?>

HDP'li vekilin iddiası asılsız çıktı

HDP Adana Milletvekili Beştaş'ın, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde zırhlı askeri aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden Pakize Hazar'ın vücut parçalarının yakınlarına toplatıldığı iddiası yakınlarının ifadesiyle çürütüldü. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde zırhlı askeri aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden Pakize Hazar'ın (85) vücut parçalarının yakınlarına toplatıldığı iddiası yakınlarının ifadesiyle çürütüldü.

Lice ilçesinde 14 Haziran'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Hazar'ın taziyesine giden HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabında, cesede ait vücut parçalarının yakınlarına toplatıldığını iddia etti.

Kazada hayatını kaybeden Hazar'ın kız kardeşi Hasret Yaşarer, polis bilgi alma tutanağında vücut parçalarının kendisine toplatıldığı iddialarının yer aldığını yalanlarken, oğlu Veysi Hazar iddiada bulunanlarla ilgili şikayetçi oldu.

"Vücut parçalarını toplamak istedim ancak polisler beni cenazeye yaklaştırmadı"

Hazar'ın kız kardeşi Yaşarer, ifadesinde olay günü bir kadının yanına gelerek ablasına benzeyen birinin trafik kazası geçirdiğini söylemesi üzerine kaza yerine gittiğini belirtti.

Olay yerine vardığı zaman Hazar'ın vücut parçalarını toplamak istediğini belirten Yaşarer, ifadesinde şunları kaydetti:

"Ablamın cenazesini ve vücut parçalarını kendi isteğimle bulunduğu yerden toplamak istedim ancak orada bulunan polis memurları beni kolumdan tutarak, ablamın cenazesine yaklaşmama izin vermediler. Beni ablamın cenazesinden uzaklaştırdılar. Daha sonra olay yerine ambulansın geldiğini, ablam Pakize Hazar'ın cenazesi ve doku parçalarının gelen görevlilerce olay yerinden alındığını gördüm."

Yaşarer, HDP'li milletvekilinin ortaya attığı iddialarla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Olayla ilgili herhangi bir kimseye polis memurlarının bana poşet vererek cenazesini toplatmaya çalıştıkları yönünde bir beyanda bulunmadım. Ben olay günü ablam Pakize Hazar'ın cenazesini ve vücut parçalarını toplamak istedim ancak polisler beni cenazeye yaklaştırmadı."

"İddiada bulunanlardan şikayetçiyim"

Hazar'ın oğlu Veysi Hazar ise kendisi ve ailesinden herhangi birinin basın yayın organlarına veya taziyelerine gelenlere, annesinin vücut parçalarının polisler tarafından teyzesi Yaşarer'e taşıtıldığı yönünde bir beyanlarının olmadığını ve teyzesinin böyle bir ifadesine şahit olmadıklarını belirtti.

Veysi Hazar'ın ifadesinde şunlar dikkati çekti:

"Konu ile alakalı kamera kayıtları ve delilleri dışında hiçbir sözlü iddiaya inanmıyoruz. Şayet medyada yer alan haberlerdeki iddialar kanıtlanırsa sorumlulardan ve ailemizin adını kullanarak emniyet teşkilatını hedef alan yanlış haber yapan şahıs ve şahısların tespiti durumunda davacı ve şikayetçiyim uzlaşmak istemiyorum."

Muhabir: Hasan Namlı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hüseyin Çapkın tutuklandı

2017-06-17 17:32 - Genel

PKK 2016'da Avrupa'da terör estirdi

2017-06-16 00:47 - Dünya

Trafikte ölümüne kavga kamerada

2017-06-15 14:52 - Asayiş

Doğalgaz hat olmayan yerlere LNG veya CNG olarak gidecek

2017-06-13 13:11 - Ekonomi

Yemen'deki açlık intihara sürüklüyor

2017-06-16 18:58 - Genel

'Aybüke çok temiz kalpli bir melekti'

2017-06-13 16:27 - Çevre-Hayat

Portekiz'de orman yangını: 57 ölü

2017-06-18 19:19 - Genel

KPSS sonuçları açıklandı| 2017 KPSS sonuç tıkla öğren...

2017-06-16 23:12 - Eğitim

Şırnak’ta 4 PKK’lı daha teslim oldu

2017-06-14 12:27 - Asayiş

YÖK 'Beykoz'un Mozartı'nın durumunu incelemeye aldı

2017-06-15 15:59 - Genel

İlgili Haberler

TASAV, Ankara'da "Tarım, Gıda ve Hayvancılık Sempozyumu" düzenledi

18:18 - Gündem

Eski KKTC'li Bakan Bozkurt, Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığının önemini vurguladı

18:13 - Gündem

Büyükelçi Aybet, İsrail'in BM kararıyla kurulan UNRWA'yı yasaklamaya hakkı olmadığını beli

18:07 - Gündem

Emine Erdoğan: Kalıcı bir Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Mekanizması kurulmalıdır

17:52 - Gündem

YÖK Başkanı Özvar, "Uluslararası Sıfır Atık Forumu"nda konuştu

17:37 - Gündem

Günün Manşetleri

TASAV, Ankara'da "Tarım, Gıda ve Hayvancılık Sempozyumu" düzenledi

18:18 - Gündem

Eski KKTC'li Bakan Bozkurt, Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığının önemini vurguladı

18:13 - Gündem

Büyükelçi Aybet, İsrail'in BM kararıyla kurulan UNRWA'yı yasaklamaya hakkı olmadığını beli

18:07 - Gündem

Kocaelispor, deplasmanda Konyaspor'u 3-2 yendi

18:03 - Spor

Eski KKTC Başbakanı Atun: Türkiyesiz bu dava düşünülemez

17:58 - Dünya