?>

'Hazreti Muhammed: Allah'ın Elçisi' filmi gösterime hazır! İşte fragmanı

Hazreti Muhammed'in çocukluk ve ilk gençlik dönemi ile İslam'ın doğuşunu anlatan "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filminin galası yapıldı.

Kültür Sanat - 9 yıl önce

İSTANBUL 

Yönetmenliğini Mecid Mecidi'nin üstlendiği ve İslamiyet ile ilgili en iddialı yapım olmayı hedefleyen filmin galası, geniş katılımla Kanyon AVM'de yapıldı.

İki yıl önce İslam'ı seçen Alman oyuncu Wilma Elles, Almanya'da "İslam Bilimleri" okuduğunu belirterek, İslam hakkında çok önceleri araştırma yapmaya başladığını söyledi.

Hz. Muhammed'in hayatının anlatılmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Elles, "Evrensel bir film. Çok iyi araştırılması gereken, çok zor bir görev. Çünkü izleyenler bütün detaylara çok dikkat edecektir. Filmden çok şey öğreneceğiz İslam hakkında. Sadece şimdi değil, bundan 50-60 yıl sonra da değerli bir film olacaktır." diye konuştu.

"Pürüzsüz bir film"

Yapımcı ve yönetmen Osman Sınav İranlı yönetmen Mecid Mecidi'yle dost olduklarını ve filmin setini çekimlerden önce ziyaret ettiğini bildirdi.

Filmi daha önce kısmen izlediğini anlatan Sınav, şöyle konuştu:

"Çok anlamlı ve güzel bir iş, olağanüstü bir film oldu. Mecidi'nin bakışını, hikayeyi değerlendirme şeklini ve çekimlerini beğendim. Peygamber'in gelişini, vahyin ne şartlarda indiğini o kadar güzel anlatıyor ki o duyguyu çok iyi geçiriyor izleyenlere. Uzun yıllar çalıştı. Sinema tarihi açısından ve tüm dünya insanlığı için çok değerli bir film oldu. Bilgim dahilinde, spekülasyon yapılacak bir film de değil. Şüpheye yer bırakmayan, pürüzsüz bir film."

Çekimler için 30 milyon dolar harcandı

Senaryosunu Mecidi ile Kambuzia Partovi'nin kaleme aldığı film, Hz. Muhammed'in doğumundan 13 yaşına kadar geçen süredeki yaşamını ve o yıllarda gelişen olayları, farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. İtalya'dan bazı yönetmenlerin de yer aldığı film, Hz. Muhammed hakkında bugüne kadar çekilmiş ikinci film olma özelliğini taşıyor.

İki yıl süren araştırma ve 5 yıl süren çekimler sonunda tamamlanan film için Mekke ve Medine platosu hazırlandı. Üç yılda tamamlanan platolarda, 40 yıl daha tarihi filmlerin çekilebileceği dayanıklılıkta setler oluşturuldu.

Toplam 30 milyon dolar harcanan ve 2015'te tamamlanan filmde, Sareh Bayat, Mohsen Tanabandeh, Rana Azadivar, Ali Reza Shoja-nuri ve Mina Sadati'nin rol aldı.

Görüntü yönetmenliğini Vittorio Storaro'nun üstlendiği "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi", cuma günü vizyona girecek.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eski Trabzon Emniyet Müdürü Yavaş tutuklandı

2016-10-26 19:52 - Gündem

Yenibosna'daki terör saldırısına ilişkin 7 tutuklama

2016-10-27 02:08 - Gündem

Belediye binasına jandarma ekipleri sevk edildi

2016-10-26 11:27 - Asayiş

Keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellik: İkizdere

2016-10-24 17:27 - Gündem

2. Avrupa Oyunları Belarus'ta yapılacak

2016-10-21 20:47 - Spor

Bingöl’de şehit sayısı 2’ye yükseldi

2016-10-23 15:22 - Asayiş

FETÖ firarisi Osman Özsoy Toronto’da görüntülendi

2016-10-25 14:30 - Gündem

NBA'de sezonun en tecrübeli yıldızları

2016-10-25 15:22 - Spor

'Türkiye'nin bölünmeye, çatışmaya ve kavgaya ihtiyacı yok'

2016-10-26 14:22 - Siyaset

Atiker Konyaspor Braga ile berabere kaldı

2016-10-21 01:02 - Spor

İlgili Haberler

Kudüs'ün yüzlerce yıllık tapu ve vakıf belgeleri Tapu ve Kadastro arşivinde korunuyor

17:12 - Kültür Sanat

Ağabeyine bakarak öğrendiği maket ustalığını 36 yıldır sürdürüyor

11:52 - Kültür Sanat

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç: Kalbim Gazze'nin acı çeken halkıyla

22:23 - Kültür Sanat

Miryokefalon Zaferi'nin yer tespitine yönelik yüzey araştırması tamamlandı

15:22 - Kültür Sanat

Dünyanın pek çok yerinde farklı takvim yaprakları aralanıyor

11:43 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Batılıların, Rusya’ya karşı yeni kozu Polonya! -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:40 - En Son Yazılar

Milli İstihbarat Akademisi perspektifinden ‘Terörsüz Türkiye’ süreci! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:33 - En Son Yazılar

Rize'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor

07:28 - Gündem

New York'taki panelde, uluslararası sistemde adaletin yeniden tesisinde Türkiye'nin rolü konuşuldu

02:42 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bordo-mavili eski oyuncu Adrian Mierzejewski, Trabzonspor-Gaziantep FK maçı için şehre geldi

02:27 - Spor