?>

Heniyye: Hamas'tan bir heyet Gazze'de ateşkes görüşmelerini tamamlamak için Mısır'a g

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'tan bir heyetin Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmelerini tamamlamak üzere Mısır'ı ziyaret edeceğini belirtti.

Dünya - 1 yıl önce

Gazze

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Heniyye, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sona ermesine ilişkin müzakereleri ele aldı.

Heniyye, Filistin halkının taleplerini karşılayacak ve İsrail saldırılarını sona erdirecek bir anlaşmanın şekillenmesi amacıyla devam eden görüşmeleri tamamlamak üzere Hamas'ın müzakere heyetinin mümkün olan en kısa sürede Mısır'a geleceğini belirtti.

Mısır'ın bu süreçteki rolünden övgüyle bahseden Heniyye, Hamas'ın ateşkes önerisinin incelenmesi konusundaki olumlu yaklaşımına işaret etti.

Mısır basınında önceki gün yer alan haberde, Hamas heyetinin Mısır'ın başkenti Kahire'den ayrıldığı ve Mısır'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması teklifine yazılı yanıt vereceğini bildirmişti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, 29 Nisan'da Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi için ateşkes sağlanması konusunda bir teklifin olduğunu söylemişti.

Mısır ve Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni bir ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması teklifinin 26 Nisan günü Hamas'a sunulduğu, Hamas'ın teklif üzerinde çalıştığı ve yakında yanıtını vereceği açıklanmıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 24 binden fazlası kadın ve çocuk 34 bin 500'ü aşkın Filistinli öldü.

Sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu bölgede 77 bin 800'den fazla yaralı bulunuyor. Gazze Şeridi içinde 1,9 milyondan fazla Filistinli ise zorla göç ettirildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden 25 Mart'ta geçen "ateşkes kararı" hiçe sayılarak İsrail ordusunun saldırıları devam etti.

Uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail makamları, 1,5 milyon kadar Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırısı başlatılacağı söylemini sürdürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal ağlardaki Pin Up casino turnuvalarının ve yarışmalarının gözden geçirilmesi: ücretsiz ödüller nasıl kazanılır?

2024-04-30 15:04 - İnsan&Hayat

Blinken'ın Çin'i ziyaretinin ardından 5 maddelik uzlaşma açıklandı

2024-04-26 16:28 - Dünya

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi: Filistin'in BM üyeliğinin zamanı çoktan geldi geçti

2024-05-01 19:08 - Dünya

Ultrason ile Sağlığınızı Kolay Bir Şekilde Kontrol Ettirin

2024-04-26 17:03 - İnsan&Hayat

Doğu Karadeniz, su ürünleri ihracatında ilk çeyreği yüzde 37 artışla kapattı

2024-04-29 13:33 - Ekonomi

Finansal yatırım araçları için uygulanan vergi kesintisi oranları ve süreleri yeniden düzenlendi

2024-05-01 01:32 - Ekonomi

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Dsm-Firmenich PostNL sporcusu Frank van den Broek kazandı

2024-04-28 13:02 - Spor

Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi

2024-04-30 17:27 - Ekonomi

ABD'den "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklama

2024-04-30 22:47 - Dünya

Netanyahu Gazze'deki insani felaket karşısında merceğine girdiği UCM'ye meydan okudu

2024-04-26 19:08 - Dünya

İlgili Haberler

Gazze'de zorlu yaşam şartlarına rağmen Filistinli aileler kamplardan ayrılmak istemiyor

18:32 - Dünya

Fransa'nın Karayipler'deki Guadeloupe Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

18:18 - Dünya

İsrail: Erdoğan liderliğindeki Türkiye, İsrail'e diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uyguladı

16:57 - Dünya

Almanya: Türkiye, birçok siyasi konuda muhatap olarak önemli rol oynuyor

16:47 - Dünya

İsrail’e karşı akademik boykotlar Gazze’deki soykırım sonrası 3 kat arttı

16:33 - Dünya

Günün Manşetleri

İngiltere Başbakanı Starmer, Türkiye'ye getirilen Eurofighter Typhoon uçaklarını inceledi

19:17 - Gündem

Gazze'de zorlu yaşam şartlarına rağmen Filistinli aileler kamplardan ayrılmak istemiyor

18:32 - Dünya

Fransa'nın Karayipler'deki Guadeloupe Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

18:18 - Dünya

Papa 14. Leo'nun Türkiye ve Lübnan seyahatlerinin programı belli oldu

17:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer'i resmi törenle karşıladı

17:43 - Gündem