Hızlı trenle Yozgat'a 1 yılda 276 bin yolcu geliş gidiş yaptı

Hızı ve konforuyla Yozgatlıların tercihi haline gelen Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile bir yılda 276 bin yolcu Yozgat'a geliş gidiş yaptı

Çevre - Seyahat - 2 yıl önce

Yozgat
Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ı birbirine bağlayan ve 4 Mayıs'ta yolcularını İstanbul'a ulaştıracak YHT Hattı'nın Yozgat'ın gelişimine önemli katkı sunması bekleniyor.
26 Nisan 2023'te hizmete açılan ve 27 Nisan'da ilk yolcu taşımasına başlayan Ankara-Sivas YHT Hattı'nı kullanarak, bir yılda 276 bin kişi Yozgat'a geliş gidiş yaptı.
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat-Ankara arasında yolculuk süresinin hızlı trenle 1 saat 26 dakikaya düştüğünü söyledi.

Hattın hizmete açılışının birinci yılını doldurduğunu ifade eden Özkan, "Sayın Bakanımızla birlikte Sorgun ve Akdağmadeni istasyonlarının açılışı yapıldı. Yine Yerköy istasyonunun açılış hazırlıkları da devam ediyor. İnşallah haziran ayı içerisinde Yerköy istasyonumuz da devreye girdiğinde inanıyorum ki yolcu sayısı gidiş geliş 500 bine ulaşacak. Yozgat tamamen bir ticaret ve turizm kenti haline dönüşecek." dedi.

Özkan, yakın zamanda İstanbul seferlerine de başlanacağını, bu süreçte hem Yozgat'la gönül bağı olan insanlar hem de Yozgatlı olup İstanbul'da, Ankara'da bulunan insanlar için bir fırsat oluşacağını anlatarak, "İnşallah ulaşım imkanlarıyla birlikte Yozgat'ımız 8 il olan komşuluğuyla aynı zamanda gönüllerin kesiştiği bir nokta haline gelecek. Hayalimizde kültür turizmiyle, doğa turizmiyle, ticaret turizmiyle yoluna devam eden bir Yozgat var. İnşallah bu güzelliklerle birlikte yol almaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Hızlı tren Yozgat'ta doğa ve kaplıca turizmine katkı sağlayacak...

Seyahat kolaylığı sayesinde Çamlık Milli Parkı'na, Sorgun'daki kaplıcalara ilginin daha da artacağına inandığını dile getiren Özkan, şunları kaydetti:
"Bunun yanı sıra Kazankaya Kanyonu ile Çekerek, Akdağmadeni ve Sarıkaya, buradaki kültürel varlıklarımıza ayrı güzellik ve ulaşılabilirlik katacak. İnşallah Yozgat, hızlı trenle gelecekte hayallerimizde bir turizm kenti olarak göz önüne çıkacak.
Bir hedefimiz de biz burayı bir ticaret kenti haline dönüştürmek istiyoruz. İl genelinde bir ticaret turizm alanı oluşturmak istiyoruz. Bir yanda hızlı tren, bir yanda 2025 yılında inşallah faaliyete geçecek olan havaalanımız, iş insanlarımız, yatırımcılarımız açısından da bir avantaj oluşturacak.
Yozgat'ımızı bir doğa, kültür, kaplıca ve ticaret, turizm merkezi olarak gelecekte hedefliyor ve hayallerimizi bunun üzerine kuruyoruz. Ben bu vesileyle emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, destek olan bütün insanımıza, milletvekillerimize, bakanlarımıza ve himayelerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum."

"Hızlı tren, üniversitemizin gelişmesi açısından da oldukça önemli"

YHT'yi açılışından itibaren sürekli kullanan Bozok Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Çiğdem Kader de kendisi gibi pek çok öğretim üyesi ve öğrencilerin hızlı treni tercih ettiğini söyledi.

Daha önce Ankara'ya otobüsle seyahat ettiğini anlatan Kader, şu değerlendirmede bulundu:

"Hızlı tren, üniversitemizin gelişmesi açısından da oldukça önemli. Gayet memnunuz. Öğretim üyeleri, öğrenciler, herkes rahatlıkla kullanıyor ve tercih ediyor. Hemen her sefer benim gözlemlediğim dolu olarak gerçekleşiyor. Hiç boş yer olmuyor.
Yozgat'ın gelişimine büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Ben her hafta cuma ve pazartesi günleri kullanıyorum. Üniversitemizin gelişimi açısından, ilde bulunan diğer kamu kuruluşlarında çalışan pek çok memur arkadaşımız açısından oldukça olumlu bir gelişme."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ilgaz Dağı çevresinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı etkili oldu

2024-04-25 17:53 - Gündem

E-spor’u ve Takipçilerini Gelecekte Hangi Trendler Bekliyor?

2024-04-22 22:07 - İnsan-Hayat

İş ve ekonomi dünyası 25-28 Nisan'da Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde buluşacak

2024-04-22 11:13 - Ekonomi

Trabzonspor, Avcı yönetiminde Türkiye Kupası'nda ilk peşinde

2024-04-22 11:23 - Spor

Avusturya'da çocuk istismarı ve Nazi propagandası içeren 33 bini aşkın paylaşım yapıldı

2024-04-23 17:53 - Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani ve Mesrur Barzani ile görüştü

2024-04-22 22:18 - Gündem

Sakarya'da üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün şarampole devrildiği kazada 12 kişi yaralandı

2024-04-27 18:38 - Asayiş

Ramazan Bayramı tatilinde gümrük kapılarından 838 bin yolcu giriş-çıkış yaptı

2024-04-23 12:02 - Gündem

Tokat'ta Sulusaray merkezli deprem sonrası vatandaşlara çadır dağıtımı tamamlandı

2024-04-21 17:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yarın Romanya'ya gidecek

2024-04-24 18:48 - Gündem

İlgili Haberler

AJet'ten gençlere yurt dışı uçuşlarda yüzde 20 indirim

11:43 - Çevre - Seyahat

Erzurum-Rize arasındaki yolculuk süresini kısaltacak tünellerin yapımı sürüyor

17:37 - Çevre - Seyahat

Anadolu Otoyolu Kocaeli kesimi İstanbul yönü üstyapı çalışması için trafiğe kapatılacak

12:33 - Çevre - Seyahat

Üsküdar'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

19:08 - Çevre - Seyahat

AJet'ten yurt içi uçak biletlerinde yüzde 30 indirim kampanyası

12:33 - Çevre - Seyahat

Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Gündem

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya