğu için mücadele edecek

11:32 - Spor

Günün Manşetleri

Yunanistan’ın Pilio Yarımadası ve Girit Adası’nda yangın çıktı

23:18 - Dünya

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan ett

23:12 - Dünya

Arap ülkeleri, Kolombiya'nın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

22:48 - Dünya

BM'den Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'a destek aç

22:28 - Dünya

BM, Gazze'de yaşanan su kıtlığına ve hijyen sorununa dikkati çekti

22:22 - Dünya