?>

'Hazal' filminde oynayan akrabalarını 46 yıl sonra beyaz perdede izlediler

Türkan Şoray ve Talat Bulut'un başrolünde oynadığı "Hazal" adlı filmin çekimlerinin yapıldığı Batman'ın Gercüş ilçesinin Gönüllü köyünde vatandaşlar, akrabalarının da figüran olarak yer aldığı filmi, beyaz perdede izleme fırsatı buldu

Magazin - 2 ay önce

Batman

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyü sakinleri, 46 yıl önce köylerinde çekilen ve akrabalarının da oynadığı "Hazal" filmini beyaz perdede izledi.

Gercüş Kaymakamlığı koordinesinde belediyenin desteğiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen yaz sineması etkinliğinin dördüncüsü ilçeye bağlı Gönüllü köyünde gerçekleştirildi.

Okul bahçesine kurulan beyaz perdede, 1979'da köyde çekilen, yönetmenliğini Ali Özgentürk'ün yaptığı, Türkan Şoray, Talat Bulut, Hüseyin Peyda ve Meral Çetinkaya'nın oynadığı ve köy sakinlerinin de figüran olarak yer aldığı "Hazal" filminin gösterimi yapıldı.

Töre gereği ölen kocasının çocuk yaştaki kardeşi ile evlenmek zorunda kalan genç bir kadının yaşadıklarını konu edinen filmde oynayan akrabalarını izleyen köy sakinleri, etkinlikte duygulu anlar yaşadı.

"Sosyal alan oluşturabilmek için ilçemizde yaz sinema etkinliğini başlattık"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Dursun, eğitimin sadece okulda öğrencilere yönelik bir aktivite olmadığını ayrıca bir ayağının da veliler olduğunu söyledi.

Bu kapsamda velilere yönelik bir etkinlik yapmak istediklerini dile getiren Dursun, yaz sineması etkinliğini başlattıklarını belirtti.

Özellikle köylerde kadınların sosyalleşmesi açısından yaz sineması etkinliğinin önemli olduğunu ifade eden Dursun, şunları kaydetti:

"İlçemizde ve köylerimizde özellikle kadın ve kız çocuklarımızın bir sosyal alanı olmadığının farkına vardık. Sosyal alan oluşturabilmek için ilçemizde yaz sinema etkinliğini başlattık. İlçe merkezinde üç etkinlik yaptık. Bu hafta da ilk defa bir köyümüzde bu aktiviteyi gerçekleştirdik."

Gönüllü köyünde gerçekleştirdikleri etkinliğin seçilen film ile anlam kazandığını anlatan Dursun, etkinlikte gösterimi yapılan filmin 1979'da köyde çekildiğini anımsattı.

Dursun, "Köyde şu anda yaşamını yitirmiş birçok insan bu filmde figüran olarak rol aldı. Burada aslında köylülerimiz kendi büyüklerini, kaybettikleri bireyleri tekrar beyaz perdede görme imkanına kavuştu. Bu anlamda film seçimi bizim için özel oldu" dedi.

"Babamız, dedemiz, akrabalarımız hepsini filmde gördük"

Köy muhtarı Nusreddin Kavak da köylerinde çekilen filmi yeniden izledikleri için çok duygulandıklarını belirtti.

Filmde oynayan eş, dost ve akrabaları görmenin kendilerini hem sevindirdiğini hem de hüzünlendirdiğini anlatan Kavak, "Filmi 1979'da köyümüzde çektiler. Onun için çok duygulandık. Filmde oynayanlardan vefat edenler var. Hem sevindik hem üzüldük. Filmde oynayanlardan büyük bir kısmı vefat etti." ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Mehmet Salih Kavak da filmi izlerken duygulandığını anlattı.

Köylerinde ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini bildiren Kavak, "Babamız, dedemiz, akrabalarımız hepsini filmde gördük. Çok heyecanlı ve sevinçliyiz." dedi.

Rozelin Gümüş ise etkinliği düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek, filmi ailesiyle izlediğini söyledi.

Filmde büyüklerinin bulunduğunu belirten Gümüş, köy sakinleri olarak filmde oynayan yakınlarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'5G Konumlandırma Yarışması' TEKNOFEST'te ilk kez gerçekleştirilecek

2025-08-08 15:22 - Teknoloji

Kapadokya Balon Festivali'nin son gününde gökyüzünde görsel şölen sunuldu

2025-08-10 11:12 - Magazin

İspanya hafta sonuna Madrid ve Avila çevresindeki yangınlarla başladı

2025-08-09 10:52 - Dünya

Türk kadın liderden Avrupa'ya havacılık teknolojisi hamlesi

2025-08-11 11:23 - Teknoloji

ABD basınına göre Trump, Gazze'de açlık olmadığını iddia eden Netanyahu'ya telefonda bağırmış

2025-08-08 10:28 - Medya

Mutlu insanların kenti Sinop deniziyle tatilcileri de mutlu ediyor

2025-08-11 11:52 - Çevre-Hayat

Tuzla'daki aslan ailesinin soyu 14 yaşındaki baba aslan Deniz'den geliyor

2025-08-10 11:53 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İspanya'da Kurtuba Cami-Katedrali'nde çıkan yangın söndürüldü

2025-08-09 02:22 - Dünya

İzmir'de 16 yıl önce yanan alan çalışmalarla yeniden ormanlaştırıldı

2025-08-07 14:58 - Çevre-Hayat

İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de bir çocuk daha tıbbi yetersizlik nedeniyle hayatını

2025-08-06 23:23 - Dünya

İlgili Haberler

'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut, Yalova'daki evinin balkonundan düşerek öldü

10:01 - Magazin

İsviçreli bisikletliler Türkiye turunu tamamladı

10:43 - Magazin

Taylandlı şef ülkesinin mutfağının gönüllü elçiliğini yapıyor

12:18 - Magazin

İngiliz müzik grubu Massive Attack'ten Spotify'a 'askeri yapay zeka' boykotu

11:58 - Magazin

Yalovalı esnafın kargası 'Siyah' semtin maskotu oldu

11:57 - Magazin

Günün Manşetleri

Edirne'deki Şerbettar Göleti kuraklık nedeniyle tamamen kurudu

12:18 - Gündem

Batı ülkelerinde artan borçlar yeni finansal kriz riskini artırıyor

12:08 - Ekonomi

Somali’deki ilk ve tek uluslararası banka Ziraat Katılım, ülkenin kalkınmasına katkı sağlıyor

12:02 - Ekonomi

UEFA Şampiyonlar Ligi tecrübesi bulunan deneyimli kaleci, Iğdır FK'nin kalesini koruyor

11:58 - Spor

Vefanın rotası: Osmanlı yardım gemilerinden Sumud Filosu’na -Hülya Ayhan yazdı-

11:55 - En Son Yazılar