?>

Hazine ve Maliye Bakanlığından, Dünya Bankası kaynaklarının kullanımına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankasından (DB) sağlanan kaynakların proje amacının dışında kullanımının söz konusu olmadığını belirtti.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankasından (DB) sağlanan kaynakların proje amacının dışında kullanımının söz konusu olmadığını belirterek, "Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı'nda (CPF) geçen 'kırılgan gruplar' esas itibarıyla yeşil dönüşümden olumsuz etkilenecek meslek gruplarında çalışanlar ile finansmana erişimde zorluklarla karşılaşanları ifade etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, DB ve Türkiye arasındaki 5 yıllık işbirliğinin yol haritası niteliğindeki CPF dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların "asılsız" ve "mesnetsiz" olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin 1947'de üye olduğu Dünya Bankasından bugüne kadar toplam 52 milyar dolar finansman sağlandığı bilgisi verilen açıklamada, "Söz konusu finansman kalkınma önceliklerimiz kapsamında ilgili kuruluşlarımız ve DB tarafından ortaklaşa geliştirilen projeler kapsamında kullanılmaktadır. DB'den sağlanan kaynakların proje amacının dışında kullanımı söz konusu değildir." denildi.

Açıklamada, DB kredilerinin yoksulluğun azaltılması ve refahın eşit paylaşılması odağında sürdürülebilir büyümeyi hedeflediği, bu kaynakların kullanımında toplumun ortak çıkarının gözetildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"CPF Programı'nda geçen 'kırılgan gruplar' esas itibarıyla yeşil dönüşümden olumsuz etkilenecek meslek gruplarında çalışanlar ile finansmana erişimde zorluklarla karşılaşanları ifade etmektedir. DB projeleri ile söz konusu gruplara beceri kazandırılarak üretime dahil edilmesi ve böylece istihdamın artırılarak yoksulluğun azaltılması hedeflenmektedir. Dolayısıyla bu kredilerin İstanbul Sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi yoktur."

"DB ile çalışmaya devam" mesajı

Avrupa Birliği'nden sığınmacılar için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında sağlanan hibenin kullanımında DB'nin önemli rol oynadığı belirtilen açıklamada, CPF dokümanında bu gibi desteklere ilişkin göstergelerin de takip edildiği aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yeni CPF dokümanında sığınmacılar özelinde DB'den sağlanacak herhangi bir kredi bulunmamaktadır. Geçmişte olduğu gibi DB ile kalkınma hedeflerimizin desteklenmesinde birlikte çalışmaya ve geliştirdiğimiz büyük projelerimiz ile katma değer üretmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yargıtay Başkanı seçimi 17. turda da sonuçsuz kaldı

2024-04-16 11:23 - Gündem

BC Mostbet'te misafir hesabınız var mı?

2024-04-16 11:22 - İnsan&Hayat

Balıklıgöl bayram tatilinde daha "kalabalık"

2024-04-12 15:17 - Gündem

Trendyol Süper Lig'de 32. hafta heyecanı yarın başlayacak

2024-04-11 09:53 - Spor

Sedanı tahtından eden SUV otomobiller zirveyi bırakmıyor

2024-04-10 11:52 - Ekonomi

Lapseki'nin meyve bahçeleri, sakurayı andıran görüntüsüyle verimli bir sezonu müjdeliyor

2024-04-16 12:37 - Çevre-Hayat

Tekvandoda lisanslı sporcu sayısı 800 bine ulaştı

2024-04-10 12:08 - Spor

İş dünyasından İsrail'e ihracat kısıtlamasına destek

2024-04-10 14:27 - Ekonomi

Küresel gaz ticaretinde LNG'nin payının 2026'da boru hattıyla ticareti geçmesi bekleniyor

2024-04-11 11:58 - Ekonomi

Görme engelli iki kız kardeş zorlukları beraber aşıyor

2024-04-11 12:53 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Küresel piyasalarda gözler ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi

09:12 - Ekonomi

Microsoft çalışanlarının yaklaşık yüzde 4'ünü işten çıkaracak

20:02 - Ekonomi

Depolama projelerinde Ankara GES, Tekirdağ ise RES'te ilk sırada

18:53 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, MÜSİAD yönetimini kabul etti

18:13 - Ekonomi

Pancar üreticilerine 2,5 milyar liralık avans ödemesi yapıldı

18:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İzmir'in Çeşme ve Ödemiş ilçelerinde çıkan orman yangınlarına müdahale sürüyor

09:18 - Asayiş

Küresel piyasalarda gözler ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi

09:12 - Ekonomi

Kırım Vatan Kültür Derneği Başkanı Nusret Tuzak ile Tatarlar, Kırım, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve farklı gelişmeler üzerine...

08:56 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İsrailli sağlık çalışanı ve askerlerden Filistinli mahkumlara kötü muamele itirafı

08:48 - Dünya

Gazze'deki hükümet: İsrail, son 48 saatte 26 "kanlı katliam" işledi

08:37 - Dünya