“Huawei Yenilik Araştırma Programı“ yeni fikirleri destekleyecek

- Huawei, bilgi teknolojileri alanında yenilikçi araştırmalar yapan üniversiteler ve araştırma kurumları için Huawei Yenilik Araştırma Programı adlı yeni bir finansal destek programı başlattı

Bilim - Teknoloji - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Huawei, bilgi teknolojileri alanında yenilikçi araştırmalar yapan üniversiteler ve araştırma kurumlara yönelik Huawei Yenilik Araştırma Programı'nı (HYAP) başlattığını açıkladı.
Huawei'den yapılan açıklamaya göre, önde gelen üniversitelerde ve enstitülerde yürütülen bilimsel çalışmalar HYAP ile desteklenirken, uzun vadeli Ar-Ge iş birliklerine ve finansal desteğe de olanak tanınıyor.
Çin'den sonra, Huawei'nin en büyük ikinci Ar-Ge Merkezi Türkiye'de bulunuyor. Türkiye'de faaliyetlerine 2010 yılında başlayan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, 500'den fazla Türk mühendis ile Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmaya devam ediyor.

- Üniversitelere ve araştırma enstitülerine finansal destek

HYAP, bilgi teknolojileri segmentinde yenilikçi araştırma yapan önde gelen üniversitelere ve araştırma enstitülerine, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi tarafından sağlanan finansal destekleri kapsıyor.
Program kapsamında öne çıkan proje alanları arasında, görüntü / video işleme, yüzey izleme, stabilizasyon, oklüzyon işleme, dönüşüm matrisi tahmini, atış sınır tespiti, aksiyon / etkinlik tanıma, anahtar nokta tespiti, nesne tanıma, yüz / plaka tanıma, yüz animasyonu, ses kaynağı sınıflandırması, konuşma tanıma alanları bulunuyor.
Programa katılmak isteyen üniversitelerde veya diğer araştırma enstitülerinde çalışan akademisyenler ve araştırmacılar, www.huaweiyenilikarastirma.com internet adresi üzerinden detaylı bilgi alarak programa kolaylıkla başvurabiliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İkiz pehlivanlar 'sizden iyi güreşçi olur' diyenleri mahcup etmedi

2019-06-18 17:42 - Spor

Trabzon'un Araklı ilçesindeki selde ölü sayısı 5'e yükseldi

2019-06-19 18:22 - Asayiş

Nesli tükenmekte olan turna, Ekşisu Sazlığında yavrusuyla görüntülendi

2019-06-20 12:09 - Günün Fotoğrafı

İzocam, her türlü yalıtım ihtiyacına çözüm sunuyor

2019-06-20 18:07 - Genel

Meteoroloji Trabzon için sarı alarm verdi

2019-06-20 18:12 - Gündem

BM raporu: “Suudi Veliaht Prensine Kaşıkçı cinayeti soruşturması açılması için inanılır delil var”

2019-06-19 18:54 - Dünya

'Yavuz gemisi Türkiye'nin kararlılığının en somut ifadesidir'

2019-06-20 18:32 - Gündem

'Karadeniz'e ilişkin eylem planımızı açıklayacağız'

2019-06-20 19:42 - Gündem

İstanbul Valiliği’nden seçim güvenliği açıklaması

2019-06-20 19:44 - Genel

Pakistan'da tren kazası: 3 ölü

2019-06-20 19:52 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Güneş tutulması Avrupa'da elektrik fiyatlarını akşam saatlerinde yükseltecek

16:48 - Ekonomi

ABD'nin iç kesimlerinde şiddetli fırtınalar, hortum, yağış ve seller hayatı olumsuz etkiledi

16:42 - Dünya

ABD'de enflasyon temmuzda beklentilere paralel gerçekleşti

16:38 - Ekonomi

Aydın'da ormanlık alanda yangın çıktı

16:32 - Gündem

Aydın ve Antalya'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem