?>

'Helikopter kazaları milletimizde soru işaretlerine yol açmıştır'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Sık sık meydana gelen ve evlatlarımızın şehadetine neden olan helikopter kazaları milletimizin kafasında soru işaretlerine yol açmış, kuşkuları artmıştır." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesindeki askeri helikopter kazasının en ufak ayrıntısına kadar incelenerek bütün yönleriyle aydınlatılmasının en acil tavsiyesi ve temennisi olduğunu bildirdi.

Bahçeli, yazılı açıklamasında , Türk milletinin, felaketten felakete koştuğunu ve acı üstüne acı yaşadığını belirterek, ardı arkası kesilmeden alınan kara haberlerden dolayı milletin üzüntü içerisinde olduğunu vurguladı.

Şırnak'ın Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 Türk askerini taşıyan AS 532 Cougar tipi helikopterin dün akşam saatlerinde kalkışından kısa bir süre sonra kaza yaptığını anımsatan Bahçeli, "Diyarbakır Lice köyü kırsalında üç Mehmedimizin şehit, ikisinin de yaralanmasından hemen sonra Şırnak’ta vuku bulan felaket ülkemizi baştan ayağa sarsmış, milletimizi derinden yaralamış ve gönülleri yangın yerine çevirmiştir." ifadesini kullandı.

Bahçeli, şehitlerin emanetlerine ve hatıralarına sahip çıkılması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesindeki feci kaza kırımın en ufak ayrıntısına kadar incelenerek adli ve idari tahkikatla genişletilip bütün yönleriyle aydınlatılması en acil tavsiye ve temennimdir. Nitekim sık sık meydana gelen ve evlatlarımızın şehadetine neden olan helikopter kazaları milletimizin kafasında soru işaretlerine yol açmış, kuşkuları artmıştır. Bu itibarla her ihtimal hesaba katılarak, her iddia dikkate alınarak Şırnak Şenoba'dan Türkiye'nin üzerine düşen çığ kaldırılmalı, bundan sonra benzeri keder verici, milli vicdanları heder eden vakaların yaşanmasının önüne geçilmeli, önü de kesilmelidir."

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine işaret eden Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin terörizmi yok edecek güçte, ihaneti yenecek inançta, milli güvenliğini temin ve takviye edecek kabiliyette olduğuna" dikkati çekti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, milli birlik ve dayanışma ruhuna samimiyetle destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Milliyetçi Hareket Partisi terörizmle adı konmamış savaşa sonuna kadar destek vermeye, milletiyle, devletiyle yan yana durmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına, Türk milletine sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. Vatan sağolsun, millet varolsun, hepimizin başı sağolsun." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Enes Duran

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kenan Sofuoğlu Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde hız rekoru kırdı

2017-06-01 00:52 - Genel

LYS giriş belgeleri erişime açıldı

2017-05-31 19:57 - Genel

Beşiktaş otobüsünde 3. yıldız

2017-05-28 23:02 - Spor

Tansiyonunu ve kolesterolünü en çok kadınlar ölçtürüyor

2017-06-01 14:23 - Ekonomi

ABD’den balistik füze önleme denemesi

2017-05-31 03:32 - Dünya

Bitcoin yeni rekorun ardından düşüşe geçti

2017-05-26 01:22 - Ekonomi

LeBron James'in evine ırkçı saldırı

2017-06-01 02:16 - Spor

Juno Jüpiter'in kutuplarındaki dev kasırgaları görüntüledi

2017-05-26 18:01 - Genel

Gine'de ezberbozan Büyükelçi 'Nur Sağman'

2017-05-30 14:42 - Dünya

D vitamini eksikliği üreme fonksiyonlarını bozuyor

2017-06-01 15:17 - Sağlık

İlgili Haberler

DMM, "İstanbul Boğazı'nda balık soykırımı yaşanıyor" iddiasını yalanladı

11:18 - Gündem

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda "cancan" cinsi 85 güvercine el konuldu

09:42 - Gündem

Türkiye'nin 4 ülke ile anlaşmalarının onaylanmasına dair kanunlar Resmi Gazete'de

08:52 - Gündem

Akdeniz'de 4,3 büyüklüğünde deprem

08:03 - Gündem

Türkiye'nin Gazze'ye umut taşıyan 17. 'İyilik Gemisi' El-Ariş Limanı'na yaklaştı

00:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Stoilov, Göztepe'nin Avrupa hedefine ulaşacağına inanıyor

11:22 - Spor

DMM, "İstanbul Boğazı'nda balık soykırımı yaşanıyor" iddiasını yalanladı

11:18 - Gündem

Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu İstanbul'da başladı

11:13 - Ekonomi

Güneydoğu Anadolu'dan 9 ayda 2,6 milyar dolarlık hububat ihracatı gerçekleştirildi

11:08 - Ekonomi

Pentagon'un yeni basın kurallarını reddeden gazeteciler, bakanlık binasındaki ofislerini boşalt

11:03 - Dünya