?>

Hırsızların korkulu rüyası çelik kasalar Gaziantep'te üretiliyor

Gaziantep sanayisi birçok alanda olduğu gibi para kasası imalatında da ülkenin ihtiyacını karşılıyor.

Gündem - 9 yıl önce

Sağlamlığı ve teknolojisi ile hırsızların korkulu rüyası kasalar, Türkiye'nin bir çok iline gönderildiği gibi yurt dışında Amerika, Kuzey Irak, Arabistan gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Elektronik sistemli, uzaktan kumandalı, darbe sensörlü, yanmaz dış kaplama, şifreli olma gibi özellikleri nedeniyle hırsızların karşılaşmaktan korktuğu kasa türlerini en çok talep edenler ise kuyumcular oluyor. Bir iş yerinde yaklaşık 5 ile 15 gün içerisinde 10 adet kasa üretiliyor, kasaların ağırlığı talebe göre 2 tona kadar çıkabiliyor.

SATIŞLAR DÜŞTÜ 

 Sanayi, tarım, turizm, bakır işletmeciliği ve gastronomi alanındaki gelişmelerle adından söz ettiren Gaziantep, dünyanın birçok ülkesinin çelik kasa ihtiyacını da karşılıyor. kasa imalatı yapan firmanın sahibi Cuma Çalı, kentte son dönemlerde yaşanan olumlu gelişmelere rağmen kasa satışlarının ise düşüş gösterdiğini kaydetti. 

Son ürünlerinin asansörlü vitrin kasalar olduğunu belirten Çalı, "Biz müşterinin istediği şekilde ve kalitede kasaların imalatını yapıyoruz. Şu anda en çok talep kuyumculardan geliyor. Aynı zamanda kuyumculara asansörlü vitrin kasa da yapıyoruz. Vitrin kasa ile kuyumcular iş yerlerini kapatırken tek tuşla vitrini kasaya yerleştirip kilitliyor. Kuyumcuların yanı sıra evler ve diğer iş yerlerinin de kasa talebi de oluyor" dedi.

KASA ALACAKLARA UYARILAR Kasa alacaklara uyarılarda da bulunan kasa imalatçısı Çalı, "Vatandaşlar kasa alırken, ilk önce fiyatına ve imalatta hangi malzemelerin kullanıldığına dikkat etsinler. Ucuz kasanın kalitesi de düşük olur. Bu unutulmasın" ifadelerine yer verdi. 38 yıldır kasa imalatı yapan Çalı, mesleğin altın dönemini 15 yıl önce yaşadığına vurgu yaptı.

MEHMET BULUT - ORHAN ERKILIÇ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gram altında tarihi rekor

2016-06-16 14:28 - Ekonomi

Sofraların en tatlı sabrı: Güllaç

2016-06-13 18:09 - Gündem

Bakan Eroğlu'ndan yatırım müjdesi

2016-06-10 14:02 - Ekonomi

Bakan açıkladı:Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek!

2016-06-09 22:12 - Ekonomi

Peçeli hırsızlar kamerada

2016-06-11 15:56 - Asayiş

Beşiktaş’ın şampiyonluk kupası Çanakkale’de

2016-06-15 19:42 - Spor

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: ‘Yayın ihalesine girebiliriz’

2016-06-14 14:57 - Ekonomi

KOSKEM deniz sezonunu açtı

2016-06-11 17:52 - Gündem

İsviçre ile Romanya berabere kaldı

2016-06-16 01:45 - Dünya

Serik'te TEOG birincileri altın ile ödüllendirildi

2016-06-14 18:47 - Gündem

İlgili Haberler

CİMER'e uluslararası iki ödül

12:18 - Gündem

Kuraklık nedeniyle Kızılırmak'ın debisi son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

12:13 - Gündem

İstanbul Altın Rafinerisi AŞ'ye yönelik soruşturmada gözaltına alınan 23 zanlı adliyede

11:49 - Gündem

ABB'den su hattındaki arızaya ilişkin açıklama

10:48 - Gündem

Nükleer ihracat ve ithalat kontrolüne ilişkin usul ve esaslar belirlendi

09:58 - Gündem

Günün Manşetleri

PTT'nin elektrikli skuterleri, 72,5 milyon gönderiyi sahiplerine ulaştırdı

12:32 - Ekonomi

Fransa'da evsizlerin sayısı 350 bine ulaştı

12:27 - Dünya

Türkiye'den komşularına 9 ayda 20,3 milyar dolarlık ihracat

12:23 - Ekonomi

CİMER'e uluslararası iki ödül

12:18 - Gündem

Kuraklık nedeniyle Kızılırmak'ın debisi son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

12:13 - Gündem