?>

'Hiç kimse böylesine büyük bir ihaneti bu topraklarda görmemiştir'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, FETÖ'nün darbe girişimi hakkında,

Siyaset - 9 yıl önce

ORDU

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hiçbir kimse, böylesine büyük bir ihaneti bu topraklarda görmemiştir. Bu sadece Cumhuriyet tarihinin değil, Türk tarihinin, Anadolu tarihinin, bizim tarihimizin en ağır ihaneti, en kahpe ihaneti, en hain tuzağıdır. Elleri kurusun." dedi.

Kurtulmuş, Ordu'daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnen ve 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara hitap etti.

Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz'un sadece yakın tarihin değil, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna dikkati çekerek, meydanları dolduran, darbeye karşı direnen 79 milyona teşekkür etti.

Türkiye'de her ailede bir şehit ve gazinin bulunduğunu, pek çok kahramanlık destanlarının dinlendiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Çanakkale'de 72 düvele karşı, dünyanın bütün emperyalist güçlerine karşı, elinde değil topu tüfeği, uçakları, savaş gemileri, kazması, küreği dahi olmayan bir millet nasıl destan yazarmış Çanakkale'de gördük. Kafkas Cephesi'nde, Allahüekber Dağları'nda, Yemen'de gördük. Hep bize atalarımızdan, bu milletin ne kadar kahraman olduğunu dinledik. Bu millet, yeniden tarihteki ecdadı gibi, Sultan Alparslan'ın Malazgirt'teki orduları gibi, Sultan Fatih'in İstanbul surları önündeki ordusu gibi, Çanakkale şehitleri gibi, İstiklal Harbi gazileri gibi nasıl büyük bir millet olduğunu 15 Temmuz'da gösterdi. Bu milletten Allah razı olsun. Böylesine kahraman bir millete sahip olduğumuz için, büyük bir milletin ferdi olduğumuz için Allah'a hamdolsun."

15 Temmuz gecesi genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla meydanlarda darbeye karşı direnen insanların mücadelelerine dikkati çeken Numan Kurtulmuş, "Bu cesareti gösterecek gerçekten başka bir millet yoktur. Bu milletin ferdi olmak dünyadaki her türlü payeden daha yüce, daha üstün bir payedir. Onun için Allah bizi büyük bir badireden atlattı, büyük bir badireden kurtulduk, uçurumun kenarından döndük." ifadelerine yer verdi.

"Aziz milleti unuttular"

FETÖ'cü darbecilerin her şeyi planladıklarının görüldüğünü anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Hesap yapılmış. Tankları var, tüfekleri var, arkalarında sırtlarını sıvazlayan ağabeyleri var. Arkalarında bu Feto denilen, hoca kılıklı canavarın iplerini, maşalarını tutan esas eller var. Öyle mi? Her şey var. Hesap var, kitap var. Ama bir şeyi unuttular. Allah'ı unuttular. Sözde hep nasihat yapıyordu bu Feto. Hesap yapıyordu, dua ediyordu, ağlıyordu. Allah'ın hesabını unuttular. Bir şey daha unuttular. Aziz milleti unuttular. Bu milletin başında, 'Haydi, yürüyün meydanlara' dediği zaman Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yollara döküleceğini unuttular, hesap edemediler. Hesaplar döndü. Çok acı bir hesap ama. Hiçbir kimse, böylesine büyük bir ihaneti bu topraklarda görmemiştir. Bu sadece Cumhuriyet tarihinin değil, Türk tarihinin, Anadolu tarihinin, bizim tarihimizin en ağır ihaneti, en kahpe ihaneti, en hain tuzağıdır. Elleri kurusun. 'Allah evlerine ateşler salsın' diye dua ediyor. O bedduanın tamamını, bu adama, bu adamın çetelerine söylüyoruz. Müslümanlıkta dua etmek de var, haddini bilmezlere beddua etmek de var."

"Şimdi onlar, darbe yapmakla neyi murat ediyorsa tam tersi oluyor"

Türkiye'yi uçurumun kenarından, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletin çekip aldığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bu milletin kendi kaderini, çok daha güzel bir noktaya getirdiğini belirtti.

15 Temmuz darbesiyle Türkiye'nin bir kaosun içerisine sürüklenmek istendiğini, bir iç savaşın çıkartılmak istendiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Eğer o darbe olsaydı, bugün bu caddelerde rahat yürüyor olmayacaktık, bu toplantılarımız olmayacaktı. Belki bu ülke şehir şehir, kasaba kasaba gibi bölünecekti. Aynen Irak ve Suriye gibi. Arkasından da Türkiye'yi yabancıların işgaline hazırlayacaklar ve Türkiye yabancıların işgaline uğrayacaktı. Hesap buydu. Allah, hesaplarını bozdu." diye konuştu.

"Şimdi onlar, darbe yapmakla neyi murat ediyorsa tam tersi oluyor" diyen Numan Kurtulmuş, "Ne istediler? Türkiye bölünsün, parçalansın. Ortaya ne çıktı? Türkiye derlendi, toplandı, bütünleşti, kenetlendi, yek vücut oldu, bayrağının altında toplandı." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, darbecilerin siyasetin bölünüp parçalanmasını istediklerini dile getirerek, şimdi siyasetin derlenip toparlandığına vurgu yaptı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 7 Ağustos'ta, demokrasi mektebinin diplomalarının alınacağı o günde, bütün yurttaşların Yenikapı'da olacağını ve hep beraber demokrasiye bir kez daha sahip çıkılacağını da kaydetti.

Muhabir: Ali Kemal Akan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akgöl: Dijital Kariyer Planı uygulaması hayata geçti

2016-08-03 18:17 - Ekonomi

Darbeci amiral, bağış yapmayanları tehdit etmiş

2016-08-04 19:32 - Genel

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' sürüyor

2016-08-02 02:52 - Gündem

Kadın sürücü aracını bir türlü durduramadı

2016-07-29 16:53 - Asayiş

Çocuklarla seyahat ederken bu detaylara dikkat

2016-08-04 15:02 - Gündem

'Türk basını hain kalkışmada stratejik bir görev yaptı'

2016-08-04 15:52 - Gündem

15 Temmuz gecesi yaralanan Hasbal vefat etti

2016-08-04 21:17 - Gündem

'Batı yaşanan tehlikenin boyutunu görmek istemiyor'

2016-08-05 03:07 - Dünya

MAY Tohum şampiyon mısırlarını tanıttı

2016-08-03 17:42 - Ekonomi

'Ülkemizin ekonomisi ve piyasalar günlük seyrinde'

2016-08-03 20:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırısına tepkiler

23:38 - Siyaset

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısına tepkiler

23:28 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni yasama yılı dolayısıyla resepsiyon verdi

22:23 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-35 açıklaması: "Takibini yapıyoruz"

21:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'u kabul etti

19:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kolombiya, İsrail'in tüm diplomatlarını sınır dışı etme kararı aldı

05:23 - Dünya

Küresel Sumud Filosu’na dünya çapında destek

05:03 - Dünya

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 25 Türk aktivisti alıkoydu

03:47 - Gündem

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 20 Türk aktivisti alıkoydu

03:17 - Gündem

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Türkiye genelinde protesto edildi

02:18 - Gündem