Huawei InFocus Fotoğrafçılık Yarışması'nda Türkiye'ye 2 ödül

- Huawei İskandinavya, Orta ve Doğu Avrupa Tüketici Grubu Başkanı Yanmin Wang: - "Huawei InFocus Ödülleri, mobil fotoğrafların profesyonel kameralar tarafından çekilenlerle eşit olduğunu ve sanat galerilerine asılmayı da hak ettiğini kanıtladı"

Bilim & Teknoloji - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Huawei tarafından düzenlenen InFocus Fotoğrafçılık Yarışması'nda Türkiye'den 2 katılımcı ödül almaya hak kazandı.
Huawei'den yapılan açıklamaya göre, şirketin düzenlediği Huawei InFocus Ödülleri, 6 kategoride en iyi fotoğraf ve videoların seçilmesiyle sona erdi.
Türkiye’den yapılan katılımlar dahil olmak üzere toplamda 123 bin 478 başvuru 3 turda incelendi. Çekya'dan bir katılımcı, "Kızımın Doğduğu Gün" adlı çalışmasıyla öne çıkarken, ödül alan şaşırtıcı fotoğraflar arasında 2 Türk katılımcı da yer aldı.
Yarışmaya, Türkiye dahil olmak üzere 123 binin üzerinde başvuru alındı. En fazla yarışma başvurusu yapan ülkeler arasında Türkiye, Litvanya, Polonya ve Bulgaristan bulunuyor. Yarışmada sadece yarışmacılar değil, aynı zamanda 718 bin 68 kez favori fotoğraf ve videolara oy vermeye karar veren internet kullanıcıları da yer aldı.
Türkiye’den yapılan başvurular arasında, sanatçı Adem Ağuş’un "Usta" isimli fotoğrafı "Yüzler" kategorisinde ikinci olurken, sanatçı Aysun Şahin’in "Gün Batımı ve Gece Işıkları" adlı video eseri "Şimdi Hayat" kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı.
- "Mobil fotoğraflar sanat galerilerine asılmayı hak ediyor"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Huawei İskandinavya, Orta ve Doğu Avrupa Tüketici Grubu Başkanı Yanmin Wang, Huawei InFocus Ödülleri'nin mobil fotoğrafların profesyonel kameralar tarafından çekilen fotoğraflarla eşit olduğunu ve sanat galerine asılmayı hak ettiğini kanıtladığını belirterek, "Çok fazla sayıdaki başvuru arasından jüri en iyisini seçmek için gerçek bir mücadele verdi. Birinci seçilen fotoğrafının ardındaki duygu bizi çok etkiledi. Doğum, hayatımızdaki en önemli olaylardan biri ve bu fotoğraf da bu anın film şeridi şeklinde hastane içindeki yolculuğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Etiyopya'nın 'işkence üssü' halkın ziyaretine açıldı

2019-09-06 19:17 - Dünya

Muğla'da yolcu minibüsüyle otomobil çarpıştı: 14 yaralı

2019-09-12 04:27 - Asayiş

Gazze'deki sağlık sektörü çöküşün eşiğinde

2019-09-10 23:20 - Gündem

Süleyman Turan son yolculuğuna uğurlandı

2019-09-11 18:07 - Magazin

'Okuryazarlık Seferberliği'nde 900 binin üzerinde kişiye ulaşıldı

2019-09-08 14:42 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cevad Zarif ile görüştü

2019-09-08 19:47 - Siyaset

Cumhuriyetçiler Kuzey Carolina'da tekrarlanan seçimleri yeniden kazandı

2019-09-11 12:57 - Dünya

Girne'de askeri bölgedeki cephanelikte patlama meydana geldi

2019-09-12 07:17 - Dünya

Grönland'da buzul koptu: 1 ölü, 2 kayıp

2019-09-12 12:37 - Dünya

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde ameliyatsız kalp kapağı yenilendi

2019-09-12 12:54 - Genel

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetti

02:48 - Dünya

British Airways, Orta Doğu'da bazı bölgelere bu ayki uçuşlarını iptal etti

02:17 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti

02:02 - Dünya

Erbil'deki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında patlama sesi duyuldu

01:37 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı 4 maçla başladı

01:27 - Spor