?>

Hobisini kazanca dönüştürdü

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde hobi olarak başladığı kaz ve ördek besiciliğini büyüterek 2 yılda 600 kaz ile 800 ördeğin bulunduğu bir çiftlik kuran Necati Ünal, çevresindekilere de örnek oldu.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

SAMSUN

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde hobi olarak başladığı kaz ve ördek besiciliği işini zamanla büyüten Necati Ünal, 2 yıl içinde 600 kaz ile 800 ördeğin bulunduğu çiftliğin sahibi oldu.

İlçenin Yürükçal köyünün muhtarlığını da yapan 5 çocuk babası Necati Ünal, hobi olarak ördek ve kaz beslemeye başladı.

Evinin yanındaki 4 dönüm arazide beslediği ördek ve kazların sayılarını artıran Ünal'ın bugün 600 kaz, 800 de ördeği bulunuyor.

Ünal, AA muhabirine, çiftçilik yaptığını ama kış aylarında Karadeniz Bölgesi'nde tarımla uğraşmanın pek mümkün olmadığını söyledi.

İlçede kaz ve ördek yetiştiriciliğinin yaygın olduğunu ancak insanların evlerinin önünde en fazla 20-30 ördek veya kaz beslediğini anlatan Ünal, ticari olarak bu işi pek fazla kimsenin yapmadığına dikkati çekti.

İnsanların yetiştirdiği kaz ve ördekleri genellikle yakın çevresine verdiğini belirten Ünal, "Ben de hobi amaçlı kaz ve ördekler alarak bu işe başladım. Sonra tarıma alternatif olarak besicilik yapmaya karar verdim. 2 yıl içinde ördek sayımı 800'e, kazlarımı da 600'e çıkarttım. Bakımı ve üretimi zaten çok kolay." dedi.

Köyde çiftçilerin besiciliğe farklı bir iş kolu olarak bakmadığına işaret eden Ünal, şöyle devam etti:

"Ördek ve kaz üretiminden gelirim çok iyi. Tarımda alternatif arayan diğer çiftçilerimize bunun örnek olmasını istiyorum. Pazarda yetiştirdiğim kazı 120, ördeği ise 35 liradan satıyorum. Ayrıca kış aylarında bölgemizde tirit yemeği meşhur olduğu için, kaz ve ördekten yaptığım 3 kişilik yemeği 200 liraya veriyorum. İnsanlar farklı şehirlerden Vezirköprü'ye tirit yemeye geliyor."

Ünal, kendisini gören diğer çiftçilerin de kaz yetiştiriciliği yapmak istediklerini dile getirerek, "Sadece kendi köyümden değil, farklı köylerden de arayarak besiciliği nasıl yaptığımı soruyorlar. Onları çiftliğe davet edip burada gösteriyorum. Köylülerimizi tarıma alternatif olarak besiciliğe yönlendirerek ek gelir sağlamasını amaçlıyorum." ifadesini kullandı.

Muhabir: İlyas Gün

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yakın Doğu Üniversitesi 71-61 Fenerbahçe |Euroleague Women

2017-11-30 01:32 - Spor

Polise ateş açıp kaçan şüpheliler aranıyor

2017-12-04 13:32 - Asayiş

Tarkan, “Beni Çok Sev“ ile ilk kez fizy’de

2017-12-02 16:55 - Magazin

OSB'lerden 25 bin kişiye istihdam imkanı

2017-12-03 16:42 - Genel

Dededen kalma üç tesbih hayatını değiştirdi

2017-11-29 19:27 - Çevre-Hayat

İstanbul Müftüsü Yılmaz: Peygamber Efendimiz bir rahmet ve merhamet elçisidir

2017-12-01 02:17 - Çevre-Hayat

TOKİ'den Ayder'i hayata döndürme projesi

2017-12-03 15:07 - Genel

Kokoreç tezgahının 'sanatçı' ustası

2017-12-02 19:42 - Çevre-Hayat

'En hızlı 5G için de Türkiye'nin öncü olması için çalışıyoruz'

2017-11-29 17:02 - Siyaset

Endonezya'daki yanardağda volkanik hareketlilik devam ediyor

2017-11-28 13:02 - Dünya

İlgili Haberler

Köy okulunda sürpriz yaparak yetişkinlerin ilk kez doğum gününü kutluyorlar

13:43 - Çevre-Hayat

Gazilik ünvanına 27 yıl sonra kavuşmanın gururunu yaşıyor

11:47 - Çevre-Hayat

Üç yıl yalnız okuyan Hasret, yeni okulunda arkadaşlarıyla ilk karnesini aldı

11:37 - Çevre-Hayat

Kastamonu'da kar altındaki mendereslerin kış güzelliği

11:17 - Çevre-Hayat

Kapadokya'daki peribacaları kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı

16:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail ordusuna ait arızalı helikopter tahliyesi sırasında halat kopması sonucu yere çakıldı

14:33 - Dünya

İçişleri Bakanlığından 13 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı

14:27 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Kara propaganda niteliği taşıyan haberlere itibar edilmemelidir

14:23 - Ekonomi

Almanya: Suriye Cumhurbaşkanı Şara, 19-20 Ocak'ta Berlin'i ziyaret edecek

14:17 - Dünya

Milli Savunma Bakanı Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

14:12 - Siyaset