HRW'ye göre Fransa'da ayrımcılıkla mücadele eden CCIF'nin kapatılması insan haklarını tehdit ediyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Fransız hükümetinin Müslümanlara yönelik baskı ve ayrımcılığa ilişkin çalışmalar yürüten Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifinin (CCIF) kapatmasının temel insan hakları ve özgürlükleri tehdit ettiğini belirtti.

Dünya - 5 yıl önce

Ile-de-France
İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden (HRW) yapılan yazılı açıklamada, Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifinin (CCIF) ayrımcılık hakkında ülkede önemli çalışmalar yaptığı belirtilerek hükümetin CCIF'i kapatmasının temel insan hakları ve özgürlüklerini tehdit ettiği vurgulandı.
"Ayrımcılıkla ilgili çalışmalar yapan CCIF gibi derneğin hedef alınması, Fransa'nın Müslümanların kaygılarını dile getirmelerine ve adaletsizlikleri ülkenin diğer toplumlarıyla eşit düzeyde protesto etmelerine müsamaha göstermeyeceği mesajını veriyor." değerlendirmesinin yapıldığı açıklamada, örgütün Batı Avrupa araştırmacısı Kartik Raj'in ifadelerine yer verildi.
Raj, hükümetin bu kararının Fransa'daki Müslümanların daha fazla ayrımcılığa uğramasına neden olabileceğini ifade etti.
Hükümetin ayrımcılık ile mücadele etmek yerine CCIF'i kapattığını aktaran Raj, bu kararla Fransa'da ayrımcılığa maruz kalan Müslümanların haklarını savunmakta zorlanacağını dile getirdi. Raj, ayrıca bu kararın Fransa'nın politikasının Müslüman karşıtı olduğu söylemini körükleyebileceğine işaret etti.
Bu arada CCIF'in avukatı Sefen Guezguez, yaptığı açıklamada hükümetin derneği kapatma kararına itiraz etmek için Danıştay'a başvuruda bulunduklarına dikkati çekti.
İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in siyasi amaçlarla görevini kötüye kullandığını ifade eden Guezguez, Darmanin hakkında CCIF'i öğretmenin öldürüldüğü olaya dahil olmakla suçladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
CCIF, daha önce ülkedeki faaliyetlerini durdurmuş ve çalışmalarını yurt dışında taşımıştı.
Darmanin, 2 Kasım'da Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talimatıyla ve Bakanlar Kurulunun kararıyla CCIF'nin kapatıldığını belirtmişti.
Fransa'da Samuel Paty isimli öğretmenin öldürülmesinin ardından ülkedeki Müslümanlara ait derneklere yönelik baskılar artmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Havalimanı'ndaki erişilebilir hizmetlerle yolculuk kolaylaştırılıyor

2020-12-03 15:17 - Teknoloji

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile 'Yeni Kısıtlama ve Tedbirler' genelgesi

2020-12-01 04:36 - Genel

Türk diplomat Hüseyin Altınalan mutluluğunu paylaştı: Karabağ Azerbaycan'dır!

2020-12-02 10:01 - Özel Haber

Beşir Derneği Suriyeli engelli sığınmacıya elektrikli motosiklet hediye etti

2020-12-03 18:31 - Çevre-Hayat

Akıncı davası sanıkları cezasız kalmadı: Pilotları yönlendiren eski yarbay Hakan Karakuş

2020-12-01 14:48 - Genel

CSO'nun yeni binasının açılışına sayılı günler kaldı

2020-11-29 15:51 - Genel

Çıldır Gölü'nde masalsı atlı kızak gezintileri başladı

2020-11-30 21:11 - Gündem

Türkiye Hollanda'yı mağlup etti

2020-11-29 23:33 - Spor

“Türkiye Hanehalkı Finansal Algı ve Tutum Araştırması” sonuçları açıklandı

2020-12-04 17:21 - Ekonomi

TSPB, Türkiye sermaye piyasalarının yabancı yatırımcılara anlatılması konusunda aktif rol alacak

2020-12-04 17:36 - Ekonomi

İlgili Haberler

Norveç'in başkenti Oslo'da ABD Büyükelçiliğinde patlama sesi duyuldu

06:17 - Dünya

İran'ın füzeli misillemeleri nedeniyle İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı

05:18 - Dünya

İran ordusu: Savaşı 6 ay sürdürebilecek kapasiteye sahibiz

02:02 - Dünya

Trump, Irak'taki İranlı grupların savaşa girmesini istemediğini belirtti

01:22 - Dünya

Irak'ın Erbil kentinde peş peşe patlama sesleri duyuldu

00:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Norveç'in başkenti Oslo'da ABD Büyükelçiliğinde patlama sesi duyuldu

06:17 - Dünya

İran'ın füzeli misillemeleri nedeniyle İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı

05:18 - Dünya

EGM'den araç plakası uygulamalarına ilişkin açıklama

02:37 - Gündem

Ankara'da yanan hurda araçlardan geriye demir yığınları kaldı

02:22 - Asayiş

İran ordusu: Savaşı 6 ay sürdürebilecek kapasiteye sahibiz

02:02 - Dünya