?>

HSBC, GSYH ve ticaretteki toparlanma ile MENAT Bölgesi’nde büyümeyi hedefliyor

"MENAT Bölgesi, dinamik bir ekonomi ve güçlü bir girişimcilik ekosistemine sahip. "

Genel - 5 yıl önce

HSBC Grubu, ülke ekonomileri ve uluslararası ticaretteki toparlanma ile birlikte gelecek on yıllık dönemde dünyanın en hızlı büyüyecek bölgelerinden biri olma potansiyeline sahip, Türkiye’nin de dahil olduğu MENAT Bölgesi’ndeki (Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye) faaliyetlerini büyütmeyi planlıyor.

HSBC açıklamasına göre, HSBC Grubu’nun MENAT Bölgesi’nde faaliyet gösterdiği dokuz pazar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerinden toparlanmayı sürdürüyor. HSBC, bölge genelinde ekonomik büyüme ve uluslararası ticaretin küresel ortalamanın üzerinde gerçekleşerek banka müşterileri için yeni fırsatlar yaratmasını bekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HSBC MENAT Üst Yöneticisi (CEO) Martin Tricaud, HSBC olarak, gelecek on yılda dünyada en hızlı büyüyecek bölgelerden biri konumunda olan MENAT Bölgesi’nde iddialı büyüme planlarının bulunduğunu belirtti.

Tricaud, “Bu kapsamda, hem kurumsal bankacılık portföyümüzde yer alan kamu, çok uluslu şirketler ve daha küçük ama hızlı büyüyen şirketlerin ihtiyaçlarını hem de bireysel bankacılık portföyümüzde yer alan müşterilerimizin birikim yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak üzere yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

MENAT Bölgesi’nin dinamik bir ekonomi ve güçlü bir girişimcilik ekosistemine sahip olduğunu belirten Tricaud, “GSYH ve ticaretteki toparlanma, bölgede faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda müşterilerimiz için uzun vadeli, stratejik ve sürdürülebilir büyüme fırsatları yaratacak. Ekonomilerin pandeminin etkilerinden toparlanmaya başladığı bu dönemde müşterilerimizi destekleyerek yanlarında olmaya devam ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de 2020'de en çok tercih edilen isimler 'Yusuf' ve 'Zeynep' oldu

2021-01-10 15:57 - Genel

'Türkiye'nin Maldivleri' 2020'de 800 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı

2021-01-13 17:11 - Gündem

TEB, şubelerinin çalışma saatlerini güncelledi

2021-01-15 14:15 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na manevi tazminat davası açtı

2021-01-11 19:06 - Gündem

Yıldız Teknik Üniversitesi ile RoyalCert'ten iş birliği

2021-01-11 16:47 - Genel

Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 FETÖ şüphelisi yakalandı

2021-01-15 14:21 - Gündem

Arap Baharı'nın ilk devriminin üzerinden 10 yıl geçti

2021-01-14 15:42 - Gündem

Türkiye'nin sanayi ihracatı 2020'yi zirvede tamamladı

2021-01-10 15:48 - Gündem

Türkiye'de 2020'de 1 milyon 499 bin 316 konut satıldı

2021-01-14 16:02 - Gündem

İran: ABD'nin nükleer anlaşmaya dönmesi yeterli değil yaptırımları kaldırması gerekir

2021-01-12 19:31 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'de ICE'nin sert müdahalesi sonucu kafasını yere çarpan AA başkameramanı hastaneye kaldırıldı

21:27 - Medya

MGK Bildirisi: Milletin istikbali önündeki terör duvarı yıkılarak güvenin daim kılınmasına yönelik irade teyit edildi

21:19 - Siyaset

SEDDK Başkanı Menteş'ten katılım sigortacılığının geleceğine yönelik uluslararası görüşme

21:13 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, Fransız mevkidaşı Barrot ile telefonda görüştü

21:03 - Siyaset

ABD Başkanı Trump, hükümetin muhtemelen kapanacağını söyledi

20:58 - Dünya