?>

Hukukçular Derneğince düzenlenen Hukuk Okulu'nun sekizincisi İstanbul'da başladı

Hukukçular Derneğince düzenlenen Hukuk Okulu'nun sekizincisi, Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi'nde başladı.

Gündem - 7 saat önce

İstanbul

Dernek Başkanı Mehmet Melih Gülseren, açılışta yaptığı konuşmada, şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç'un "Adalet, mülkün temeli, adaletin de temeli doğru inanç, doğru düşünme, erdem ve fazilettir." sözünün adaletin kalpte başlayıp ahlak ve düşünceyle derinleştiğini ifade ettiğini söyledi.

????

Gülseren, adaletin yalnızca kanun metinlerinde aranan bir hüküm olmadığını belirterek, "Adalet, kalpte başlar. Ahlakla şekillenir, düşünceyle derinleşir ve davranışlara sirayet ederek toplumu ayakta tutan en büyük güç haline gelir. Bu erdemi geleceğe taşıyacak olan yine siz gençlersiniz." dedi.

Derneğin yarım asrı aşkın süredir bu topraklarda adaleti, hakkı ve insan onurunu savunmayı görev değil nesiller boyunca taşınması gereken manevi emanet gördüğünü dile getiren Gülseren, dünyanın yapay zekadan dijital ekonomiye uzanan geniş bir dönüşüm yaşadığını anlattı.

"Bugün dünya üzerinde adaletin sesi çoğu zaman kısılıyor"

Gülseren, bu dönüşümün hukukçuların görev alanlarını da genişlettiğini, yeni sorumluluklarla yeniden yüzleştirdiğini belirterek, "Bugün dünya üzerinde adaletin sesi çoğu zaman kısılıyor. Mazlum coğrafyalarda belki hukukun kitabı açık ancak mahkemeler suskun. Deliller ise enkaz altında. Biz biliyoruz ki adalet, devletin temelini oluşturan en önemli unsurdur. Bu toprakların, bu milletin mirasında, mayasında adalet vardır. Bize düşen görev, bu büyük mirası 21. yüzyılın şartlarıyla yeniden ihya etmek, adalet kavramını çağın imkanlarıyla güçlendirmektir." diye konuştu.

Genç hukukçuların burada alacakları her bilgi, duyacağı her fikir, kuracakları her dostluğun gelecekte verecekleri kararların temelini oluşturacağına dikkati çeken Gülseren, rotalarını hakikat ve hakkaniyetin belirlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Programa AK Parti Denizli Milletvekili ve eski Hukukçular Derneği Başkanı Cahit Özkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) İkinci Başkanı Yakup Asarkaya'nın yanı sıra hukuk fakültelerinden öğrenciler ve genç avukatlar katıldı.

Hukuk Okulu yarın da devam edecek

Genç hukukçuların vizyonlarını genişleten ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan programın akademik bölümü, "Sermaye Piyasası Hukuku" oturumuyla başladı.

Programda "Bilişim Hukuku" ve "Spor Hukuku" oturumları da yapıldı.

Hukuk Okulu'nun yarın oturumlarla devam etmesi planlanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya Başbakanı Meloni: Avrupa büyük olmak istiyorsa, kendini savunabilmelidir

2025-12-06 01:12 - Dünya

Şebiarus ziyaretçileri kelebeklerin tropikal dünyasını da keşfedecek

2025-12-06 12:22 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

"Gelidonya'nın son fenercisi" ışıkları artık anılarını tazelemek için yakıyor

2025-12-06 13:03 - Çevre-Hayat

Kocaeli'deki meslek lisesinde yetişen bakım teknisyenleri sanayinin ihtiyacını karşılayacak

2025-12-06 13:37 - Ekonomi

İklim krizi sporcuların performansını olumsuz etkiliyor

2025-12-06 13:17 - Spor

Bitlis'te 56 metre yüksekten akan Gümüşkanat Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor

2025-12-06 12:52 - Çevre-Hayat

Üniversite öğrencilerinin ders ödevi "küçük kalplere" dokundu

2025-12-06 12:58 - Çevre-Hayat

Genç müzisyenin stüdyoya çevirdiği odasından bağlama ailesinin ezgileri yükseliyor

2025-12-06 12:38 - Magazin

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'ndeki derbide Fenerbahçe, yarın Galatasaray'ı ağırlayacak

2025-12-06 12:58 - Spor

Uluslararası Kar Amacı Gütmeyen Sektör Forumu Riyad'da düzenlendi

2025-12-06 13:03 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye Maarif Vakfının 5. İstanbul Eğitim Zirvesi tamamlandı

19:37 - Gündem

Bodrum'da yağmur suyuyla denize sürüklenen atıklar kıyıya vurdu

19:27 - Gündem

Bakan Fidan: Suriye hükümeti egemen bir hükümettir ve SDG'yle kendi anlaşmalarını yapabilir

19:12 - Gündem

Hatay'da fırtına etkili oluyor

18:32 - Gündem

Bakan Yumaklı: Türkiye su ve tarım diplomasisinde küresel ölçekte daha etkin olacak

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik kayıp

22:48 - Spor

TFF Tahkim Kurulu, bahis soruşturmasında 71 futbolcunun aldığı cezayı onadı

21:42 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

20:55 - Siyaset

Katar ve Mısır dışişleri bakanları, Doha Forumu kapsamında Gazze'yi görüştü

20:22 - Dünya

Bodrum'da yağmur suyuyla denize sürüklenen atıklar kıyıya vurdu

19:27 - Gündem