?>

Hobi olarak başladıkları balık avlama sporunda uluslararası kupa kazandılar

"Surfcasting" adı verilen balık avlama sporunda uluslararası yarışmaya katılan Kürşad-Filiz Ergan çifti, Türkiye'ye bu daldaki ilk uluslararası kupayı kazandırmayı başardı.

Spor - 2 ay önce

Antalya

Doğa ile baş başa kalmak için kamp yaparken "surfcasting" adı verilen balık avlama sporuyla tanışan Kürşad-Filiz Ergan çifti, Fas'ta katıldıkları Uluslararası Surfcasting Balık Yakalama Yarışması'nda ikinci oldu ve Türkiye'ye bu spor dalındaki ilk kupaları kazandırdı.

Kürşad Ergan, AA muhabirine, 16 yaşından beri kampa gittiğini, ilk başlarda sadece doğa ile baş başa kalıp, yürüyüşler, geziler yaptığını söyledi.

Daha sonra kampçılığı, balıkçılık hobisi ile birleştirmeye karar verdiğini belirten Kürşad Ergan, dünyada bunun bir spor olarak nasıl yapıldığını, hangi malzemelerin kullanıldığını ve dünya şampiyonlarının ne tür teknikler kullandığını araştırdığını ifade etti.

Kürşad Ergan, kıyıdan açık denize doğru yapılan surfcasting sporunda özellikle sahilde, dalgaların vurduğu sığ sularda yaşayan balık türlerinin avlanmasıyla yapıldığını kaydetti.

Surfcastingi araştırdığını ve kendisini bu konuda geliştirdiğini anlatan Kürşad, şöyle konuştu:

"Bunun dünyada bir spor olarak yapıldığını, Türkiye'de de turnuvalarının olduğunu öğrenince, biraz daha bu yönüne ağırlık verdim. Sportif olarak yapalım, kupalar alalım şeklinde devam ediyoruz. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında turnuvalara katılıyoruz. Türkiye'de 4 kupam var. Yurt dışında bir kupamız oldu. Eşim de bana yardım etmeye başladı. Bazı turnuvalara o da katılıyor. Hobi olarak yaptığım bir şeyin sportif olarak ödüllendiriliyor olması, kupa alıyor olmak ayrı bir motivasyon oluyor."

Evde boş boş oturup televizyon izlemek yerine eşiyle zaman geçirmek, kamp yapmak, seyahat etmek ve balık tutmanın kendisini mutlu ettiğini anlatan Kürşad Ergan, "Bir yandan sportif bir tarafı var. Fiziksel olarak da genç kaldığımızı hissediyoruz. Mutluyuz." dedi.

Türkiye'ye ilk kupalar Ergan çiftinden

Kürşad Ergan, surfcasting branşından yurt dışında yapılan turnuvalara Türkiye'den uzun zamandır katılım olduğunu, ancak bugüne kadar kimsenin kupa ile dönemediğini belirtti.

Fas'ın Sahra Çölü'ndeki Kuzey Atlas Okyanusu kıyısında geçen yıl kasımda yapılan Uluslararası Surfcasting Balık Yakalama Yarışması'na eşi Filiz Ergan ile katıldıklarını aktaran Kürşad, şöyle devam etti:

"Turnuvaya Yunanistan, İtalya, İspanya ve Fas'ın da aralarında olduğu 9 ülkenin en iyi balıkçıları, dünya şampiyonları katıldı. Turnuvada bireysel olarak ikinci oldum. Takip ettiğimiz 'Usta' dediğimiz insanların önünde ikincilik aldım. Eşimle de Türkiye takımı olarak yarıştık. Türkiye olarak da İtalya'nın arkasından ikinci olduk. Surfcasting de hem bireysel hem takım olarak Türkiye'nin ilk uluslararası kupalarını aldık. Bu çok gurur vericiydi. Çünkü orada bu işlerde çok uzun tecrübesi olan birçok ülkeyi geride bıraktık. Bu bize ekstra bir motivasyon oldu. Amatörce, hobi olarak yaptığımız bir sporda, kürsüye çıkıp İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızı dalgalandırdık. Bir anda kendimizi milli sporcular gibi hissettik. Çok hoşumuza gitti, çok motive olduk."

Kürşad Ergan, elde ettikleri başarının diğer balıkçı arkadaşlarını da motive ettiğini belirterek, önümüzdeki günlerde Tunus'ta yapılacak uluslararası turnuvaya 20 kişi olarak gideceklerini kaydetti.

Dünyada birçok ülkenin surfcasting milli takımlarının bulunduğunu dile getiren Ergan, "Milli takımlar düzeyinde dünya kupaları düzenleniyor. Bizim henüz bir milli takımımız yok. Umarım milli takımımız da olur ve Türkiye'yi daha iyi temsil ederiz." diye konuştu.

Filiz Ergan: "Eşli olarak yaptığımız için daha avantajlı olduk"

Filiz Ergan ise uzun yıllar finans sektöründe yoğun ve sıkıcı masa başı işlerde çalıştığını ve ardından emekli olduğunu söyledi.

Eşiyle kamplara gitmenin yanı sıra balıkçılık sporuna da yönelmeye başladığını anlatan Filiz Ergan, "Fas'taki yarışmada çok güzel bir ortamda tüm yarışmacılarla arkadaş olduk. Eşli olarak yaptığımız için daha avantajlı olduk. Oradaki insanlar, uluslararası düzeyde yarışmacılardı. Diğer kadınların da surfcasting ile ilgilendiğini gördüm. Eşime de yarışmalarda yem hazırlamak, oltayı çekmek, yiyecek hazırlamak gibi desteklerde bulunuyorum. Bir sonraki uluslararası yarışmada atış yapmayı çok istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Safranbolu'da tarihi konak yandı

2025-02-23 12:01 - Asayiş

NBA'de erteleme maçında Hornets, Lakers'ı 100-97 yendi

2025-02-20 11:01 - Spor

İzmir Valiliğinden soğuk hava ve zirai don uyarısı

2025-02-17 20:38 - Asayiş

AB: Zelenskiy, demokratik yollarla seçilmiş bir liderdir

2025-02-20 18:33 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna çıkan 4 takım belli oldu

2025-02-21 00:17 - Spor

Okan Buruk: Turu geçmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız

2025-02-19 19:57 - Spor

Japonya, Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması'na taraf ülkelerin toplantısına katılmayaca

2025-02-18 17:22 - Dünya

AK Parti'nin yeni MYK üyeleri belirlendi

2025-02-23 19:48 - Siyaset

Türk Kızılay Ramazan ayında 7 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşacak

2025-02-21 16:52 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Zırhlı muharebe aracı ANACONDA'ya Türk silahı

2025-02-19 14:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

Süper Lig'de 34. haftanın perdesi yarın açılacak

09:12 - Spor

Son şampiyon Panathinaikos, seride 2-1 öne geçti

23:34 - Spor

TFF, Ziraat Türkiye Kupası final maçı organizasyon toplantısı düzenledi

23:13 - Spor

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 4. etabını Wout Poels kazandı

19:33 - Spor

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini hakem Yasin Kol yönetecek

18:02 - Spor

Günün Manşetleri

Kadıköy'de bıçaklı saldırıda ölen Minguzzi'nin mezarını tahrip eden sanık hakkında iddiana

10:13 - Gündem

Devlet tahvili, hazine bonosu ve kira sertifikası gelirlerine ilişkin düzenleme yapıldı

10:07 - Ekonomi

Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi

09:47 - Ekonomi

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı

09:43 - Ekonomi

Van'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada 28 kişi yaralandı

08:13 - Asayiş