?>

Hrant Dink cinayeti davasında karar açıklanacak

Gündem - 4 yıl önce

İstanbul

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu, 13'ü firari 76 sanığın yargılandığı dava, karara bağlanacak.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Ercan Gün, Muharrem Demirkale, Okan Şimşek ve Veysal Şahin ile başka suçtan tutuklu sanıklar Hamza Celepoğlu, Mehmet Uçar, Ali Poyraz, Osman Gülbel, Yavuz Karakakaya ve Tamer Bülent Demirel bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık ile müdahil Dink ailesinin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, karar verileceği belirtilerek, sanıklara son sözleri soruluyor.

Adliye önünde Hrant'ın arkadaşları açıklama yaptı

Bu arada, duruşma öncesinde adliye önünde toplanan "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup, "Hrant için adalet için" yazılı pankart açtı.

Grup adına konuşan Bülent Aydın, 14 yıldır süren davanın karar duruşması için adliyede yine adalet nöbetinde olduklarını belirterek, "Bugün Hrant Dink cinayeti davasının bir aşamasının daha sona erdiği söylenebilir. Hala Hrant Dink cinayeti üzerindeki karanlık perdenin kaldırılmış olduğunu söyleyemeyiz. Bu cinayet şebekesinin nasıl harekete geçtiği henüz ortaya konulamadı." ifadelerini kullandı.

Eksik soruşturmalar yapıldığını, olaydan bir yıl önce tüm ayrıntılarıyla bilinen cinayetin nasıl engellenmediğinin ortaya konulmadığını dile getiren Aydın, Türkiye tarihinde ilk defa bir siyasi cinayet davasında çok sayıda resmi kişinin yargılandığını, mütalaada bunların önemli kısmına cezalar istendiğini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mahir Ünal: HDP'nin kapatılıp kapatılmayacağının cevabını siyaset değil yargı verecek

2021-03-19 16:51 - Siyaset

Ölüdeniz'in 'renkli aksesuarları' adrenalin tutkunlarına gökyüzünden eşsiz manzaralar sunuyor

2021-03-22 14:43 - Gündem

ABD'nin Virginia eyaletinde idam cezası kaldırıldı

2021-03-25 02:56 - Dünya

Kapasite kullanım oranı martta azaldı

2021-03-26 13:21 - Ekonomi

AB liderlerine sunulacak Türkiye raporunda 'iş birliği alanlarının masaya koyulması' tavsiyesi

2021-03-22 18:48 - Gündem

Türkiye'de son 50 senenin en sıcak 3. kış mevsimi bu yıl yaşandı

2021-03-24 15:36 - Çevre-Hayat

Orta Avrupa’da 'salgının kontrolden çıktığı' iki ülke: Çekya ve Polonya

2021-03-24 14:39 - Gündem

İsrailli insan hakları örgütleri, 'İsrail'i Filistin'e Kovid-19 aşısı sağlama' çağrısında bulundu

2021-03-26 02:16 - Dünya

Tarih ve yaşamın bütünleştiği mistik ilçe: Dulkadiroğlu

2021-03-25 14:46 - Çevre-Hayat

NBA'de Lakers'ı mağlup eden 76ers, 4'te 4 yaptı

2021-03-26 13:11 - Spor

İlgili Haberler

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

00:43 - Gündem

Malatya'daki orman yangını söndürüldü, 2 ildeki yangınlar ise kontrol altına alındı

23:52 - Gündem

İBB Başkan Danışmanı Duman'a gizli tanık beyanları ve ortak baz sinyalleri soruldu

19:33 - Gündem

Antalya'daki orman yangınlarının yarısı "kontrolsüz piknik"ten kaynaklanıyor

17:42 - Gündem

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney'e tutuklama talebi

17:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

00:43 - Gündem

Malatya'daki orman yangını söndürüldü, 2 ildeki yangınlar ise kontrol altına alındı

23:52 - Gündem

Süper Lig'de 2. haftanın kapanış maçında Trabzonspor deplasmanda kazandı

23:47 - Spor

İspanya, Ukrayna'nın AB ile entegrasyon sürecine desteğini yineledi

23:12 - Dünya

Belçika'da okullarda cep telefonu yasağı 2025-2026'da yürürlüğe giriyor

23:02 - Dünya