?>

Hesabına yanlışlıkla 2,3 milyon lira gönderilen akademisyen parayı bankaya iade etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, banka tarafından hesabına yanlışlıkla gönderilen 2 milyon 313 bin 962 lira 17 kuruşu bankaya iade etti.

Gündem - 5 saat önce

Eskişehir

Bazı hisse senedi ve fon alış ve satış işlemleri yapan Prof. Dr. Özkara'nın yatırım hesabına, kullanıcısı olduğu banka tarafından yanlışlıkla fazladan 2 milyon 313 bin 962 lira 17 kuruş aktarıldı.

Durumun fark edilerek düzeltilmesi için bir süre bekleyen Özkara, hatayla ilgili herhangi bir gelişme olmaması üzerine bankanın müşteri hizmetleri yetkilisiyle iletişime geçti.

????

Bankanın müşteri hizmetleri biriminden yetkiliyle yaptığı görüşmede söz konusu durumu anlatan Özkara, hatanın düzeltilmesini talep etti. Özkara'nın başvurusu üzerine banka görevlileri, hesapta gerçekleşen hatalı işlemi düzelterek 2 milyon 313 bin 962 lira 17 kuruşu geri aldı.

Behçet Yalın Özkara, bankacılıkta yatırım işlemleri yapıldıktan sonra hesaba geçmesi gereken para için belli bir zaman olduğunu söyledi.

Hisse senedi ve fon alıp sattığını anlatan Özkara, şöyle konuştu:

"O para normalde sistemde bekliyor. 2 gün sonra sizin hesabınıza geçiyor. Siz direkt alış ve satış yaparsanız o bekleyen yerden satışlar gerçekleşiyor. Tahminimce satışı yapıp sonrasında alış yapmama rağmen alış yapmadığım zannedilerek, sistemde bir karmaşa yaşandı. Bir anda hesabımda normalde olması gerekenden çok daha fazla para oldu. Hesabıma 2 milyon 313 bin lira civarında bir para ekstradan geçmiş oldu."

Özkara, bankanın durumu 2-3 gün içinde fark edeceğini ve kendisini arayabileceğini düşündüğünü ancak kimsenin tarafına ulaşmadığını kaydetti.

Daha sonra parayı günlük faize yatırdığını ifade eden Özkara, "Orada da hiçbir şey olmadı. Günlük faiz kazanmaya başladım. Bankaya onu da belirttim. O faizleri de bu arada vereceğiz tabii ki. Yine bir şey olmadı. En son artık bankayı aradım. 'Bakın böyle bir hata yapılmış' dedim." diye konuştu.

Prof. Dr. Özkara, banka yetkililerine bilgi verdiğinde durumun şaşkınlıkla karşılandığını vurguladı.

Müşteri hizmetleriyle görüştükten sonra bir süre telefonda bekletildiğine değinen Özkara, şöyle devam etti:

"Geri dönüş yapılıp hesabıma bloke kondu. Daha sonrasında cuma günüydü. Araya hafta sonu girdiği için pazartesi yatırım hesaplarıyla ilgilenen bir yeri aradım. Yeniden durumu sordum. Orada dediler ki 'Biz bir hata yapmadık. Siz parayı çabuk çekmişsiniz.' Ben 5 gün boyunca parayı beklettim. Çünkü biliyorum yarın bir başka bir şey olur. Bankacılık sistemi suçu size de atabilir. Oradaki kişinin de bilgisi dahilinde olmadığı için çok uzatmadım. Sonuçta onların parası benim param değil."

"Hayatın temel amacının para olmaması gerekiyor"

Özkara, parayı bankaya iade etme durumu olduktan sonra çevresinden "iade etmeseydiniz ya da banka mutlaka fark eder" söylemlerinde bulunanlar olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bankanın bu yanlışlığı çok fark edeceğini düşünmüyorum. Bunu 'çok büyük bir dürüstlük yaptım' falan gibi bir şey olarak da görmüyorum. Sonuçta banka bulur, parayı alır. Beni çok üzerler. Hayatın temel amacının aslında para olmaması gerekiyor. Para üzerinden mutluluk elde edebileceğimize dair hayatını kurgulamak doğru değil. Özellikle bizim gibi ortalama ailelerden yetişmiş insanlar için para belli bir noktaya kadar kesinlikle mutluluk getiriyor ama sonsuz bir mutluluk sağlamıyor. Dolayısıyla o para bende olsaydı da daha keyifli bir hayatım olmayacaktı."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Siyasilerden, CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklamalar

2025-11-06 00:32 - Siyaset

Milli karateci Semra, babası ve dedesinin hayallerini gerçekleştirmeye odaklandı

2025-11-05 13:22 - Spor

Fransız şirketi Lafarge'ın “terör örgütünü finanse etmek”ten yargılandığı dava ertelendi

2025-11-06 00:18 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları sona erdi

2025-11-06 01:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Brezilya'da

2025-11-06 00:22 - Siyaset

Galatasaray, Osimhen'in 3 golüyle Ajax'ı deplasmanda yendi

2025-11-06 01:53 - Spor

Samsun'da teknoloji bağımlılığına dikkati çekmek amacıyla pickleball etkinliği düzenlendi

2025-11-05 14:22 - Çevre-Hayat

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'ı 3-0 yendi

2025-11-06 01:02 - Spor

Gaziantep lahmacunu AB'den coğrafi işaret tescili aldı

2025-11-05 14:37 - Kültür Sanat

ABD'deki kargo uçağı kazasında can kaybı 11'e yükseldi

2025-11-06 01:22 - Dünya

İlgili Haberler

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde deprem konutları ve iş yerlerinde sona yaklaşıldı

15:07 - Gündem

Ordu'da taş ocağı şantiyesinde göçük altında kalan işçiyi arama çalışmaları sürüyor

14:47 - Gündem

"Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında 500 bin konutun yapılacağı ilçeler belli oldu

14:43 - Gündem

Noterlerin tatil günlerinde çalışmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de

14:33 - Gündem

e-Devlet'te kullanıcı sayısının 2026'da 70 milyona ulaşması hedefleniyor

14:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. eleme turu kura çekimi yapıldı

16:03 - Spor

Mısır: Gazze'de Hamas'ın silahsızlandırılma çabası çatışmalara yol açabilir

15:58 - Dünya

İngiltere Merkez Bankası politika faizinde değişikliğe gitmedi

15:53 - Ekonomi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde deprem konutları ve iş yerlerinde sona yaklaşıldı

15:07 - Gündem

TBMM'de Gazze konulu sanat sergisi açıldı

15:03 - Siyaset