?>

Hayırseverlerin kurduğu ASPİLSAN, 43 yıldır Türkiye'nin enerjisine güç katıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin pil, batarya ve akü ihtiyacını karşılamak amacıyla Kayserili hayırsever vatandaş ve kuruluşların yaptıkları bağışlarla kurulan ASPİLSAN Enerji 43. yılını kutluyor.

Ekonomi - 1 yıl önce

Kayseri

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Nisan 1981'de Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde temelleri atılan ASPİLSAN Enerji, 43 yıldır ülkenin enerji ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının kuruluşu olan ASPİLSAN Enerji, Türkiye'nin ilk lityum iyon pil üretim tesisinde üretilen piller ile hem savunma sanayi hem de özel sektörün ihtiyaçlarını yerli olarak karşılıyor.

Kayseri, Ankara ve İstanbul'daki AR-GE merkezlerinde ASELSAN, TUSAŞ ve ROKETSAN ürünlerine yönelik yüksek teknolojili batarya tasarım projelerinde kritik savunma sistemleri de ASPİLSAN tarafından üretiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, şunları kaydetti:

"Bugün ASPİLSAN Enerji ailesi olarak 43 yıldır ülkemizin enerji depolama alanında dışa bağımlılığını azaltacak çö­zümler üretmenin mutluluğu içindeyiz. 2022 yılında Türkiye'nin ilk lityum iyon pil üretim tesisini Resmi Gazete'de yayınlanan proje bazlı devlet teşviki ile kuran ASPİLSAN Enerji'de ilk seri ürünümüz olan lityum iyon şarj edilebilir silindirik A28 pilleri üretilmektedir. ASPİLSAN, INR18650A28 pil hücresi yüksek deşarj hızı ve düşük sıcaklık performansı çalışabilme özellikleriyle dikkat çekmektedir. Lityum iyon şarj edilebilir silindirik A28 pilinin ülkemizde üretilmesi diğer alanlardaki teknolojilerimizin gelişimine de önemli katkı sağlayacaktır."

KAAN'ın bataryası ASPİLSAN Enerji'den

Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı KAAN'ın bataryasını da ürettiklerini vurgulayan Özdemir, "Ülkemizin beka projeleri kapsamında yer alan 5'inci nesil çok rollü savaş uçağımız KAAN’ın bataryalarını da tasarlayan ve üreten ASPİLSAN Enerji olarak ülkemizin savunma sanayi alanındaki kritik projelerinin batarya ve pil gereksinimlerini yerli ve milli olarak üretme kabiliyetine sahip durumdayız." ifadelerini kullandı.

Özdemir, batarya paketi ve Ni-Cd akü üretiminde telsiz bataryalarına, havacılık ve helikopter bataryalarından telekomünikasyon bataryalarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını belirtti.

Hava ve uzay platformlarından deniz platformlarına kadar pek çok farklı sektör için batarya yaptıklarını vurgulayan Özdemir, çeşitli raylı sistem akülerini yerlileştirdiklerini de kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsveç ve Hollanda'da Gazze'ye destek gösterisi düzenledi

2024-03-30 19:38 - Dünya

Araştırma: Chat GPT, doktorlardan yaklaşık 10 kat daha hızlı rapor hazırlıyor

2024-03-29 18:53 - Teknoloji

Belçika hükümeti Filistin devletini tanımayı görüşecek

2024-03-28 23:08 - Dünya

Kapadokya Rus tur operatörlerine tanıtıldı

2024-03-26 15:38 - Çevre-Hayat

MSB'den "İsrail ile işbirliği" iddialarına yalanlama

2024-03-26 19:53 - Gündem

Tunceli'de hastane duvarları lise öğrencilerinin tuvali oldu

2024-03-26 12:42 - Kültür Sanat

Okan Buruk, yeni bir rekor peşinde

2024-03-30 11:13 - Spor

Siyasiler oylarını kullanıyor

2024-03-31 10:57 - Gündem

Doğal gazda nisan tarifesinde değişikliğe gidilmedi

2024-03-29 13:03 - Ekonomi

Yerel yönetim adayları oylarını kullandı

2024-03-31 15:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Çinli otomobil üreticisi Chery borsaya açılıyor

18:42 - Ekonomi

SEDDK Başkanı Davut Menteş: Sigorta sektöründe sermaye yeterliliği tarihi zirvede

18:17 - Ekonomi

Kartlı ödemelerin tutarı ağustosta 2 trilyon 146,3 milyar lira oldu

18:12 - Ekonomi

ASELSAN Gaziantep'te "kayar bilezik" üretimi yapacak

15:38 - Ekonomi

Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi güneş enerjisiyle aydınlatılacak

14:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor

Fenerbahçe'den UEFA Avrupa Ligi'ne tatsız başlangıç

00:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' sözü, Times Meydanı'ndaki ekranlarda

23:39 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı Luong Cuong ile görüştü

23:33 - Gündem

ABD ile Türkiye dahil 8 İİT üyesi ülkenin katıldığı Gazze konulu zirvenin ortak bildirisi yayımlandı

23:23 - Dünya