?>

Hindistan: ABD'deki düzensiz Hint göçmenlerin geri dönüşüne açığız

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, ABD'de yasa dışı şekilde bulunan düzensiz Hint göçmenlerin ülkeye geri dönüşüne açık olduklarını bildirdi.

Dünya - 3 ay önce

İstanbul

The Strait Times'ın haberine göre Bakan Jaishankar, Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada, küresel düzeyde Hindistanlı yeteneklerin en üst fırsatlara sahip olmasını istediklerini, bununla birlikte yasa dışı göçe kesin şekilde karşı olduklarını belirtti.

Jaishankar, 18 bin yasa dışı göçmenin veya vize süreleri dolan Hintlinin ABD'den sınır dışı edileceğine yönelik haberlere ilişkin verdiği yanıtta, "Eğer bizim vatandaşlarımız burada yasa dışı bulunuyorsa ve biz bu kişilerin bizim vatandaşımız olduğundan eminsek, bu kişilerin Hindistan'a meşru şekilde dönüşlerine daima açık olduk." ifadesini kullandı.

5 milyonun üzerinde Hindistanlı ABD vizesine sahip

İç Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, 2023-2024'te 1100'den fazla Hindistan vatandaşı, ABD'den sınır dışı edildi. Aynı dönemde ABD'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan Hint vatandaşlarının sayısı 90 bin 415 oldu.

ABD'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Eric Garcetti, bu yıl 15 Ocak'ta yaptığı açıklamada, 5 milyondan fazla Hindistan vatandaşının ABD vizesine sahip olduğunu kaydetmişti.

Trump, yasa dışı göçleri engelleyeceğini söylemişti

Yemin ettikten sonra konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki düzensiz göçmen sorununa dikkati çekerek, 2019'daki gibi yine ABD-Meksika sınırına ilişkin Ulusal Acil Durum ilan edip yasa dışı göçleri engelleyeceğini ve bu kişileri sınır dışı edeceğini belirtmişti.

Trump, göçmenlerin mahkemedeki davalarını beklemek üzere ülkeye salınmasını ifade eden Cumhuriyetçilerin "yakala ve serbest bırak" diye tarif ettiği uygulamayı sona erdiren bir yürütme emri çıkaracağını kaydetmişti.

Konuşmasında düzensiz göçmenler için "suçlu" nitelemesi yapan Trump, ayrıca ABD'nin güney sınırına asker göndereceğini bildirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'ya ihracatta rekor 12 milyar dolara dayandı

2025-01-21 11:12 - Ekonomi

Avustralya Açık'ta Sabalenka, Alcaraz ve Zverev, 4. tura çıktı

2025-01-17 12:00 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Slovak Cumhuriyeti Başbakanı Fico ve heyetini kabul edecek

2025-01-19 23:22 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, Ege Denizi'ndeki depreme ilişkin geçmiş olsun mesajı

2025-01-22 01:42 - Siyaset

Almanya Başbakanı Scholz: Gazze'de sivil halk çok büyük acılar çekti

2025-01-19 20:38 - Dünya

Çin, Kırgızistan'da 100 megavat kapasiteli güneş enerjisi santrali inşa edecek

2025-01-21 15:47 - Ekonomi

Fransa'da, Paris ve Maccabi Tel-Aviv basketbol takımlarının karşılaşması protesto edildi

2025-01-17 09:46 - Spor

Avustralya Açık'ta Djokovic ve Zverev çeyrek finale çıktı

2025-01-19 15:13 - Spor

James Harden, NBA normal sezonlarında en fazla sayı atan 15. oyuncu oldu

2025-01-17 12:17 - Spor

Starbucks, kurumsal ekibinde işten çıkarmalara hazırlanıyor

2025-01-18 07:37 - Dünya

İlgili Haberler

Suriye, iç işlerine yönelik her türlü dış müdahaleyi reddettiğini açıkladı

23:19 - Dünya

ABD'de '7 bine yakın çocuğa cinsel istismar' davasında 4 milyar dolar tazminat üzerinde anlaşıldı

23:18 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan, Pakistan ve Hindistan'a "işbirliği" çağrısı

00:38 - Dünya

Arap ülkeleri kum fırtınasının etkisi altına girdi

00:33 - Dünya

Hindistan, hava sahasını Pakistan'a ait uçuşlara kapattı

23:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi

09:47 - Ekonomi

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı

09:43 - Ekonomi

Van'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada 28 kişi yaralandı

08:13 - Asayiş

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

03:56 - Gündem

İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarındaki yardım kararında değişikliğe gidildi

03:53 - Gündem