?>

Hayvanlara özel konser

Bursa’da hayvanlara özel konser verildi. Kedisini, köpeğini, ördeğini, kuşunu kapan hayvanseverler can dostları için konsere koştu. Sanat müziği ziyafeti çeken hayvanların müziğin etkisiyle zaman zaman uyukladıkları gözlendi.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Bursa’da hayvanlara özel konser verildi. Kedisini, köpeğini, ördeğini, kuşunu kapan hayvanseverler can dostları için konsere koştu. Sanat müziği ziyafeti çeken hayvanların müziğin etkisiyle zaman zaman uyukladıkları gözlendi.

Hayvanlarla Yaşam Derneği ile Uludağ Sanat Derneği işbirliğinde düzenlenen can dostlara özel konserde renkli görüntüler yaşandı. Konsere kedi, köpek, ördek ve kuş cinsi çok sayıda hayvan seyirci olarak katıldı.

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği Başkanı tarih öğretmeni, köşe yazarı Sibel Akıncı düzenlenen konserde sokak hayvanları ile ilgili farkındalık oluşturmak istediğini belirterek, "Bu konserle insanlara hayvan sevgisini, hayvanlarla yaşamın ne olduğunu öğretmek istiyoruz.

Bu tür konserleri her yıl geleneksel hale getirip tekrarlamak istiyoruz. Çünkü toplumumuzda böyle bir bilinç oluşmuş durumda değil. İnsanlar hayvanlardan çok korkuyor. Sokaklardan toplatılıyor ama onlar bizim can dostumuz. Yılardır biz onlarla birlikte sokakları dünyayı paylaşıyoruz. Onlarla yaşamayı inşallah öğreneceğiz" dedi.

Konsere papyon taktığı ördeğini getiren bir hayvansever ise ördeğinin diğer hayvanlarla uyum içerisinde konser dinlemesinden memnun olduğunu, ancak ördeğin sanat müziğinin etkisiyle konser sırasında uyukladığını söyledi.

Bursa Devlet Korosu Ses Sanatçısı Hilmi Bozdemir ise "Türk müziğimizin hayvanlar üzerinde de olumlu etkisi var.

Evinizde bir müzik varsa eğer orada yetişen çiçekler daha hoş olur, daha bir keyifle açar ve gelişir hayvanlara müzik dinlettiğiniz zaman hayvanlar daha sakin olurlar, hatta hayvan yetiştirme çiftliklerinde klasik müzikler dinletilir. "Rahat olsunlar ki üremeleri gelişmeleri daha verimli olsun" diye ve insanlar üzerinde de iyileştirici etkileri var.

Türk müziğimizin iyileştirici birleştirici toplumumuza faydalı etkisi var" dedi.

Kaynak: İHA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yaya geçidinde halk oyunu oynadılar

2019-02-07 18:02 - Çevre-Hayat

Çipras’a en tatlı ikram

2019-02-07 01:22 - Siyaset

Sığırcık kuşlarının görsel şöleni

2019-02-10 23:47 - Çevre-Hayat

Eski patronunu böyle vurdu

2019-02-09 23:26 - Asayiş

Gürültücü komşuya 3 bin lira ceza

2019-02-10 15:02 - Asayiş

'Trump'ın hedefi, yeni bir nükleer anlaşma yapmak'

2019-02-08 15:02 - Gündem

Ozan Arif’in oğlu konuştu: Acımız büyük

2019-02-13 14:47 - Gündem

4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı havadan görüntülendi

2019-02-13 16:40 - Gündem

İstanbul merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu: 21 gözaltı

2019-02-11 15:17 - Asayiş

Günün özeti

2019-02-12 21:00 - Gündem

İlgili Haberler

Düzce'deki Korugöl Tabiat Parkı ziyaretçilerini sonbahar manzarasıyla ağırlıyor

10:18 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da sis etkili oldu

10:12 - Çevre-Hayat

Bayburt'ta ormanlık alanlar sonbahar renklerine büründü

15:17 - Çevre-Hayat

Doğuştan göğüs kemiği bulunmayan Eylül bebeğe kıkırdak dokusundan "iman tahtası" yapıldı

13:18 - Çevre-Hayat

Artvin'deki Borçka Karagöl Tabiat Parkı sonbahar renklerine büründü

12:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Uyan ey gözlerim! -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

10:19 - En Son Yazılar

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Gaziantep FK ile karşılaşacak

10:17 - Spor

Tekirdağ'da sis etkili oldu

10:12 - Çevre-Hayat

Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Tekirdağ ve Edirne'de 1,3 ton uyuşturucu ele geçirdi

09:57 - Asayiş

Kamu teşebbüslerinin 2026 yatırım hedefi 679,4 milyar lira

09:32 - Ekonomi