?>

Hobi olarak başladığı okçulukta 5 ay içinde Türkiye şampiyonu oldu

İstanbul’a taşındığı 15 Temmuz günü darbe girişimiyle yüz yüze gelen Kazakistanlı Canaltay ailesi, 10 yaşındaki çocukları Magjan’ı sokaklardaki tehlikelerden korumak için spora yazdırdı. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri’nde hobi olarak ok atmaya başlayan Magjan Canaltay,

Gündem - 8 yıl önce

Bağcılar Belediyesi bünyesindeki 16 Bilgi Evi’nde müzikten spora kadar 52 aktif kulüpte öğrenciler, hem eğitim alıyor hem de keyifli zaman geçiriyor. Geçen yıl 37 bin öğrencinin yararlandığı bu eğitim kurumundan birçok alanda başarılı nesil yetişiyor. Uluslar arası alanda alınan başarılar Bilgi Evleri’nin önemini artırırken çocukların da geleceğinin olumlu yönde şekillenmesini sağlıyor.

“Tanklar, uçuk gürültüsü ve silah sesleri aileyi korkuttu”

Son dönemde Bilgi Evleri’nin gurur tablosuna ismini yazdıranlardan birisi de 10 yaşındaki Magjan Canaltay. Kazakistanlı bir ailenin çocuğu olan Magjan, hobi olarak başladığı okçuluk sporunda birkaç ay içinde Türkiye şampiyonu olacak kadar yükseldi. Katıldığı her müsabakadan dereceyle dönen Magjan’ın hayali de okçuluk antrenörü olmak.

Kazakistan’da doğan 10 yaşındaki Magjan öğretmen olan babasının İstanbul’da bir okulda göreve başlayacak olması nedeniyle Türkiye’ye geldi. Canaltay ailesi, FETÖ’nün hain darbe girişimi olan 15 Temmuz 2016 günü öğlen saatlerinde Bağcılar’a ayak bastı.

Akşam saatlerinde hainlerin başlattığı darbe girişiminde tanklar, uçak gürültüsü ve silah sesleri aileyi korkuttu. Yabancı bir ülkeye geldikleri ilk gün silah sesleriyle karşılaşması aile fertlerini önemli bir karar almaya sevk etti. Magjan’ın bilmediği sokaklarda gezmesi yerine bir hobiyle uğraşması için Bilgi Evi’ne kaydettirildi. Magjan, ailesinin yönlendirmesiyle önce satranç kulübüne girdi ancak “Bu oyun çok yavaş bana heyecan verecek bir spor lazım” diyerek Okçuluk Kulübü’nü seçti. Okul dışında bütün zamanının kulüpte geçirirken arkadaşlarının yardımıyla da Türkçe’sini güçlendirdi.

İlk olarak Zihgir ve kemankeş gibi kelimelerle tanışan Magjan, zaman geçtikçe ok atmaya da başladı. Magjan, akşam eve gittiğinde ise çizgi film izlemek yerine başta Diriliş Ertuğrul olmak üzere savaş filmleri ve okçuluk üzerine belgeseller izlemeyi tercih ediyordu. Önceleri filmleri hayranlıkla izlerken, okçuluğu öğrendikçe filmlerdeki hataları da görmeye başladı.

Disiplini ve çok çalışmayı bırakmayan Magjan, birkaç ay içinde turnuvalara katılmaya da hak kazandı. 5 ay içinde yarıştığı 5 turnuvadan 2 birincilik, 2 ikincilik ve 1 de üçüncülük olmak üzere 5 dereceyle geri döndü. Minik sporcunun en önemli başarısı ise Kütahya’da düzenlenen Uluslararası3. GermiyanOkçuluk Yarışması’ndan geldi. 10 ülkeden 580 kemankeşin katıldığı turnuvada bütün rakiplerini yenerek şampiyon oldu.

Başarısının sırrını “Bütün mesele çok çalışmak. Turnuvaya çıkmadan önce hocamın hediye ettiği manda boynuzundan yapılma zihgiri boynuma takıyorum ve kemankeş duasını okuyorum. Çalıştığım için de panik yapmıyorum ve başarı da peşinden geliyor” şeklinde anlatan Magjan, yaşıtlarına da şu tavsiyede bulundu. “Bağcılar Belediyesi Bilgi Evlerinde çok güzel imkanlar sunuyor. Herkesin ilgi alanına göre kulüpler var. Dışarıda zamanınızı boşa harcamayın. Buraya gelin inanın çok seveceksiniz” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milas’ta iki ev ve bir otomobile kurşun yağdırdılar

2017-09-20 02:32 - Asayiş

Doktorlardan öğrencilere 'hastalık' uyarısı

2017-09-17 15:22 - Sağlık

Yüksekova'nın ilk kadın futbol takımı kuruldu

2017-09-24 02:37 - Spor

Ev hanımlığından patronluğa uzanan serüven

2017-09-18 11:44 - Genel

Rıza Çalımbay’a teşekkür etti

2017-09-19 18:02 - Spor

Çinli televizyon yıldızı Bodrum'da

2017-09-20 16:17 - Kültür Sanat

'IKBY'nin bağımsızlık referandumu kararında değişiklik yok'

2017-09-17 21:02 - Dünya

Paris'te havalimanında bomba alarmı

2017-09-17 17:12 - Dünya

Ekonomi Bakanlığından sağlık turizmine destek

2017-09-21 15:22 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

2017-09-18 21:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kütahya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

03:42 - Gündem

Uludağ'da mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu

23:28 - Gündem

İsrail'in Özgürlük Filosu Koalisyonu'na saldırısı protesto edildi

22:52 - Gündem

ABB'nin konser harcamalarına ilişkin soruşturmada 14 sanık hakkında iddianame hazırlandı

22:27 - Gündem

Zonguldak'ta sağanak hayatı olumsuz etkiliyor

21:38 - Gündem

Günün Manşetleri

BM Genel Sekreteri Guterres, Hamas ile İsrail arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladı

04:23 - Dünya

Kütahya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

03:42 - Gündem

Netanyahu Gazze'de ateşkese varılmasının ardından kabineyi toplayacağını açıkladı

03:07 - Dünya

İsrail, Trump'ın saldırıları durdurma çağrısından bu yana Gazze'de 126 Filistinliyi öldürd

02:02 - Dünya

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG, Halep'in iki mahallesine havan topları yerleştirdi

01:08 - Dünya