?>

Hırsızların korkulu rüyası çelik kasalar Gaziantep'te üretiliyor

Gaziantep sanayisi birçok alanda olduğu gibi para kasası imalatında da ülkenin ihtiyacını karşılıyor.

Gündem - 9 yıl önce

Sağlamlığı ve teknolojisi ile hırsızların korkulu rüyası kasalar, Türkiye'nin bir çok iline gönderildiği gibi yurt dışında Amerika, Kuzey Irak, Arabistan gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Elektronik sistemli, uzaktan kumandalı, darbe sensörlü, yanmaz dış kaplama, şifreli olma gibi özellikleri nedeniyle hırsızların karşılaşmaktan korktuğu kasa türlerini en çok talep edenler ise kuyumcular oluyor. Bir iş yerinde yaklaşık 5 ile 15 gün içerisinde 10 adet kasa üretiliyor, kasaların ağırlığı talebe göre 2 tona kadar çıkabiliyor.

SATIŞLAR DÜŞTÜ 

 Sanayi, tarım, turizm, bakır işletmeciliği ve gastronomi alanındaki gelişmelerle adından söz ettiren Gaziantep, dünyanın birçok ülkesinin çelik kasa ihtiyacını da karşılıyor. kasa imalatı yapan firmanın sahibi Cuma Çalı, kentte son dönemlerde yaşanan olumlu gelişmelere rağmen kasa satışlarının ise düşüş gösterdiğini kaydetti. 

Son ürünlerinin asansörlü vitrin kasalar olduğunu belirten Çalı, "Biz müşterinin istediği şekilde ve kalitede kasaların imalatını yapıyoruz. Şu anda en çok talep kuyumculardan geliyor. Aynı zamanda kuyumculara asansörlü vitrin kasa da yapıyoruz. Vitrin kasa ile kuyumcular iş yerlerini kapatırken tek tuşla vitrini kasaya yerleştirip kilitliyor. Kuyumcuların yanı sıra evler ve diğer iş yerlerinin de kasa talebi de oluyor" dedi.

KASA ALACAKLARA UYARILAR Kasa alacaklara uyarılarda da bulunan kasa imalatçısı Çalı, "Vatandaşlar kasa alırken, ilk önce fiyatına ve imalatta hangi malzemelerin kullanıldığına dikkat etsinler. Ucuz kasanın kalitesi de düşük olur. Bu unutulmasın" ifadelerine yer verdi. 38 yıldır kasa imalatı yapan Çalı, mesleğin altın dönemini 15 yıl önce yaşadığına vurgu yaptı.

MEHMET BULUT - ORHAN ERKILIÇ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DEAŞ'ı TSK karadan, koalison güçleri havadan vurdu

2016-06-11 14:09 - Gündem

Şehit gelinine son görev

2016-06-09 22:22 - Gündem

Şehir merkezinde yılan paniği

2016-06-13 14:02 - Gündem

Çaykur Rizespor Iraklı oyuncuyu transfer etti

2016-06-09 16:52 - Spor

Nişantaşı’nda korkutan yangın

2016-06-09 17:21 - Asayiş

17 DEAŞ hedefi imha edildi

2016-06-15 11:57 - Gündem

Trabzonspor'un yabancı şanssızlığı

2016-06-12 17:33 - Spor

Gece kulübünde katliam!

2016-06-12 21:22 - Dünya

Aracını yıkamak isterken canından oldu

2016-06-09 16:14 - Asayiş

Hamile yolcu için iniş önceliği verildi

2016-06-13 14:31 - Genel

İlgili Haberler

Çekmeköy'de sünger fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

22:58 - Gündem

4 ilde çıkan orman yangını kontrol altına alındı, Bursa'daki yangına müdahale sürüyor

22:53 - Gündem

Termometreler 43 ilde 40 dereceyi aştı

22:37 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya Sayıştay Başkanı Şakşak'ı kabul etti

21:57 - Gündem

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile deprem bölgeleri için hibe anlaşması imzalandı

20:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Çekmeköy'de sünger fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

22:58 - Gündem

4 ilde çıkan orman yangını kontrol altına alındı, Bursa'daki yangına müdahale sürüyor

22:53 - Gündem

Termometreler 43 ilde 40 dereceyi aştı

22:37 - Gündem

Beşiktaş "dijital zorbalığa" karşı hukuki girişimlerde bulunacak

22:23 - Spor

Fiji'de 5,8 ve 6,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi

22:18 - Dünya