?>

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Programın uygulanmasına ilişkin hiçbir tereddüt yok

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Elimizde yeterli araç var. (OVP) Programın uygulanmasına ilişkin hiçbir tereddüt yok. Kurumlarımızla yakın bir koordinasyon içinde çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Ekonomi - 3 ay önce

İstanbul

Türkiye Bankalar Birliğinden (TBB) yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBB'nin geleneksel iftar yemeğine katıldı.

Şimşek'in TBB yönetimi ile bir araya geldiği toplantıda, dünyada ve Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

Bakan Şimşek, Orta Vadeli Program'ın (OVP) şoklar karşısında ekonominin dayanıklılığını artırdığını ve güçlü bir duruma getirdiğini belirterek, "Program sayesinde önemli kazanımlar elde edildi. Bu kazanımları korumak ve geliştirmek adına gerekli tüm önlemler alınmaya devam edilecektir. Elimizde yeterli araç var. Programın uygulanmasına ilişkin hiçbir tereddüt yok. Kurumlarımızla yakın bir koordinasyon içinde çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Şimşek, piyasalarda geçici olduğu değerlendirilen dalgalanmaların yakından ve ilgili tüm kurumlarla eş güdüm içinde takip edildiğini, alınan tedbirlerin yanı sıra gerektiğinde alınacak önlemlerin de belirlendiğini, programın kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Bankacılık sektörünün programa katkı verdiğini vurgulayan Şimşek, makro dengelerde sağlanan iyileşme sayesinde sektörün de daha sağlam ve güçlü olduğunun altını çizdi.

"Bankacılık sektörü programa inanıp destek veriyor"

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar da bankacılık sektörünün programa inandığını ve destek verdiğini, Türkiye'nin bilançosunun her zaman sektörün önceliği olduğunu, ekonomi yönetimi ile çok yakın bir iletişim ve koordinasyon içinde çalıştıklarını belirtti.

Çakar, "Sayın Bakanımızın programın temel hedeflerine ulaşılması ve makro istikrarın kalıcı olarak tesis edilmesi hususunda kararlı duruşu sektörümüze de ayrı bir güven tesis etmektedir. Bankacılık sektörünü yüksek likiditesi, kaliteli aktif yapısı, uluslararası standartlardaki sermaye yeterliliği, güçlü muhabirlik ilişkileri ve ihtiyatlı risk yönetimi anlayışı ile ekonomimizi desteklemeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DSÖ'ye göre İsrail'in saldırılarının başladığı Gazze'de, milyonlarca kişi yeniden risk altında

2025-03-20 00:57 - Dünya

Dışişleri Bakanlığı, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin İsrail tarafından yıkılmasını kınadı

2025-03-21 19:08 - Siyaset

Bursa'da 3 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

2025-03-21 02:12 - Asayiş

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, "Google'ın algoritma değişikliğini" görüşecek

2025-03-19 11:27 - Teknoloji

Türkiye-Macaristan maçını Slovak hakem Ivan Kruzliak yönetecek

2025-03-18 15:38 - Spor

Trump, 6. nesil savaş uçağı F-47'ye geçeceklerini açıkladı

2025-03-21 19:17 - Dünya

ANKA III'ten ASELSAN'ın LGK-82 mühimmatıyla hedefe tam isabet

2025-03-17 14:03 - Teknoloji

Rusya’nın ünlü mücevher saat markası Nika, Türkiye’de

2025-03-16 02:02 - Özel Haber

Ağrı'da eriyen kar suları ev ve ahırlara girdi

2025-03-15 17:22 - Dünya

Son 5 yılda KÖİ modelli otoyolları kullanan 800 bin araçtan geçiş ücreti tahsil edilemedi

2025-03-15 12:13 - Çevre & Seyahat

İlgili Haberler

Tayvan, Çinli çip üreticileri Huawei ve SMIC'e ihracat yasağı getirdi

17:07 - Ekonomi

D8 Ekonomik İşbirliği Örgütü, kuruluşunun 28. yılını kutluyor

14:02 - Ekonomi

Emtia piyasalarında jeopolitik riskler öne çıktı

12:33 - Ekonomi

Vergi İletişim Merkezine yurt dışından gümüş madalya

12:22 - Ekonomi

Güneydoğu'dan 5 ayda 1,5 milyar dolarlık hububat ihracatı gerçekleştirildi

12:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ve İran’ın karşılıklı saldırıları sürüyor

18:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü kutladı

18:53 - Gündem

Trump'ın Grönland açıklamalarını eleştiren Macron: "Müttefikler böyle yapmaz"

18:42 - Dünya

İzmir'de depoda çıkan yangına müdahale ediliyor

18:22 - Gündem

İspanyollar mevcut turizm modeline karşı bir kez daha meydanlara indi

18:17 - Dünya