?>

Hükümetten on binlerce memur için kritik hamle!

Hükümet FETÖ ile mücadele kapsamında kamudan ihraç edilen on binlerce kişiyi ilgilendiren kritik bir hamleye hazırlanıyor.

Gündem - 9 yıl önce

Hükümetin büyük bir titizlikle hazırlıklarını sürdürdüğü Kanun Hükmündeki Kararname’de (KHK) yer verilen sürpriz maddenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Hükümet, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile kamudan tasfiye edilenlere, “yargı yolu”nu açmaya hazırlanıyor. Çıkarılacak kararname ile on binlerce kişiye, “Yargıya başvur, aklanırsan dön” denilmiş olacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bu düzenlemenin ana hatlarını, Habertürk Televizyonu canlı yayınında, “Göreve iade için KHK geliyor. Öte yandan FETÖ mensuplarının ihracı var. FETÖ üyesi olmayanların sayısı çok düşük. Mağduriyet söz konusu değil, hatalar olabilir, onları düzeltiyoruz. OHAL biterken bir yetki vereceğiz idareye. Bu kapsamda hata tespit edilirse, düzenleme yıllar sonra da yapılabilecek” ifadeleriyle dile getirmişti. 

  FORMÜL ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Kaynaklar, söz konusu maddenin nasıl düzenleneceğine ilişkin olarak, “Hukukçular madde üzerinde çalışıyor. İşin özü, kamudan atılanlara ve FETÖ kapsamında idari yaptırım uygulanan müteahhitlere ‘yargı yolu’nun açılmasıdır. Madde, bunu düzenleyecek” açıklamasında bulundu. Kaynaklar, FETÖ kapsamında bazı askerler, polisler, yargı mensupları ve eski kamu personeli hakkında devam eden yargı sürecine vurgu yaparak, “Çıkarılacak KHK, yargı süreçlerini etkilemeyecek” diye konuştu. Hükümet, OHAL döneminde KHK’larla atılan adımlar nedeniyle Avrupa Birliği (AB) ile örtülü ya da açık gerilim yaşıyor. Bu düzenleme ile birlikte AB ile yaşanan gerilimin de azalacağı öngörülüyor.

  AİHM BAŞVURULARI:

KHK’larla hakkında işlem yapılan eski kamu personeli ve bazı müteahhitler, iç hukuk yolu kapalı olduğu için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmaya hazırlanıyor. Hükümet, yeni çıkarılacak KHK ile iç hukuk yollarını işleterek, AİHMbaşvurularının da önünü kesmeyi ve bu konuda olumsuzluk yaşanmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tansu Çiller hakkındaki iddiaları yalanladı

2016-10-21 18:47 - Gündem

Kerkük'te sokak çatışmaları şiddetleniyor

2016-10-21 16:47 - Dünya

Yenikapı’da Giresun Rüzgarı devam ediyor

2016-10-23 17:47 - Kültür Sanat

Çin uzayda ipek böceği yetiştiriyor

2016-10-20 18:52 - Dünya

Eminönü'ndeki Yeni Cami baştan aşağı yenilenecek

2016-10-21 16:22 - Kültür Sanat

Çocuğunuzu internette nasıl izlersiniz?

2016-10-20 06:32 - Medya

'Cerablus'ta hayat 180 derece değişti'

2016-10-24 15:32 - Dünya

'En iyi lig'de sezon başlıyor

2016-10-24 23:27 - Spor

Dolar/TL güne yükselişle başladı

2016-10-20 13:20 - Ekonomi

FETÖ şeker fabrikasını kumpasla ele geçirmiş

2016-10-20 14:27 - Gündem

İlgili Haberler

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, Türkiye'de

12:47 - Gündem

Van'da Ortanca ve Gültepe göletleriyle 7 bin 30 dekar arazi suya kavuşacak

12:43 - Gündem

Adana'da bir kişinin düşme sonucu ölümünde ihmali olduğu öne sürülen 2 arkadaşına dava

11:53 - Gündem

İzmir merkezli terör örgütü DEAŞ operasyonunda 26 şüpheli yakalandı

10:23 - Gündem

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo'nun uçağı Türkiye'ye hareket etti

10:17 - Gündem

Günün Manşetleri

TİKA 2026 Kış Dönemi Staj Programı başvuruları başladı

13:07 - Ekonomi

Almanya'da tüketici güveni Noel öncesi hafif yükseldi

13:02 - Ekonomi

Pakistan Sağlık Bakanı Kemal'den İslamabad-Ankara ilişkilerine övgü

12:57 - Siyaset

ABD'nin Ukrayna'ya güvenlik garantisi için barış anlaşmasının imzalanmasını şart koştuğu i

12:53 - Dünya

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, Türkiye'de

12:47 - Gündem