HSK, yeni ihtisas mahkemeleri belirledi

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK), bazı tür davalar için yeni ihtisas mahkemeleri belirlemesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gündem - 4 ay önce

HSK 1. Dairenin kararlarına göre, yargı hizmetlerinin daha etkin, verimli ve uzmanlaşmış bir yapıda yürütülmesi amacıyla yeni ihtisas mahkemeleri belirlendi.
Buna göre, 3194 sayılı İmar Kanunu, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ile diğer kıyı mevzuatı, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıklarının Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun ile eski eserlere ilişkin diğer mevzuat, 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun ile diğer yapı denetimine ilişkin mevzuattan doğan kaynaklı davalara Ankara'da 2, 3, 4 ve 16 numaralı idare mahkemeleri bakacak.
2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun "askeri hizmete ilişkin idari işlem ve eylemlerden doğan uyuşmazlıklara dair hükümler" başlıklı 20/C maddesi kapsamında kalan dava ve işlemler de Adana'da 1, Ankara'da 1, 21, 22, 26, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum ve Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya ve Samsun'da 1, İstanbul'da ise 15 ve 17 numaralı idare mahkemelerince görülecek.
Sermaye Piyasası Kurulu, Rekabet Kurumu ile Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun regülasyon ve denetim yetkilerinden kaynaklanan kurul kararı şeklindeki iş ve işlemlerden doğan davalara da Ankara 10, 13 ve 25 numaralı idare mahkemelerince bakılacak.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu ile Kişisel Verileri Koruma Kurulunun regülasyon ve denetim yetkilerinden kaynaklanan davalara da Ankara 12, 14 ile 15 numaralı idare mahkemeleri yetkili olacak.
HSK'nin söz konusu kararları, 1 Haziran'dan itibaren geçerli sayılacak.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Binden fazla sanatçı, İsrail'in katılımı nedeniyle Eurovision'u boykot etmeye çağırdı

2026-04-22 01:18 - Magazin

Bilkent Şehir Hastanesi'nde "Kalp Sağlığı Haftası" programı düzenlendi

2026-04-15 21:23 - Sağlık

TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kara'dan kızamık riskine karşı aşı uyarısı

2026-04-21 11:48 - Sağlık

Diyarbakır'da ortaokul öğrencileri yapay zeka destekli görsel tasarımlar yapıyor

2026-04-19 11:38 - Kültür Sanat

Atmosferik karbondioksit artışı uzun vadede sağlık risklerini tetikleyebilir

2026-04-19 11:18 - Sağlık

KVKK Kurallarına Uymak İçin 5651 Sayısı Yasaya Uygun Loglama Zorunluluğu Nedir?

2026-04-16 17:09 - İnsan-Hayat

Uzmanından "Dijital kültür, dopamin bağımlılığını artırıyor" uyarısı

2026-04-20 13:53 - Sağlık

Kalp kriziyle gittiği hastanede prostat kanseri olduğunu öğrenen kişi sağlığına kavuştu

2026-04-17 17:33 - Sağlık

Ege Üniversitesi Hastanesinde 28 yılda 308 kalp nakli yapıldı

2026-04-16 15:53 - Sağlık

Çocuk Psikoloğu Desteği ile Sağlıklı Gelişim: Psikolog Öykü Tekiner ile Güvenli Bir Gelecek

2026-04-22 08:12 - İnsan-Hayat

İlgili Haberler

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem