?>

Hobisini mesleğe dönüştüren kadın, adrenalin tutkunlarını gökyüzüyle buluşturuyor

Ankara'da yaşarken hobi olarak başladığı yamaç paraşütü pilotluğunu mesleğe dönüştüren İlknur Güngelen, 10 yıldır adrenalin tutkunlarını Ölüdeniz semalarında ağırlıyor.

Çevre-Hayat - 2 gün önce

Muğla

Güngelen, 18 yıl önce Ankara'da eğitim alarak yamaç paraşütü sporuyla tanıştı. Zaman zaman Fethiye'ye gelerek hobi olarak tekli (single) yamaç paraşütü yapan Güngelen, bu alanda kendisini geliştirdi.

????

Sezonda bölgede uçuşlarını sıklaştıran Güngelen, şehir hayatından sıkıldı ve reklam şirketini kapatarak 2014'te Fethiye'ye yerleşti. Bölgede ikili (tandem) uçuş yapmaya karar veren Güngelen, ticari uçuş yapabilmek için eğitim aldı ve belgelerini tamamladı.

Uçma tutkusundan bir an olsun vazgeçmeyen Güngelen, Fethiye'de 10 yıldır adrenalin tutkunlarının eşsiz Ölüdeniz manzarasında heyecan dolu dakikalar yaşamasına aracılık ediyor.

Eşi de yamaç paraşütü pilotu olan Güngelen, Türkiye'nin çoğu noktasında yamaç paraşütü yaptığını söyledi.

Hobisinin peşinden gittiğini, cesaretini toplayıp Fethiye'ye yerleştiğini anlatan Güngelen, "Türk Hava Kurumu'ndan tüm belgelerimi aldım ve ticari olarak 10 yıldır yamaç paraşütü yapıyorum. Kadın pilot olarak burada az sayıda kişiyiz. 450 pilotun içerisinde 10-15 kadınız. Buranın eşsiz manzarasında misafirlerimi ağırlıyorum." dedi.

Güngelen, yamaç paraşütüne heyecan ve adrenalin tutkusuyla başladığını, ilk zamanlarda ailesi ve akrabalarının yamaç paraşütü yapmasına çok karşı çıktığını ifade etti.

"Özellikle kadın pilot tercih edenler oluyor"

Fethiye'de yaşadığını ve yamaç paraşütü yaptığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan Güngelen, "Özellikle kadın pilot tercih edenler oluyor. Bazı yolcular da kadın pilot görünce daha da tedirgin oluyor. Kalkış ve inişimizin ardından gerçekten çok mutlu olduklarını, çok narin bir şekilde paraşütü kaldırıp indirdiğimizi söylüyorlar. Bu da tabii ki bizi mutlu ediyor. Yamaç paraşütü güç değil teknik gerektiren bir spor. Doğru tekniği kullandığınızda kadın ya da erkek hiçbir sorun yaşamıyor." ifadesini kullandı.

Güngelen, bugüne kadar 4 bine yakın ticari uçuş, daha önce de bu sayı kadar tekli uçuş gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"Her gün uçtuğum halde manzarayı tam anlamıyla anlatamıyorum"

Hobi olarak başladığı işinden vazgeçebileceğini hiç düşünmediğini belirten Güngelen, şöyle konuştu:

"Yaşım elverdiği, gücüm yettiğince bu işi yapmaya devam edeceğim. Özellikle Ölüdeniz'de olmaktan çok mutluyum. Babadağ dünyaca ünlü bir yamaç paraşütü merkezi. Dünyanın birçok ülkesinden pilotlar, buraya yamaç paraşütü yapmaya geliyor. Kadın pilot olduğunu duyup özellikle gelen yolcularımız var. Benim gibi anne olan yolcularımla yukarıda stres atıp eğleniyoruz.

Manzarayı izliyoruz. Her gün uçtuğum halde manzarayı tam anlamıyla anlatamıyorum. Rüzgarı hissedip yemyeşil ormanın üzerinde geçen Ölüdeniz'in eşsiz manzarası bütün insanları büyülüyor. Yurt dışından gelen misafirlerimizin birçoğu 'Çoğu yere gittim ama böyle bir mavi ve turkuaz görmedim' diyor. Babadağ, konum olarak da çok güzel bir noktada."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanlığı, "Risk Esaslı Denetim Sistemi"ni hayata geçirdi

2025-06-17 20:07 - Sağlık

3D Animasyon ve Render'da QR Kodlarının Pratik Kullanımları

2025-06-11 16:12 - Teknoloji

Türk STK'lerin İsrail'in ablukasındaki Gazze'ye kurban seferberliği

2025-06-13 11:43 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Olağanüstü hal tedbirleri gerekçesiyle Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmayacak

2025-06-13 12:57 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış diplomasisi Rus medyasında geniş yer aldı

2025-06-15 07:06 - Özel Haber

Karadeniz'den iç kesimlere yayılan Asya kaplan sivrisineğinde virüse rastlanmadı

2025-06-14 13:08 - Sağlık

Medine'deki mukaddes mekan ve alanlarda hacıların duaları yükseliyor

2025-06-11 14:43 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İsrail' açıklamaları Rus medyasında geniş yer aldı

2025-06-14 08:04 - Özel Haber

İran biraz daha dayanırsa… -Emin Batur yazdı-

2025-06-17 19:33 - En Son Yazılar

Türk şirketleri yaptırımlardan sonra Rusya'dan hiç ayrılmadı

2025-06-14 07:33 - Özel Haber

İlgili Haberler

Kadın girişimcinin kurduğu lavanta tarlası Sinop turizmi ve ekonomisine değer katacak

17:57 - Çevre-Hayat

Şanlıurfalı üç kardeş bayram harçlıklarını Gazze için İHH'ya bağışladı

17:33 - Çevre-Hayat

Erzincan'da hayırseverlerin katkısıyla yapılan 3 kütüphane hizmete açıldı

17:28 - Çevre-Hayat

Manisa'nın "Gelin Uçtu Kayalıkları" tabiat parkı oldu

17:22 - Çevre-Hayat

Batman'da okulun tek 4. sınıf öğrencisi için mezuniyet töreni düzenlendi

17:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İzmir merkezli FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonda 27 şüpheli tutuklandı

19:17 - Gündem

Çiftçilere yaklaşık 263 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

19:02 - Ekonomi

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırımlar

18:47 - Ekonomi

İran ile Avrupa ülkeleri arasındaki üst düzey katılımlı toplantı Cenevre'de başladı

18:43 - Dünya

UAEA Başkanı Grossi: Nükleer tesislere asla saldırılmamalı

18:22 - Dünya