?>

Hindistan, Pahalgam saldırısı sonrası Pakistan vatandaşlarına bütün vize hizmetlerini iptal etti

Hindistan hükümeti, Cammu Keşmir'in Pahalgam bölgesindeki terör saldırısı sonrası Pakistan vatandaşlarına yönelik vize hizmetlerinin askıya alındığını ve daha önce verilmiş tüm vizelerin iptal edildiğini duyurdu.

Dünya - 3 ay önce

Hindistan hükümeti, Cammu Keşmir'in Pahalgam bölgesindeki terör saldırısı sonrası Pakistan vatandaşlarına yönelik vize hizmetlerinin askıya alındığını ve daha önce verilmiş tüm vizelerin iptal edildiğini duyurdu.

Hindistan Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, konuya ilişkin yeni gelişmeler paylaşıldı.

Açıklamada, Pahalgam saldırısının ardından Pakistan vatandaşlarına yönelik vize hizmetlerinin durdurulduğu belirtildi.

Pakistan vatandaşlarına verilmiş mevcut vizelerin 27 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere iptal edildiği bildirilen açıklamada, tıbbi amaçlı vizelerin ise 29 Nisan'a kadar geçerli olacağı kaydedildi.

Hindistan vatandaşlarına Pakistan'a seyahat etmekten kaçınmaları uyarısı yapılan açıklamada, halihazırda Pakistan'da bulunan vatandaşların ise en kısa sürede ülkelerine dönmeleri tavsiye edildi.

Hindistan idaresindeki Cammu Keşmir'in Pahalgam bölgesinde silahlı kişilerin dün turistlere ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Terör saldırısı sonrası Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Suudi Arabistan'daki resmi ziyaretini yarıda keserek Yeni Delhi'ye dönmüştü.

Modi, başkente varışının hemen ardından, üst düzey yetkililerin katılımıyla, durumu değerlendirmek için güvenlik toplantısı düzenlemişti.

Ulusal basında çıkan haberlerde, Pakistan'da yasaklı Leşker-i Tayyibe (LET) örgütünün uzantısı olan Direniş Cephesi'nin (TRF) saldırıyı üstlendiği belirtilmişti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Vikram Misri, dün, Başbakan Modi başkanlığındaki CCS toplantısında alınan kararların detaylarını açıklamıştı.

Buna göre, Pakistan'ın Yeni Delhi Büyükelçiliği'ndeki deniz ve hava dahil askeri müsteşarları, "istenmeyen adam" ilan edilmişti. Müsteşarlara Hindistan'ı terk etmeleri için bir hafta süre tanınmıştı.

Hindistan ile Pakistan arasında 1960'ta, Dünya Bankası garantörlüğünde imzalanan "İndus Suları Anlaşması" askıya alınmıştı.

Wagah-Attari sınır kapısı kapatılmış, bu sınır kapısından geçiş yapanlara, 1 Mayıs'a kadar aynı dönüş rotasını kullanarak geri dönebilecekleri açıklanmıştı.

Hindistan'ın İslamabad'daki Büyükelçiliği'nde görevli deniz ve hava dahil askeri müsteşarlarının geri çekilmesi kararı alınmıştı.

Pakistan vatandaşlarının, Güney Asya Bölgesel İşbirliği Örgütü (SAARC) kapsamlı muafiyet vizeleriyle Hindistan'a seyahat etmesi yasaklanmıştı. Bu vizeyle Hindistan'da bulunan Pakistanlılara, ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre verilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıyor

2025-04-23 09:27 - Gündem

Bakan Bak, Rusya'da voleybol finalini izledi, şampiyon takıma kupasını verdi

2025-04-19 21:12 - Spor

İzmir'de zirai dondan etkilenen tarım alanlarında hasar tespit çalışmaları sürüyor

2025-04-22 16:13 - Gündem

Meclis, açılışının 105. yılını kutlayacak

2025-04-21 12:03 - Gündem

Bilecik'te çocuklar unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla eğlendi

2025-04-22 14:18 - Çevre-Hayat

Erzincanlı anne ile kızı devlet desteğiyle koyun sayılarını 100'den 900'e çıkarttı

2025-04-20 13:28 - Çevre-Hayat

Özgül ebe 42 yıldır anne adaylarının sevincine ortak oluyor

2025-04-20 12:13 - Çevre-Hayat

TFF Merkez Hakem Kurulu, nisan ayı hakem kampını düzenledi

2025-04-19 12:08 - Spor

Meclis, TBMM Başkanı, HSK ve RTÜK üye seçimi mesaisine mayısta başlıyor

2025-04-22 17:48 - Siyaset

Yapay zeka kullanılan filmler Oscar için yarışabilecek

2025-04-22 17:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Filistinli 13 yaşındaki Tamir Şuhaybir Gazze'de annesinin kollarında açlıktan öldü

21:22 - Dünya

BM: İsrail, işgale ilişkin UAD'nin tedbir kararına uymalı ve daha fazla işgalden kaçınmalı

21:03 - Dünya

İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze'ye saldırılara ilişkin planları Netanyahu'ya sundu

20:48 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret anlaşmasına "çok yaklaştıklarını" söyledi

20:03 - Dünya

Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçiler, Epstein soruşturması için Clinton çiftini ifadeye çağırdı

19:17 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da Hukukçular Derneğinden "Terörsüz Türkiye ve Hukuk" paneli

21:48 - Gündem

Filistinli 13 yaşındaki Tamir Şuhaybir Gazze'de annesinin kollarında açlıktan öldü

21:22 - Dünya

Karabük'te çıkan orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı

21:07 - Gündem

BM: İsrail, işgale ilişkin UAD'nin tedbir kararına uymalı ve daha fazla işgalden kaçınmalı

21:03 - Dünya

"Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında Meclis'teki komisyonun ilk toplantısı yapıldı

20:58 - Gündem